Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Tanek led [e-knjiga]
5.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Tanek led [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Zaloga: Na zalogi

Je možno, da se je v Sloveniji pojavil serijski morilec? Ali pa se bo tudi to izkazalo kot nekaj popolnoma drugega? Je možno razrešiti primer na podlagi baterijske svetilke, ukradenega Aprilinega skuterja in psa, ki ga inšpektor Vrenko sploh nima, ali pa so se preiskovalci tokrat znašli na nevarno tankem ledu?
Redna cena: 5,99 €

Sanjska cena: 5,50 €*

Prihranite: 0,49 € (8%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 21. 07. 2009

Zbirka: Roman SANJE

e-KnjigaPodrobnosti

Novi primer inšpektorja Vrenka.

V tretjem primeru se višji kriminalistični inšpektor Martin Vrenko, mladi kriminalist Breznik in višja kriminalistka Ivana Premk srečajo z dvoumnostjo. Naenkrat nič ni tako, kot se zdi. Za prometno nesrečo, v kateri izgubi življenje šolska psihologinja, se izkaže, da sploh ni bila nesreča. Rop, v katerem umre tajnica šole, sploh ni bil rop. Ko kmalu zatem nasilne smrti umre še tretja članica šolskega kolektiva, se kriminalisti soočijo s skrajno neprijetnim vprašanjem.


Odlomek

Če smo detektivsko uganko zavili v romaneskno obliko, je prav, da jo obdržimo do konca. Razkritje je pomemben del detektivskega romana. V sklepnem pogovoru nevedni pomočnik svojega inšpektorja ali detektiva povpraša vse tisto, kar zanima tudi bralca. Saj: odlika res dobre kriminalke je, da med branjem sicer osumimo cel kup oseb, pravega storilca pa nikakor ne moremo odkriti. To je čar detektivskih zgodb.

Medijski odzivi

"V detektivskem romanu tipa »kdo je storilec«, v katerem se do konca ne razkrije, kdo je moril, moraš biti do bralca pošten: vsi ključi za razrešitev primera, ki so na voljo glavnemu junaku, morajo biti na voljo tudi bralcu. Na koncu se mora bralec udariti po čelu in si reči, kako je lahko to ali ono nelogičnost spregledal, saj mu je bila tako rekoč nastavljena ..."
- Avgust Demšar v intervjuju za Delo

"... avtor, ki je s svojimi kriminalkami oziroma detektivkami v zadnjih treh letih brez dvoma presenetil tukajšnje literarno prizorišče."
- Igor Bratož, Delo

"Gre za avtorja, ki ljubitelja te zvrsti prav gotovo ne pusti hladnega; njegovo pisanje odlikujeta prepričljivost in stilska dovršenost, brez nepotrebnih odmikov od toka zgodbe, ki se odvija tukaj in zdaj."
- Robi Šabec, Dnevnik

"Demšar tako kot v prejšnje tudi v tokratno pripoved posrečeno vnaša ironično distanco in se kot vsevedni pripovedovalec z užitkom poigrava z bralčevo nevednostjo in radovednostjo, ki pa je na koncu vselej izdatno potešena."
- Gaja Kos, Nedelo

"Ta avtor zares fino streže zakonitostim odličnega žanra."
- Liljana Klemenčič, Štajerski tednik

"Demšarjeve kriminalke po mnenju poznavalcev ponujajo najboljše, kar lahko pričakujemo od žanra."
- Valentina Plahuta Simčič, Književni listi, Delo

"Demšar se tudi v tretje ni izneveril žanru; radovedno pričakujemo Evropo, četrti primer inšpektorja Vrenka ... Priporočam vsem ljubiteljem žanra. "
- Aleksandra Kocmut, Bajta.si


"Pojav kriminalk z inšpektorjem Vrenkom kot glavnim junakom, ki jih piše Avgust Demšar, pa s svojo ambicioznostjo, ustvariti prvi pravi cikel slovenskih kriminalk, predstavlja tako posebnost, da smo se ji odločili posvetiti nekaj več besed ..."
- Samo Rugelj, intervju s pisateljem v Bukli

Avtor: Avgust Demšar
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Lektura: Tina Malič
Oblikovanje naslovnice: Boštjan Pavletič
Prelom: Maja čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742799
Jezik: slovenski
Datum izida: 21. jul. 2009