Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Ostanejo naj le konci prstov in zrna rose
16 EUR Zaloga: Na zalogi

Ostanejo naj le konci prstov in zrna rose

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 24,95 €

Akcijska cena: 16,00 €

Sanjska cena: 12,00 €*

Prihranite: 12,95 € (52%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Svojo krhko, nežno, pretanjeno, domiselno, včasih hudomušno poezijo avtorica ob glasbi Gorana Završnika tudi bere na priloženi zgoščenki.
Vprašajte nas

Datum izdaje: 14. 12. 2007

Zbirka: SREBRNI GLAS

Trda vezava s priloženim CD-jem

Obseg: 192 strani

Format: 170 mm x 170 mm

Podrobnosti

Tjaša prebudi besede v glas, ki najpoprej osupne ... Nismo vajeni, da črke postanejo, kar morejo in smejo biti ... glasba. Njeni verzi sijejo, sijejo. In sežejo daleč in globoko v nevidne, nezaslišane svetove. Spregovarjajo nezaslišano, pa tolikokrat temeljno. Tudi zato smemo reči, da gre za poezijo s poslanstvom, ki vrača glas človeku, govorici, poeziji sami. Zaupanje zanj zajema iz zvestobe srčnosti - načela, ki ga je najvišje povzdignil Frane Milčinski Ježek.

Tudi zato knjiga izhaja prav ob desetletnici izida prve knjige založbe Sanje, zbirke Ježkovih pesmi Preprosta ljubezen.

14. december, Ježkov rojstni dan.

Knjigi je priložena zgoščenka.

Tjaša Koprivec (besede in glas), Goran Završnik (glasba).

Poslušajte posnetek.

 

Odlomek

Ker dolgujem budnosti. Ker se moj glas nenehno spreminja. Ker koraki ne zmorejo odsotnosti žvenketa, pa tudi ne utrinka, ki ga poraja let brez peruti, pripete na trup. Ker imam v glavi duplje, v katerih je ogenj. Ker na zrcalu puščam sledi. Ker me ganejo puste kretnje. Ker me ganejo do solza.

Medijski odzivi

"… Toda kakšna je filozofska pozicija, ki jo izžareva Tjašina poezijač Vsekakor zanimiva in za marsikakšno naivno ali preveč vase zaverovano dušo tudi nevarna. Gre namreč za mešanico skepticizma, nihilizma, pragmatizma, perspektivizma, skratka za nekakšno relativistično dojemanje osebne in družbene realnosti, ki v tem konkretnem primeru ni izražena skozi jedek cinizem, pač pa skozi blago ironijo in je zato do bralca (vsaj na prvi pogled) zelo prizanesljiva. …

In kakor da že tak filozofski relativizem sam po sebi ne bi bil zadosti redek, je pesniška zbirka Tjaše Koprivec prežeta še z nekakšnim idealizmom. Pesnica se namreč s skoraj otroško nedolžnostjo in igrivostjo zoperstavlja odčaranosti postmodernega sveta. …

Pesniški prvenec Tjaše Koprivec razkriva podobe nenavadne in razgledane človeške duše, ki je razpeta med dve nepomirljivi nasprotji. Prav zato je pot, ki jo bo pesnica ubrala v prihodnosti, nepredvidljiva, nedoločena in (za nas, bralce) polna presenečenj.

Zaradi odlične zvočne interpretacije izbranih pesmi bo zbirka (oziroma priložena zgoščenka) všeč širšemu krogu bralcev/poslušalcev. Vendar pa je vsebina te poezije hote ali nehote namenjena izbranemu občestvu – vsem tistim, ki so pogledali dovolj globoko v brezno (pre)človeškega in kljub temu v srcu ohranili vsaj nekaj jasnine."
- Matjaž Drev, Ampak 

"Pesnica, najbolj kultna špikerka svoje generacije in eno najboljših upanj za dolgoročno preživetje slovenščine."
- Jure Aleksič, Mladina

"Tjaša Koprivec je sila zanimivo dekle, ki jo poznamo kot najnežnejši glas Radia Študent, zadnje čase pa tudi kot "zaščitni obraz" založbe Sanje (povezuje namreč vse njihove literarne dogodke). Pesniški prvenec te nenasitne bralke izkazuje globoko ljubezen do jezika in priča o široki splošni razgledanosti avtorice. Svojo krhko, nežno, pretanjeno, domiselno, včasih hudomušno poezijo avtorica ob glasbi Gorana Završnika tudi bere na priloženi zgoščenki."
- Tina Košir, Elle   
 

"Kdor še ne pozna pesnice, ki bolj kot sebe osvetljuje druge umetnike, je čas, da jo sreča. /.../ kar v živo na kateri od predstavitev knjig, kjer ga bo njena prisotnost ganila vsaj toliko kot knjige, ki jih s svojim izjemno dovršenim govornim kodom tako spretno predstavlja, in ne bi se smelo samo šepetati, kako sijoča in enkratna je, ampak bi se moralo jasno zapisati, da je Tjaša Koprivec velik dar, za katerega moramo biti hvaležni vsi, ki nam je mar usoda slovenskega naroda. Naj o tem zapojejo slavčki."
- Urška Krišelj Grubar, Jana

"V knjigi pesmi Ostanejo naj le konci prstov in zrna rose spoznamo Tjašo kot pokončno in angažirano snovalko stihov, ki s pogorišča sodobne družbe zre v sonce in spodbuja k srčni akciji."
- Manca Čujež, Planet Siol.net

Avtor: Tjaša Koprivec Vuga
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Glasbena preja: Goran Završnik
Založba: Sanje
ISBN: 9789616653640
Jezik: slovenski
Datum izida: 14. dec. 2007