Sanjsko pismo
Smrt za življenje
19.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Smrt za življenje

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 19,95 €

Sanjska cena: 17,96 €*

Prihranite: 1,99 € (10%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Razpoloženje v mestu je bilo temačno in sovražno. Skoraj vsi turisti so odšli. Na večjih križiščih so bili razporejeni policijski avtomobili, džipi in marice z utripajočimi modrimi lučmi. 


Vprašajte nas

Datum izdaje: 06. 11. 2017

Zbirka: SANJE roman

Broširana vezava

Obseg: 552 strani

Format: 235 mm x 152 mm

Podrobnosti

Razpoloženje v mestu je bilo temačno in sovražno. Skoraj vsi turisti so odšli. Na večjih križiščih so bili razporejeni policijski avtomobili, džipi in marice z utripajočimi modrimi lučmi. Skupaj z novoletnimi lučkami, ki so še vedno krasile marsikatero trgovino, hotel ali lepotilni salon, so ustvarjale shizofreno, popolnoma ponorelo ozračje. Državne ustanove so varovali vojaki v kamuflažnih uniformah. V rokah so držali sploščene puške, ki so se Adriani zdele kakor iz kakšnega znanstvenofantastičnega filma. Nihče je ni pogledal; oči, ki so bolščale iz odprtin črnih mask, so nemo skenirale samo promet. Strah zaradi grožnje napada na zborovanje Nacionalne unije z avtomobilsko bombo se še ni povsem polegel. Nihče ni vedel, ali po mestu morda ne kroži peugeot 207 z zajetno količino eksploziva v prtljažniku.

Odlomek

Naperila je pištolo v deblo in umirila dihanje. Pritisnila je na sprožilec enkrat, nato dvakrat skupaj in potem še trikrat zapored. Vseh šest nabojev je izstrelila v manj kot desetih sekundah. Pokanja se je že tako navadila, da jo je veliko bolj prevzelo bliskanje strelov, ki je za nekaj stotink sekunde osvetlilo neposredno okolico pred njo. »Vau!« je rekla in izdihnila gosto, belo sapo.

Medijski odzivi

"Tako kot prvi Erikov roman se tudi ta bere kot priročnik za revolucijo. Kljub temu, da ne verjame vanjo, še manj pa v demokracijo."
- Miha Šalehar, Val 202, oddaja Spetek

"Nadaljevanje Valenčičevega prvenca, ki vam ne bo dal miru vse do zadnje strani."
-
Vanja JazbecBukla

Avtor: Erik Valenčič
Urednik: Tjaša Koprivec
Soustvarjalci: Redakcija: Tina Malič
Oblikovanje: Boštjan Pavletič
Prelom: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745196
Jezik: slovenski
Datum izdaje: 6. nov. 2017