Brezplačna dostava nad 35 €

Sapiens

Avtor: Yuval Noah Harari Založnik: Mladinska knjiga Jezik: slovenski
Pred 100.000 leti je Zemljo naseljevalo vsaj šest človeku sorodnih vrst. Bile so nepomembne živali, ki na svetu niso imele nič večjega vpliva kot gorile, kresnice ali meduze. Danes je na Zemlji samo še ena človeška vrsta. Mi. Homo sapiens.
Redna cena: 15,99 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
DRMKZ02738

"Zakaj ta knjiga postaja mednarodna uspešnica? Preprosto. Loteva se velikih vprašanj zgodovine in sodobnega sveta, in to v nepozabno napetem slogu. Zadela vas bo v živo!" - 
Jared Diamond, Pulitzerjev nagrajenec


OGENJ nas je naredil nevarne. 

OPRAVLJANJE nam je pomagalo sodelovati. 

POLJEDELSTVO je v nas prebudilo lakomnost. 

MITOLOGIJA je ohranjala zakon in red. 

DENAR nam je dal nekaj, čemur vsi zaupamo. 

NASPROTJA so ustvarila kulturo. 

ZNANOST nas je naredila za mojstre stvarjenja. 

VENDAR NAS NIČ OD TEGA NI OSREČILO 

Pred 100.000 leti je Zemljo naseljevalo vsaj šest človeku sorodnih vrst. Bile so nepomembne živali, ki na svetu niso imele nič večjega vpliva kot gorile, kresnice ali meduze. Danes je na Zemlji samo še ena človeška vrsta. Mi. Homo sapiens. Naš vpliv na Zemljo pa je tako silen, da znanstveniki razmišljajo, da bi to dobo poimenovali kar antropocen. Postali smo vladarji sveta. Kako smo zavladali našemu planetu? Kako je prednikom uspelo, da so se zbrali v tako velike skupnosti, ustanovili mesta, kraljevine, cesarstva? Kako smo začeli verjeti v bogove, narode in človekove pravice; zakaj zaupamo denarju, knjigam in zakonom? In zakaj smo postali sužnji birokracije, potrošništva in iskanja sreče? Kakšna je torej prihodnost naše nemirne vrste? Yuval Noah Harari (1976) je doktoriral na Oxfordski univerzi in je profesor svetovne zgodovine v Jeruzalemu. Nad njegovo prodorno knjigo Sapiens smo se navdušili uredniki po vsem svetu in jo želimo deliti z bralci, saj je to ena tistih knjig, ki postavlja prava vprašanja in nam odpira oči. 

Prof. Yuval Noah Harari (1976) se je rodil v Izraelu in doktoriral na Oxfordu. Kot redni profesor zgodovine na hebrejski univerzi v Jeruzalemu se ukvarja s svetovno zgodovino, srednjim vekom in zgodovino vojne. O zgodovini človeštva predava tudi prek spleta (MOOC, Massive Open Online Course). Predavanjem se je lani, v prvem letu, pridružilo več kot 80.000 študentov z vsega sveta, med njimi tudi številni Slovenci.  

Podrobnosti
Prednaročilo Ne
ISBN 9789610144922
Založba Mladinska knjiga
Jezik slovenski
Obseg (št. strani) 440

Yuval Noah Harari

Poglej si ostala dela
V SOZVEZDJU...