Brezplačna dostava nad 35 €
Trdobojec Trdobojec
Trdobojec

Trdobojec

Avtor: Esad Babačič Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Dvanajst rund fragmentarne biografije izpod peresa pesnika in novinarja Esada Babačića nam omogoča vpogled v največje skrivnosti svetovnega boksarskega prvaka v velterski kategoriji. Napeto branje najbolj vroče športne zgodbe pri nas vas bo popeljalo v svet haloškega heroja, ki je postal pravcati novodobni Martin Krpan.
Redna cena: 6,00 € Sanjska cena: 5,39 € Prihranite: 0,61 € (10%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 01. Jan. 1970

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789612740078

  Dejan Zavec je najboljši slovenski boksar vseh časov. V relativno kratki poklicni boksarski karieri (29 dvobojev, 28 zmag, 16 s KO, 1 poraz) se je povzpel na

  svetovni vrh, potem ko je 11. decembra 2009 postal svetovni prvak v velterski kategoriji (do 66,7 kg) po verziji IBF. Z zmago (TKO v 3. rundi) sredi

  Johannesburga nad dotedanjim prvakom Isaacom Hlatshwayom (JAR) je še dokazal, da je boksar in športnik svetovnega formata.

  ***

  * Predsednik Danilo Türk je 22. decembra 2010 z zlatim redom za zasluge odlikoval boksarja Dejana Zavca, z redom za zasluge pa alpinista Silva Kara in Frančka Kneza. Predsednik Slovenije je podelitev opravil na sprejemu najboljših slovenskih športnic in športnikov.
  Dejan Zavec, prvi Slovenec z nazivom svetovni prvak v boksanju, je odlikovanje dobil za izjemni športni dosežek in za visoko etično-športno držo.

  * Koliko od vas tu v dvorani in doma pred televizijskimi sprejemniki je kdaj pomislilo na možnost, da bi bil lahko boksar najboljši športnik leta v Slovenijič Verjetno ne prav veliko, če sploh kdo. Prav zato je Dejan Zavec istočasno, ko je 11. decembra lani v ringu johannesburške dvorane Wembley mikastil nemočnega Južnoafričana Isaaca Hlatshwaya, premikal tudi gore.
  - Obrazložitev nagrade najboljši športnik leta 2010, mmcrtvslo


  * Bralci Nedeljskega dnevnika so za Slovenca leta 2010 izbrali Dejana Zavca, ki je po nazivu Športnik leta 2010 prejel še eno laskavo priznanje. Več ...

  Podrobnosti
  Datum izida 1/1/70
  Sanjska cena 5,39
  Format (mm) 160 x 240
  Obseg (št. strani) 240
  ISBN 9789612740078
  Urednik Rok Zavrtanik, Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Recenzija: Dejan Vodovnik
  Pojmovnik: Stanislav Milutinovič
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Že v amaterski konkurenci je bil znan kot velik prijatelj vseh boksarjev, s katerimi se je srečal v ringu ali ob njem. Dejan je preprosto želel biti prijazen in v tem je bil poseben. Med profesionalci ni bilo nič drugače in to so spoznali tudi njegovi nasprotniki. Nihče ni niti poskusil, da bi ga udaril umazano, saj so vedeli, da Dejan ni takšne vrste človek. Tudi tisti, ki jim je proti temu ali onemu ušel kakšen nizek udarec, ga simpatičnemu Haložanu niso namenili. Poljak Jackiewicz, recimo, ne bo nikdar pozabil njunega prvega dvoboja. Pa ne zgolj zato, ker mu je prinesel naslov evropskega prvaka. V spominu mu bo ostal tudi po tem, da se je prvič v karieri z nasprotnikom – po boksarsko, s prijateljskim udarcem v nasprotnikove rokavice – pozdravil pred prav vsako rundo. Prizor, ki ga v profesionalnem boksu morda ne bomo nikdar več videli.

  Esad Babačič

  Poglej si ostala dela