Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Kako so si Butalci omislili pamet
14.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Kako so si Butalci omislili pamet

Avtor: | | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Ana Razpotnik Donati

Redna cena: 14,95 €

Sanjska cena: 5,00 €*

Prihranite: 9,95 € (67%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Duhovita, hudomušna, nabrita in nemalo nagajiva pripovedka spod peresa veličastnega umetnika, ki je zmogel prisluhniti najtanjšemu hrupu (tako težko ulovljive) resnice.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 09. 12. 2011

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA 

Trda vezava

Obseg: 32 strani

Format: 238 mm x 224 mm

Podrobnosti

Duhovita, hudomušna, nabrita in nemalo nagajiva pripovedka spod peresa veličastnega umetnika, ki je zmogel prisluhniti najtanjšemu hrupu (tako težko ulovljive) resnice. Kako so si Butalci omislili pamet se bere kot drobižek o imenitni butalski srenji, ki jo je nekega dne obšla pomisel, kako sijajno da bi bilo, ako bi ob koruznem kruhu, dežju in muhah mogla rokovati s pametjo. Pa je druščina krenila iskat deveto šolo, táko pod mostom, da bi tamkaj našla to silno izmuzljivo reč. Potlej so v zmešnjavo življenja vstopili krčmar, gospodinja pa hlapec in le malo nato še mož izvrstnega kova, gospod župan. Pamet je razvila rep … in poslej so mlade in stare Butale strmele, zakaj (o podrobnostih kaže pomolčati) zadobile so nadpametno pamet. (Tjaša Koprivec) 

Pravco je ilustrirala nagrajena umetnica Ana Razpotnik Donati. 

Slikanica je namenjena vsem generacijam bralcev - tudi najmlajšim. 

Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

Odlomek

... Pripeljejo se v mesto, ustavijo se pred prvo krčmo, povedo, da prihajajo iz Butal, in barajo, kje bi bila na prodaj pamet. ...

Medijski odzivi

"Butalci so nastali po resničnih zgodbah ..."
- posnetek s predstavitve knjige, dnevnik.si

"Slikanica Kako so si Butalci omislili pamet je s svojo brezčasno zgodbo duhovito branje za vse generacije: najmlajše bo prvič popeljala v svet prikupno omejenih Butalcev, malo starejše bo nasmejala z neizmerno brihtnostjo junakov iz Butal, odrasle pa navdušila s humorno kritičnostjo in prijaznim opominom, da so slikanice namenjene tudi njim. Za nameček bodo barvite, nagajive in zgovorne ilustracije staro in mlado znova in znova vabile k listanju knjižice."
- Manca Čujež, Planet Siol.net

"Butalci so itak legende. Mislim, ti, ki si jih je omislil Milčinski. S pametjo so sicer bolj na slabem, ampak ostalega imajo na pretek. Pa še to nevšečnost se da menda odpraviti, saj naj bi bilo za denar naprodaj vse. Vrli Butalci se, kot se spodobi, “pametno” lotijo kupovanja pameti in pri tem zabavajo bralce vseh jakostnih stopenj pameti, kajti je že tako, da se tuji neumnosti z lahkoto smeji vsak in da je ob tuji smoli lahko biti pameten; čeprav – kar bi bilo za ene smola, je za Butalce sreča, tako da je v tej zadevi pravzaprav težko biti pameten …"
- Gaja Kos, LUD Literatura

"Zanimiva in nedvomno zabavna pripoved te bo zagotovo navdušila. Pa vendar je ob Butalcih vredno malce razmisliti. Je mogoče kupiti prav vse, do zadnjegač Tudi pamet, ali še kaj drugegač Ne spreglej zgodbe z nadčasovno vsebino!"
- Katja Puntar, National Geographic Junior

"Kajti Butalci vedno ugledajo rešitev in tudi najbolj absurden epilog interpretirajo sebi v prid. Prav ta brezkompromisni optimizem in izjemno domišljene in izvirne ilustracije družita slikanici, med katerima je težko izbrati bolj posrečeno."
- Maja Pertič Gombač, Primorske novice

Avtor: Ana Razpotnik Donati, Fran Milčinski
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Prelom: Maja Čuk
Izvedba knjižnega ovitka: Petra Preželj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740368
Jezik: slovenski
Datum izida: 9. dec. 2011