Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Roman za moške
23.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Roman za moške

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Nives Vidrih

Redna cena: 23,95 €

Sanjska cena: 20,00 €*

Prihranite: 3,95 € (16%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

En mesec po tem, ko se je Vieweghova dvajseta knjiga Roman za moške pojavila na policah, je bilo prodanih preko 100 000 izvodov.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 10. 08. 2009

Zbirka: ROMAN SANJE
Trda vezava
Obseg: 176 strani
Format: 125 mm x 198 mmPodrobnosti

Michal Viewegh v svojem zadnjem Romanu za moške, neke vrste pendantu uspešnemu Romanu za ženske, v privlačni zgodbi, katere dogajalni okvir so smučarske počitnice v Italiji, predstavi oz. razgalja raznovrstne razsežnosti medčloveških odnosov: odnose v družini med bratoma in sestro, odnose med zakoncema, odnose med očetom in hčerjo, med žensko in njenim ljubimcem, odnos do umirajočega, različne odnose moških do ljubic oz. plačljivih žensk. Oziroma kot bi rekel sam avtor: predvsem neusmiljeno razkrinkava princip delovanja (povprečne) moške psihe. Viewegh je sicer dobrodušen in prijazen avtor, vendar pa si ne more kaj, da ne bi tudi provociral, preizkušal, do kod lahko gre.


* En mesec po tem, ko se je Vieweghova dvajseta knjiga Roman za moške pojavila na policah, je bilo prodanih preko 100 000 izvodov. Naklada prve izdaje je bila razprodana. “Natisnili smo že drugo izdajo. Po prvem mesecu prodaje še ne moremo delati nikakršnih dokončnih sklepov, vendar se knjiga zelo dobro prodaja,” je tedaj dejala Eva Josková z založbe Druhé město. Kot kaže, ima roman dobre možnosti, da se uvrsti med Vieweghove tri najbolj prodajane knjige.

Medijski odzivi

"Prefinjena zgradba, hiter potek zgodbe, besedni in situacijski humor in nenazadnje avtorjeva sposobnost empatije že tradicionalno zagotavljajo branost njegovih knjig. Viewegh je tokrat brezkompromisno oster."
- MF Dnes

"Ko bralec osvoji prve strani podrobnih opisov, ga popolnoma vsrkajo avtorjevi zapleti in dovtipi, s katerimi se neprestano poigrava in spretno pripelje zgodbo do utemeljenega konca. Tudi ko preberemo to delno žalostno, celo popolnoma tragično zgodbo, moške duše ne bomo dosti bolje razumeli. Ostajajo nam izjemno dobro opisane lastnosti moških, vzdihovanje nad ironičnostjo sveta, polemika o Bogu, poleg tega pa ogromno ljubezni in čustev, o katerih se drugi bojijo odkrito pisati. A prav po tem je znan Michal Viewegh. In prav zato je prav vsaka od njegovih dvajsetih knjig uspešnica."
- Lucia Kulihová, Týždeň

"Roman za moške je izvrstna knjiga, morda najboljša, kar jih je Viewegh napisal po Čudovitih pasjih časih."
- Ladislav Nagy, Reflex 

"Mnogi odlomki iz Romana za moške močno spominjajo na avtorjev vrhunec, roman Igra na izločanje ... V kontekstu sodobnega češkega proznega ustvarjanja Roman za moške zagotovo sodi med boljša dela."
- Ondřej Horák, Lidové noviny

"Tako kot v drugih romanih znova humorno v dopadljivi zgodbi poda kalejdoskop človeških značajev."
- Mateja Hrastar, Dobro jutro / Indirekt

"... neusmiljeno provocira in trese stare okvire statičnih pojmovanj odnosov med ljudmi."
- Joy

"Moški, ženske in nekaj vmes ..."
- Zlatica Kasal, Bonbon, Primorske novice

"Kljub resnosti zgodbe vas bo roman pritegnil z besedno in situacijsko komiko navihanega pisatelja, ki s provokacijami in empatijo odstira tančice skrivnosti moške psihe. Roman za moške je mamljiv tudi za ženske."
- Daša Birša, Žurnal

"... še vedno ciničen in dovolj razigran, da nam nastavlja majhne miselne in čustvene zanke. Prav tako še vedno piše v hitrem, vase srkajočem tempu. Sicer pa bi se roman prav lahko imenoval tudi Roman o moških."
- Gaja Kos, Nedelo

Avtor: Michal Viewegh
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektorirala: Mateja Dermelj
Oblikovanje naslovnice: Sanja Janša
Prelom: Maja čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789616767316
Jezik: slovenski
Datum izida: 10. avg. 2009