Brezplačna dostava nad 35 €
Tri ljubezni
Tri ljubezni

Tri ljubezni

Avtor: Lojze Kovačič Založnik: Sanje Jezik: slovenski
V romanu Tri ljubezni Lojze Kovačič stopa v osrčje največje intimnosti - na področje ljubezni, erotike in spolnosti. Bralca vodi v sredo negotovega, komajzavednega, nereflektiranega sveta, kjer prevladujejo slutnje, instinkti in nagoni in v katerem jeziku zmanjkuje besed.
Redna cena: 14,95 € Sanjska cena: 13,42 € Prihranite: 1,53 € (10%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
LEPSIROBR001

Tematika ljubezni in seksualnosti je bila le redkokdaj v slovenski in evropski literaturi obdelana na tako visoki pisateljski ravni.

Roman predstavlja zaokrožen vsebinski sklop iz knjige Pet fragmentov (1981). Pobudo za njegov izid je dal pisatelj sam.

Podrobnosti
Sanjska cena 13,42
Prednaročilo Ne
ISBN 9789616387538
Zbirka SANJE roman
Založba Sanje
Soavtorji Redakcija besedila: Tina Volarič
Jezik slovenski
Datum izida 3/04/2012
Format (mm) 152 x 235
Obseg (št. strani) 368

Nekaj sto milimetrov je že osvojil: zdaj malo počivati sredi te ohlapne komedije impulzivnosti, brez vinskih soparic v glavi: mirujoča nežnost z ugašenimi lučmi, še veliko labirintov in labirintkov je v temi pred njim. A kaj je z njoč Ne tega še slutiti ne mara, za noben denar na svetu ne, drugače bi se sama od sebe zvečala distanca med njima. Umiriti se in potem spet naprej. A kaj, ko radikalni mesojedec tam zdolaj, ki mu je tuja vsa tista svetla zračna cona nad sabo, pritiska in buta v njeno stegno ko kozel: na svojem imaginarnem tilniku hoče ob­čutiti težo njene sluznice, ovalno špiljo, ki se ga bo okle­nila; kratkorepega zoofaga ne brigajo luči, kristali, misli, pretiravanja.

Lojze Kovačič

Poglej si ostala dela
V SOZVEZDJU...