Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo

Sanje - stvarna literatura

Mreža  Vrstice 

  Redna cena: 24,95 €

  Seemo in CEI pa sta podelili tudi tri diplome za preiskovalno novinarstvo, med njimi Šurcu in Zgagi za "zgodovinsko preiskavo" v njuni knjigi Odprodaja, ki je prvi del napovedane trilogije o trgovini z orožjem V imenu države.

  Redna cena: 3,99 €

   Strelice čiste misli, ki jo podpisuje Srečko Kosovel, vizionar, pesnik vsemirja.

  Redna cena: 7,00 €

  Vse za nas in nič za druge. 

  Redna cena: 6,00 €

  Znanje o denarju, predstavljeno v tej knjigi, ni novo, vendar ponuja nov pristop k njegovemu razumevanju.

  Redna cena: 8,00 €

  Vstaja zombijev predstavlja kronologijo prvega vala Vseslovenske ljudske vstaje, ki se je začela v decembru 2012 in trajala do junija 2013.

  Redna cena: 21,00 €

  Zgodba o sestrelitvi gazele bi lahko bila na začetku učbenika z naslovom Kdo je ugrabil slovensko državo.

  Redna cena: 21,00 €

  Izbor 62 intervjujev Delovega novinarja, ki izide v dveh knjigah, je častivredno dejanje brez primere. 

  Redna cena: 7,99 €

  Knjiga Koga naj volim?, v kateri avtor poljudno razgalja delovanje politike, je nekakšen "priročnik" oziroma "knjiga za samopomoč", namenjena slehernemu volivcu/državljanu, ki se upre neznosni lahkosti pasivnosti. 

  Redna cena: 21,00 €

  Branko Soban odstira tančico prikritih (zgodovinskih) dejstev in neomajno plava proti toku prirejenih resnic. Novembra 2013 je Društvo novinarjev Slovenije serijo Sobanovih intervjujev odlikovalo z nagrado čuvaj/watchdog za izjemni novinarski dosežek leta.

  Redna cena: 24,50 €

  Otroci dni, svojevrsten koledar človeške zgodovine, je Galeanovo najrazkošnejše in najbolj poetično delo.

  Redna cena: 17,90 €

  Iz telesa in izpod peresa Nare Petroviča prihaja dodobra izčiščena in oplemenitena izdaja dela, ki si je med slovenskimi ljubitelji sonaravnega načina življenja prislužila že domala kultni značaj.

  Redna cena: 5,00 €

  Opravičilo človeka je razmislek o stanju današnje družbe in poziv k spremembam. Besedilo je nastajalo v kontekstu vstajniškega gibanja, četudi se nanj eksplicitno ne naslanja, in izraženih potreb javnosti po družbeni refleksiji, njegov namen pa je artikulacija akumuliranega nezadovoljstva.

  Redna cena: 21,00 €

  Knjiga Enoumje neoliberalizma z ustreznimi razlagami in primeri bralcu korak za korakom nazorno predstavi in obrazloži fenomen enoumja oziroma enake miselnosti, ki je sestavni del človekove osebne in družbene biti. 

  Redna cena: 33,00 €

  Domišljeni tekaški vodnik, ki so ga nemško govoreči tekači okronali za biblijo za rekreativne in profesionalne športnike, teoretično in praktično povzema najnovejša dognanja na tekaškem področju. 

  Redna cena: 27,95 €

  Pisca te knjige, prekaljena novinarja, sta v minulih nekaj letih opravila orjaško preiskovalno delo. Premetala sta na tisoče papirjev in se pogovarjala z mnogimi neposrednimi pričami dogodkov, ki jih opisujeta. Njuna knjiga, polna doslej manj znanih ali celo popolnoma neznanih podrobnosti, je zato izjemno pomemben korak na poti do popolne resnice o trgovini z orožjem, ki je v dobršni meri kriva za zdajšnje zatohlo in zastrupljeno politično ozračje v komaj dvajset let mladi državi.

  Redna cena: 8,99 €

  Bushido: Kodeks samuraja je dokument svojega časa; kot besedilo, ki zmore močan odmev, ponudi vpogled v spoznavanje (in še pomembneje, razumevanje) Vzhoda. 

  Redna cena: 28,95 €

  Trgovci z orožjem so svoje ljudi namestili v najpomembnejše družbene sfere: v policijo, na tožilstvo, v politiko in medije. Vsakogar, ki se jim drzne oporekati, skušajo kupiti ali, še pogosteje, uničiti – ga kot rakavo rano izžgati iz družbenega tkiva. Ob tem ni pomembno, ali gre za novinarja, kriminalista,poslanca Državnega zbora, predsednika države ali človeka iz njihovih vrst.

  Redna cena: 50,00 €

  Fotografska monografija o običajnih Afganistancih, ki živijo neobičajna življenja.

  Redna cena: 21,00 €

  Posebna izdaja Mojih izumov je v celoti dvojezična - ob izvirniku, ki ga je Tesla napisal v angleščini, besedilo beremo (tudi) v slovenskem prevodu. 

  Redna cena: 2,99 €

  Izbor misli divje aktualnega in današnjemu sprenevedanju smrtno nevarnega Srečka Kosovela, ki so kakor kozmična energija – človeka predramijo v življenje. Vzviharjene vrstice pesnika vsemirja, vizionarja, sijajnega misleca ustvarjajo iz svetovnega pogleda in ostroumno imenujejo, pojmujejo …

Mreža  Vrstice