Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Sanje mojega očeta
3 EUR Zaloga: Na zalogi

Sanje mojega očeta

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Igor Antič

Redna cena: 3,00 €

Sanjska cena: 0,50 €*

Prihranite: 2,50 € (83%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Obamova mladost se v knjigi razpira kot samotno potovanje v iskanju rasne identitete, pritiskov v šoli, prebiranju afroameriške književnosti in odkrivanju svojega mesta v družbi. 

Vprašajte nas

Datum izdaje: 15. 09. 2010

Zbirka: DOKUMENTA
Broširana vezava
Obseg: 384 strani
Format: 160 mm x 240 mm

Podrobnosti

Prva knjiga Baracka Obame, ki se je leta 1961 rodil beli Američanki in temnopoltemu študentu iz Kenije ter nato z mamo in starimi starši odraščal na Havajih, medtem ko se je njegov oče vrnil v Afriko. Obamova mladost se v knjigi razpira kot samotno potovanje v iskanju rasne identitete, pritiskov v šoli, prebiranju afroameriške književnosti in odkrivanju svojega mesta v družbi.

V času študija je prejel novico o očetovi smrti in odpotoval v Kenijo, se soočil z izgubo in znova ovrednotil svoj odnos do življenja: "odločil sem se, da sveta ne bom zapustil, ne da bi za sabo pustil kakšno sled." Ti spomini niso odsev očetovega življenja, temveč Obaminega, zapisanega v premišljujočem, intimnem tonu. Skozi celotno knjigo, napisano leta 1995, Obama gleda na rasna vprašanja s stališča nekoga, ki je sam doživljal raznolikost kultur in ki pojasnjuje, kako ga je to zaznamovalo.

Odlomek

Pisanje prve knjige je bil resnično proces samoodkrivanja, saj se je le-to dotaknilo moje družine in otroštva na mnogo bolj oseben način.

Medijski odzivi

"... politik, ki je sposoben spremeniti Washington."
- Al Gore, Nobelov nagrajenec

"Človek z neverjetno življenjsko zgodbo."
- Spectator

"To so najbolje napisani spomini, kar jih je kdajkoli ustvaril kakšen ameriški politik."
- Joe Klein, Time

"Ljudje navadno pričakujejo od politika vse kaj drugega kot lepo napisane osebne spomine, prepojene z iskrenostjo. Barak Obama jih je ustvaril."
- Oona King, The Times

"Obamovo pisanje vseskozi prežema prefinjena zgovornost, nesebično dojemanje in duhovna naravnanost, ki je redka pri nadarjenem in karizmatičnem mladem človeku ... tu je večen dokaz."
- Candace Allen, Independent

"Njegova privlačna zunanjost in mehak glas, ko razglablja o slabostih sodobne politike, samo prikriva njegovo notranjo trdnost in neupogljiv značaj."
- Todd Purdum, urednik pri reviji Vanity Fair

"Tako kot mnogim črnskim intelektualcem je prikriti, dejanski sistem rasnega razlikovanja v Ameriki tudi mlademu Baracku Obami pustil močan pečat jeze, nemoči, razočaranja in bojevitosti. K temu je svoje prispevala še odsotnost očeta, zato so opisi iskanja svojih korenin, identitete in ovir, na katere je v življenju naletel zaradi barve kože, zelo pristni in osebni. Če pa knjigo beremo z vedenjem, da jo je napisal sedanji predsednik Združenih držav Amerike, dejansko preseneti zelo čustveno priznanje vseh mladostniških osebnih stisk in iskanja izhodov."
- Veso Stojanov, Delo

Avtor: Barack Obama
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Darinka Lamut
Oblikovanje naslovnice: Boštjan Pavletič
Prelom: Maja Čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789616767255
Jezik: slovenski
Datum izida: 15. sep. 2010