Brezplačna dostava nad 35 €

Splošni pogoji poslovanja Sanje

PRAVILA IN POGOJI NAKUPOVANJA V SPLETNI KNJIGARNI SANJE

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Pravila in pogoji sodelovanja v spletni Knjigarni Sanje (v nadaljevanju: Pravila) ter se z njimi strinja. Pravila se lahko spremenijo brez vnaprejšnje napovedi, zato kupcem, ki se vračajo na spletne strani priporočamo, da jih pred vsakokratnim nakupom preberejo.

Naročilo zavezuje Založbo Sanje in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe. Na pisno zahtevo kupca na naslov info@sanje.si ali Založba Sanje, Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, založba le-temu omogoči dostop do pogodbe v prostorih poslovalnice.
Založba Sanje v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.


DEFINICIJE - ZALOŽBA SANJE

Pogodba se sklepa med kupcem ter podjetjem:
Založba Sanje d.o.o.
Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, Slovenija
Identifikacijska številka za DDV: SI21969353
Matična številka: 2317770
Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, št. vložka 1/47558/00, Srg 2007/08861
Osnovni kapital: 30.987,53 €
Transakcijski račun: 6100 0001 3658 044
IBAN SI56 6100 0001 3658 044, pri Delavski hranilnici d.d., Miklošičeva 5, Ljubljana. 
SWIFT:HDELSI22
Zavezanec za DDV po zakonu.
Založba Sanje je članica Gospodarske zbornice Slovenije.


NAKUPOVANJE

Spletna knjigarna Sanje (v nadaljevanju: Knjigarna) obiskovalcem internetnih strani omogoča nakupovanje knjig, CD plošč, zvočnih ter drugih izdelkov (v nadaljevanju: izdelki) Založbe Sanje in drugih založb. Spletna knjigarna svojo ponudbo dnevno oziroma tedensko dopolnjuje.

Spletne strani knjigarne so strani, ki so dostopne pod domeno www.sanje.si, označene v vrhu strani z logotipom knjigarne. Postopek naročanja je podrobno opisan spodaj.


DOSTAVA

Del stroškov pakiranja in poštnine, ki jo plača kupec, znaša 3,99 EUR na pošiljko. Pri naročilih nad 35 EUR sta pakiranje in poštnina brezplačna. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije.
Poštnino po povzetju zaračunava Pošta Slovenije neodvisno od Založbe Sanje. Pozor: v času večjih akcij, kakor je Noč knjige in 50 % popusta, ponudba za brezplačno poštnino ne velja!

Založba Sanje bo naročeno blago odposlala praviloma v 48 urah od prejema naročila. Navedeni rok začne teči pri prejemu naročila do 12. ure še isti dan, sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila.

Knjige lahko izberete in plačate tudi v knjigarni Hiša sanjajočih knjig (Trubarjeva 29, Ljubljana) od ponedeljka do sobote med 10. in 19. uro ali na sedežu Založbe Sanje (Leskoškova 12, Ljubljana), vsak delovnik med 9.00 in 16.00 uro.


PLAČILNI POGOJI

Založba Sanje omogoča nakup blaga po povzetju, s kreditnimi karticami, plačilnim sistem Paypal ter z Moneto ali, v primeru prednaročniških akcij, z avansnim plačilom (položnica). V bližnji prihodnosti bomo omogočili tudi plačilo na več obrokov.

Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Založbe Sanje.


CENE

Cene v spletni knjigarni Sanje so izražene v evrih (EUR). Vse navedene cene že vključujejo DDV (9,5 % knjige in zvočne izdaje, 22 % drugo blago). Založba Sanje jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu.
Založba Sanje si pridržuje pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.


REKLAMACIJA

Založba Sanje se zavezuje, da bo upoštevala vse reklamacije, ki jih bo prejela pisno ali po elektronski pošti (narocila@sanje.si) v 15-ih dneh po prejemu blaga. Za takoimenovane skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napako, pri kateri blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni takšni napaki kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Založba ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek. Ta pravica ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov založbe s pripisom "reklamacija". Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. Založba Sanje si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije.

Če Založba Sanje nima nadomestnega izvoda reklamiranega blaga na zalogi, bo kupcu v celoti vrnila kupnino najkasneje v 10 dneh po prejemu reklamiranega blaga.

Založba Sanje lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Pravili in pogoji poslovanja v spletni Knjigarni Sanje ali če ugotovi plačilno nezmožnost kupca.


VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga, in sicer na enega od dveh načinov:

 • da vrne blago na založbo v 15-ih dneh po prejemu
 • ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti Založbo Sanje ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na Založbo vrne blago.

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnikov do odstopa od pogodbe.

Pogoj v obeh primerih je, da blago vrne na naslov založbe nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel. Pri zvočnih izdelkih dodatno velja pogoj, da mora biti blago (CD) vrnjeno v originalnem, neodprtem celofanskem ovoju. V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, Založba Sanje kupcu povrne celotno kupnino, vključno s stroški poštnine.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kupec oziroma registrirani uporabnik spletne strani Založbe Sanje dovoljuje, da Založba Sanje vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Založba Sanje se zavezuje, da bo s podatki o kupcu ravnala v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da bo vse podatke uporabljala izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi.


DRUGA DOLOČILA

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Vsi tu navedni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in Založbo Sanje. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@sanje.si.


PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Kakšne podatke zbiramo?

Založba Sanje d. o. o. zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.sanje.si. Založba Sanje ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Založba Sanje d. o. o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam uporabljenih PIŠKOTKOV.


Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta www.sanje.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Založba Sanje d. o. o. kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih Založba Sanje d. o. o. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.
Prijava na e-novice:

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Založba Sanje do preklica obveščajo o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. Za prijavo na e-novice Založba Sanje d. o. o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Založbe Sanje (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Založba Sanje d. o. o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1), ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Založba Sanje d. o. o. pošilja preko spletne aplikacije Squalomail.
Sodelovanje v nagradnih igrah:

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.


Obdelava podatkov za namene pošiljanja novic:
 1. Katere podatke zbiramo: Poleg podatkov v vnosnem polju se bo zabeležil IP naslov računalnika iz katerega ste naredili prijavo, nadalje pa se bodo zbirali še čas odpiranja poslanih sporočil in čas klikov na povezave v sporočilih.
 2. Kakšen je namen zbiranja: Podatke zbiramo za namenom pošiljanja novic. Podatke o časih odpiranja in časih klikov pa za namen ugotavljanja vaše aktivnosti, da lahko zagotovimo ustrezen izbris vaših podatkov v primeru vaše neaktivnosti.
 3. Koliko časa bomo podatke zadrževali: V kolikor boste naše novice prebirali, bomo vaše podatke hranili dokler ne boste zahtevali izbrisa oziramo dokler se ne boste odjavili + 1 leto. V kolikor pa naših novic ne boste prebirali pa bomo vaše podatke izbrisali 1 leto po zadnjem prebiranju.
 4. Kje lahko prekličete soglasja in zahtevate izbris, izpis ali spremembo: To lahko naredite tako, da nam pišete na naš email naslov.
 5. S kom bomo vaše osebne podatke delili: Vaših osebnih podatkov ne bomo delili z nikomer.

Registracija uporabnika:

V spletni trgovini www.sanje.si se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh Sanje.si.
V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Založba Sanje d. o. o. vpisane podatke do preklica uporabjalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Založba Sanje d. o. o. podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na zasebnost@sanje.si, ali s klikom na gumb Izbris računa. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: naslov sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.


Nakupovanje kot gost:

V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Založba Sanje d. o. o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Založba Sanje d. o. o. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu. Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Založba Sanje d. o. o. posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.sanje.si.


Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.sanje.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov zasebnost@sanje.si.


Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.sanje.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Založba Sanje d. o. o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Založba Sanje d. o. o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Založba Sanje d. o. o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke. Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Založba Sanje d. o. o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:

 • hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo;
 • družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …);
 • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki)
 • podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.)
 • vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.


Privolitev

Z uporabo spletnega mesta www.sanje.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.


Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Twitter, Youtube, Instagram), ki se nahaja na spletni strani Sanje.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja Založba Sanje d. o. o. na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Sanje. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.


Upravljavec osebnih podatkov je: Založba Sanje d. o. o., Leskoškova 12, Slovenija, SI 21969353. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na zasebnost@sanje.si