Brezplačna dostava nad 35 €
Srečanje
Srečanje

Srečanje

Deset črtic iz vsemirja
Avtor: Marjan Tomšič Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Knjižnica Srečanje nedavno preminulega mojstra domišljije Marjana Tomšiča prinaša deset pozabljenih, a nepozabnih črtic iz vsemirja. Domišljija, kakršno potrebujemo, da bomo preživeli. Izhaja v zbirki Iskra.

 
 
2,99 € - 13,00 €
Redna cena: 2,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 2,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  V knjižici Srečanje se zaiskri deset izjemnih zgodb velikega slovenskega literarnega ustvarjalca. Zgodbe so izšle v uvodnem delu knjige Veter večnosti (Tehniška založba, 1989). Z njih odpihujemo prah in jim v zbirki Iskra dajemo novo podobo, saj sodijo v vrhunec slovenske in evropske znanstvenofantastične – ali bolje, življenjsko fantastične proze. Črtice odpirajo mnoga doslej nedotaknjena vrata vsemirja. V svet stvarnosti vdira svetloba, ki oblikuje svetove, kot jih še ni bilo... a njihovo poznavanje nam pomaga drugače razumeti svet in stvarnost, ki se nam jo prikazuje kot edino veljavno.

  Deset črtic iz vsemirja je le drobec izjemne literarne pustolovščine. Nadejamo se, da bodo v zbirki Iskri še mnoge ugledale luč sveta – in luč oči bralcev. Domišljija, kakršno danes potrebujemo, da bomo preživeli. 

  Prisluhnite zgodbi Starec na Sanje.TV.

  Ilustracija na ovitku Wiliam Blake: Elohimovo stvarjenje Adama (1795–1805).

  Poslanstvo zbirke Iskra je bralcem in bralkam na dostopen način približati žlahtna dela slovenskih in tujih ustvarjalcev – dela, ki prebujajo iskro kozmične človečnosti.

  Podrobnosti
  Datum izida Invalid date
  Format (mm) 110 x 160
  Obseg (št. strani) 64
  ISBN /
  Urednik Rok Zavrtanik
  Zbirka ISKRA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Bilo je jutro pred sončnim vzhodom. Stal sem na vrhu hriba in gledal proti vzhodu. Tedaj sem zaslišal šum, ki je bil podoben vetru, in zaslišal glas: »To je veter večnosti, ki veje skozi svetove in vse čase.« In zgodilo se je, da sem slišano doživel; bil sem veter večnosti in sem iz neznanega središča hitel na vse strani in skozi vse, skozi planete in sonca, skozi ozvezdja in galaksije … Za hip mi je bilo dano čutiti to, kar nas kar naprej prinaša in odnaša …

  O nevarni, smrtni in prepovedani coni, ki jo ljudstvo imenuje Šuborošori, je napisanih in objavljenih že več hipotez. Nekateri menijo, da se tam začenja dežela smrti, drugi trdijo, da se v tistih točkah menjavajo časi, tretji spet, da je Šuborošori pretvornik nebesne energije v zemeljsko.

  Marjan Tomšič

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...