Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Terezijanske
12.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Terezijanske

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 12,95 €

Sanjska cena: 11,65 €*

Prihranite: 1,30 € (10%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Vprašajte nas

Datum izdaje: 27. 05. 2011

Založba Sanje v sodelovanju z ZKP RTV Slovenija

Podrobnosti

Skupina Same babe na svoji drugi plošči Terezijanske s preobrazbo narodnjakarskega kiča v obešenjaške tragikomedije ali humoreskne prigode domačega Kranjca ter z ustvarjanjem novega urbanega ljudskega bluza ponujajo refleksijo sodobne slovenske družbe, ki jo zaman iščete v jutranjem listanju časopisa ali večernem zrenju novic iz TV ekrana. V svoji unikatni maniri tako ponujajo uglasbitve Kajetana Koviča, Frana Milčinskega – Ježka, Ervina Fritza, nekaterih ljudskih, predvsem pa tekstov člana skupine Vikija Babe. 

(iz recenzije Katarine Juvančič)


Odlomek

... vsako jutro starec
pije kafe
puha dim
posluša ptice z gore
a reka odhaja
ker reka ne ve
da kdor ostaja
tisti le izve
da ti sanjaš
da si drevo
višje kakor gora
ali nebo
vsako noč ti sanjaš, da si drevo
ti sanjaš, da si drevo.

(Viki Baba, Drevo)

Medijski odzivi

"Ploščo smo posneli spomladi in jesni v Studiu Činč. Snemalec in producent plošče je bil Borut Činč. Izkušnja je bila izjemno prijetna, saj se je g. Činč za našo glasbo zelo zavzel in ji tudi vtisnil svoj pečat. Zato je celotno snemanje potekalo v zelo prijetnem vzdušju, kar se pozna tudi na plošči."
- Viki Baba

"Same babe so "omarhajamovska" oda vinu in ljubezni do življenja, zgodbe o mladosti rdečih rutic in modrih titovk, zlizanih "elpejk" in neuslišanih prvih ljubeznih."
- Katarina Juvančič, glasbena publicistka

"Bend, ki preprosto zveni. Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično."

- Jure Longyka, Radio Slovenija, VAL 202

"Zavidljivo domiseln in raznovrsten glasbeni kolaž ima prav vse, kar dobra plošča potrebuje, in še več. V mislih imamo tisto neotipljivo sposobnost, da se poslušalcu prikrade pod kožo in ga potegne v svoj svet ... Energija Samih bab je neuničljiva in neustavljiva."
- Andrej Predin, Slovenske novice

"... ena najbolj izvirnih slovenskih kabarejskih zafrkantskih skupin. Humor ima različne ravni in Same babe podajajo njegovo inteligentno različico. Ohranjajo pristop h glasbeni prezentaciji na žlahtni ravni norčavih Ante Upendanten Bande, šaljivih TerraFolk in ciničnih Buldožerjev."

- Zdenko Matoz, Delo

"S ploščo Terezijanske so se glasbeniki brezkompromisno in prav nič plašljivo postavili v vrsto slovenskih skupin, ki iščejo idealno mešanico, popoln brizganec iz samih žlahtnih substratov: bardovstva, ljudskosti, folk rocka, tradicije, bluesa ..."
- Jože Štucin, Odzven

antikvariat: brez
Avtor: Same babe
Soustvarjalci: Tonski mojster in producent: Borut činč
Mastering: Miro Prljača
Oblikovanje : Eda Pavletič
Spremni zapis: Katarina Juvančič
Založba: Sanje
Jezik: slovenski
Datum izida: 27. maj 2011