Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Skoz pomladni dež bom šla
20.86 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Skoz pomladni dež bom šla

zbrane pesmi

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 20,86 €

Zbrana poezija Mile Kačič tokrat na enem samem mestu, v knjigi Skozi pomladni dež bom šla.

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Datum izdaje: 09. 08. 2009

Zbirka HIŠA PESMI

Broširana vezava

Obseg: 192 strani

Format: 120 mm x 200 mm

Podrobnosti

Ljubezen v vseh možnih oblikah in vsa možna občutenja ljubezni. Neizrečena, neizhrepenjena, neuničljiva, neizživeta… na veke vekomaj večna. Od črke do črke, od pričetka do zadnjega verza je neposredna, čuteča, trpka in večno ljubeča. Zbrana poezija Mile Kačič tokrat na enem samem mestu, v knjigi Skozi pomladni dež bom šla.

Knjiga je bila 21. decembra 2006 predstavljena v oddaji Knjiga mene briga.

Odlomek

Pomladno jutro, vstalo iz noči,
v predivo megle skrilo je obzorje.
Tam daleč, daleč zadaj, tam je morje,
še dlje za morjem sonce je in ti.


*


Svet ne premore
toliko kamna
da bi vanj vklesal
vse hrepenenje
človeštva
In le dvoje rok imaš
in eno samo srce

Medijski odzivi

"Nedvomno tiči največji pomen zbirke Skoz pomladni dež bom šla uredniško spretno nanizan izbor pesmi, ki takole, vzporedno, pišejo tudi biografijo pesnice. Ob branju ti pred očmi vzniknejo številni dogodki, ki jih avtorica (ne)posredno, iskreno in odkrito zabeleži v svojih pesniških utrinkih, otroštvo brez staršev, povsem samoniklo in samosvoje odraščanje v veliki in razgibani druščini, kjer nas je vezalo lepo in stanovitno prijateljstvo, doživljanje in slasti ter pasti materinstva, vzgajanja, sprejemanje sinovega odraščanja, smrt najdražjih in najbližjih, srhljivi opisi samote ter neskončne in brezpogojne ljubezni."
- Varja Velikonja, Književni listi

"Zanimivo bi bilo zbrati odmeve na poezijo Mile Kačič. Od njenih prijateljic slišim, da jo kritiki in pesniški kolegi niso spoštovali, imela pa je veliko bralcev. Poezijo je brala po vsej Sloveniji, tudi v zamejstvu. V veliki kozmopolitanski Ljubljani je dobiti dvajset poslušalcev za pesnika ali pesnico že velik uspeh, Kačičeva pa je baje brala v polnih kulturnih domovih. Njene knjige so bile takoj razprodane. Smo mogoče spregledali veliko pesnicoč Smo pripravljeni na novo srečanje?"

- Ifigenija Simonović, Književni listi

"In tako je ostala ujetnica poezije, ki ji je z možnostjo izpovedi nudila edino olajšanje. Da je bilo res tako, kaže vsa njena poezija, ki je tako rekoč od prve do poslednje pesmi posvečena in predana ljubezenskemu čustvu..."
- Janez Menart


"Pesniških zbirk ne jemljem prav pogosto v roke. Seveda po krivici. Da se to zgodi, morajo biti strune mojega življenja prav posebej uglašene. In se je. Nisem si niti predstavljal, kaj pomeni prebrati, ne prebrati, spustiti vase, vse pesmi Mile Kačič ... ta dediščina je pravzaprav mogočna z vso svojo intimnostjo."

- Mario Galunič, v Bukli

"Zadnje čase veliko berem poezijo Mile Kačič."

- Petra Majdič, v Sobotni prilogi

Avtor: Mila Kačič
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Redakcija: Tina Volarič
Oblikovanje: Veronika Saje
Založba: Sanje
ISBN: 9616387677
Jezik: slovenski
Datum izida: 9. avg. 2009