Brezplačna dostava nad 35 €
Teorija čudnosti
Teorija čudnosti

Teorija čudnosti

Avtor: Pavla Horáková Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Anjuša Belehar

Briljantna zgodba o mladi urbani intelektualki, ki v navideznih naključjih odkriva globlji smisel in iz njih spleta duhovito teorijo čudnosti. Pavla Horáková je redka ptica med sodobnimi češkimi pisci: izobražena, duhovita, prefinjena … in rahlo skrivnostna. Tako kot njen novi roman, ki velja za najbolj presenetljivo delo češke literature v zadnjem desetletju.10,00 € - 33,00 €
Redna cena: 10,00 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 10,00 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Ada Sabova se na prvi pogled morda zdi stereotipna, mlada urbana intelektualka. Razočarana je nad odnosi, predvidljivim vzorcem, ki se ga je navzelo njeno življenje, in predvsem naveličana svoje službe na Inštitutu za interdisciplinarne humanitarne študije človeka. Potihem pa jo razveseljuje nenavadno razvedrilo … Njeno pozornost pritegnejo manjše, očitno naključne nenavadne podrobnosti, ki jih vidi plesati povsod okoli sebe, nato pa ugotovi, da njihovo pojavljanje dejansko sledi določenim vzorcem, kar ima za posledico nečesa, kar skrivoma poimenuje teorija čudnosti. Rastoča obsedenost z iskanjem pogrešanega sodelavkinega sina Ado postavi na novo pot – in njeno lično, predvidljivo življenje nenadoma naredi povsem nepričakovan zasuk.

  Teorija čudnosti je zmnožek izjemnega literarnega talenta, sijajnega intelekta in nečesa, čemur bi morda lahko rekli ženska mistika. Pavla Horáková je redka ptica med sodobnimi češkimi pisci: izobražena, duhovita, prefinjena … in rahlo skrivnostna. Tako kot njen novi roman, ki velja za najbolj presenetljivo delo češke literature v zadnjem desetletju. Knjiga je prejemnica češke literarne nagrade magnesia litera za najboljše prozno delo leta 2019. 

   

  Podrobnosti
  Format (mm) 125 x 198
  Obseg (št. strani) 400
  Prevod Anjuša Belehar
  Urednik Jerica Šemerl Harmel
  Zbirka OTROCI SLAVE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Pavla Horáková

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...