Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Rodbina
39.9 EUR Zaloga: Na zalogi

Rodbina

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Aleksandra Rekar

Redna cena: 39,90 €

Rodbina, veliki epski dosežek Rod Miljenka Jergovića, združuje elemente romanesknih narativnih skic in fragmentov ter jih povezuje v prepričljivo zgodbo, zgrajeno iz fiktivnih in dejanskih zgodovinskih dogodkov. 

Vprašajte nas

Datum izdaje: 31. 12. 2019

Zbirka Sanje roman / Otroci Slave

Trda vezava. 
Format 16 x 24 cm
Obseg: okrog 1000 strani

Podrobnosti

Z vpletanjem številnih avtobiografskih elementov Jergović opisuje družinsko sago Karla Stublerja, svojega pradeda, skozi čigar zgodbo prikazuje stoletje nemirov v srednji Evropi in na Balkanu. V Rodbini, ki je Jergovićev opus magnum, avtor z epskim zamahom prečka epohe in regije ter bralca popelje na véliko potovanje skozi čas. Karlo Stubler, donavski »Švab«, rojen v Bosowiczu v romunskem Banatu, je bil v Bosni zaposlen kot železničar; rojen je bil v Avstro-Ogrskem imperiju, večina njegovega življenja pa se je odvila v Jugoslaviji. Rodbina v svojo mogočno romaneskno zgradbo vnaša zgodbe o Karlovih otrocih in vnukih, ki se izpojejo v smrti njegove zadnje vnukinje, suhe veje tega razvejanega, cvetočega družinskega drevesa.

Rodbina je veliko več kot le roman o zgodovini avtorjeve družine. Z mojstrsko grajenim pripovednih lokom se vzpenja v neprizanesljiv popis nedavne zgodovine Sarajeva, Bosne in Hercegovine ter širše balkanske regije. Je brezkompromisen portret, ki preči zanke zgodovine in časa ter bralca neustavljivo vabi h kritičnemu, nepristranskemu razmišljanju o dandanašnjem trenutku.

Rod je opus magnum Miljenka Jergovića, avtorja, ki ga imenujejo za Iva Andrića našega časa. 

Roman je prejel Njegoševo nagrado (2015). 

Avtor: Miljenko Jergović
Soustvarjalci: Oblikovanje naslovnice: Boštjan Pavletič
Založba: Sanje
ISBN:
Jezik: slovenski
Datum izida: 31. dec. 2019