Brezplačna dostava nad 35 €
Trebuh Atlantika
Trebuh Atlantika

Trebuh Atlantika

Avtor: Fatou Diome Založnik: Sanje Jezik: slovenski
Avtorica s kritično držo ne prizanaša nikomur; neusmiljeno razgalja mračno plat evropskega Eldorada, obenem pa z ironično distanco slika afriško tradicionalno družbo, njeno vraževerje in mačizem. Predvsem pa nam skozi lik Salie, ki je v marsičem odsev nje same, z izjemnim posluhom poda bolečino izseljenstva, razpetosti med dvema kulturama in izkoreninjenosti. Trebuh Atlantika je duhovit, iskren in poetičen roman, ki širi obzorja in se usede v srce.
13,41 € - 24,90 €
Redna cena: 14,90 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 14,90 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Grenko-sladek prikaz trka afriške in evropske kulture skozi oči mlade Senegalke.


  Roman Trebuh Atlantika, velika uspešnica pri francoskem bralstvu, je bil do danes večkrat nagrajen in preveden v najmanj deset jezikov.
  Gre za prvoosebno pripoved mlade Senegalke Salie, ki se po propadlem zakonu z Evropejcem znajde v Strasbourgu. Ponoči piše, podnevi študira in dela kot čistilka. Doma, na majhnem otoku na afriški zahodni obali, je ostala njena družina: babica, mati in mlajši brat Madické. Revni vaščani vidijo Francijo skozi rožnata očala: zanje je dežela neštetih priložnosti, kjer lahko s trdim delom vsakdo obogati.

  Mit o francoskem paradižu še krepijo idilične zgodbe nekdanjih emigrantov, preponosnih, da bi razkrili resnično bedo svoje odisejade, zaznamovane z revščino, rasizmom, birokracijo in osamljenostjo. Tok pripovedi je prepreden s Saliejinimi spomini na otroštvo in anekdotami o vaščanih, ki so tako ali drugače izkusili emigracijo. Tu so ljubeča babica, načelni in svobodomisleni učitelj, bogati lastnik edinega vaškega televizorja in drugi. Med tistimi, ki hrepenijo po boljšem življenju v Franciji, je tudi Madické, z nogometom obsedeni mladenič, ki bi storil vse, da bi zaigral v katerem od francoskih klubov. Salie se na vse kriplje trudi strezniti brata, a pri tem naleti na nemalo ovir.

  Knjiga je izšla s podporo programa Kultura 2000.

  Podrobnosti
  Datum izida 5/4/07
  Format (mm) 135 x 210
  Obseg (št. strani) 177
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Sem hibridno bitje, Afrika in Evropa se v zadregi sprašujeta, kateri del mene jima pripada. Sem otrok pod sabljo kralja Salomona, čakajoč na pravično delitev.
  Morda je na zemljevidu res ne ločijo od Peruja, a vsi otočani vedo, da se Francija rima na uživancija.

  Fatou Diome

  Poglej si ostala dela