Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
antikvariat
Sirene s Titana
19.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Sirene s Titana

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Branko Gradišnik

Redna cena: 19,95 €

Sanjska cena: 14,00 €*

Prihranite: 5,95 € (30%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Sirene s Titana so Vonnegutov drugi roman. Z njim je prvič pritegnil pozornost ameriške javnosti. Mnogi ga uvrščajo med njegove najboljše romane. 

Vprašajte nas

Datum izdaje: 29. 10. 2008

Zbirka: SANJE
Broširana vezava
Obseg: 240 strani
Format: 160 mm x 240 mm

Podrobnosti

Dela enega glavnih mojstrov sodobne ameriške literature, Kurta Vonneguta, so poznana po nenavadnosti, odličnem humorju, obenem pa tudi po resni etični in moralni problematiki ter prodornih socialnih komentarjih. Sirene s Titana so Vonnegutov drugi roman, z njim je prvič pritegnil pozornost širše ameriške javnosti. Mnogi Sirene s Titana uvrščajo med njegove najboljše romane.

Dogajanje v knjigi je postavljeno v 22. stoletje. Glavni junak, najbogatejši in nemara najbolj pokvarjen človek na Zemlji, Malahija Constant, je po nenadnem bankrotu prisiljen odpotovati v vesolje. Na potovanju skozi osončje se ne odpirajo le temeljna vprašanja o smislu in namenu človeka, temveč tudi zelo konkretni odgovori nanje. Ti pa so več kot presenetljivi ...

Odlomek

»Kam pa greva?« je rekel Constant.
»V raj,« je rekel Skala.
»Kakšen pa je raj?« je rekel Constant.
»Tam je vsakdo srečen,« je rekel Skala, »na vekov veke ali vsaj tako dolgo, dokler se bo to vražje Vesolje še držalo skupaj. Noter, Nunc.«

Medijski odzivi

"Vonnegutova najboljša knjiga ... Drzne si ne le postaviti ultimativno vprašanje o smislu življenja, temveč nanj tudi odgovoriti."
– Esquire, ZDA

"Vonnegut je prelisičil književno izročilo, ni skušal brskati in brskati po njem, da bi vsaj našel kaj novega, kaj svojega, ampak ga je izrabil v celoti, kot svet trdnih obrazcev in prvin, kot mitologijo, in zidal (in rušil) je na teh temeljih, kakor je nekdaj ustna umetnost zidala na svetu bajk. Preprostost njegovega sicer mojstrskega sloga je preprostost starostove pripovedi ob večernem ognju – kaj nam tega ne nakazujejo že prve vrstice prvega poglavjač /.../ Upam si tudi zapisati, da je Sirene s Titana knjiga, ki je eksistencialno bistvo človeka zadela na glavíco bolj kot katerokoli filozofsko delo..."
– Branko Gradišnik (iz spremne besede)

"Ko sem pisal Sirene s Titana, sem vse, kar sem hotel vedeti o našem sončnem sistemu, našel v neki otroški knjigi. Mislim, da je bila napisana za osemletnika."
– Kurt Vonnegut ml.

antikvariat: Da
Avtor: Kurt Vonnegut ml.
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Oblikovanje: Boštjan Pavletič
Lektoriranje: Mateja Dermelj
Založba: Sanje
ISBN: 9616387464
Jezik: slovenski
Datum izida: 29. okt. 2008