Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Tu je moj onkraj
30 EUR Zaloga: Na zalogi

Tu je moj onkraj

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Barbara Ogrič Markež

Redna cena: 30,00 €

V pesemsko telo Tu je moj onkraj vstopa tihota. Od pretresenosti. Pesničin glas si ne premisli; skozi priprte ustnice polzi slutnja, podvržena zakonu narave, dasiprav nepričakovana, nepredvidljiva. V želji opustiti besedo se pomika skozi neskončni niz (ob)čutenja. Resničnosti ni moč opisati. Njih, ki so se večno približali, a nikoli priželi, ni moč prešteti. Z zdaj zadržano strastjo – a brž potem z (v)dihom, polnim sladkega soka, se iztoči v korito telesa. Celota deluje za celoto. Navlaženi zrak hlapi v verze, ki so prebujanje in sen. Tu je moj onkraj bi mogel biti manjši od najmanjšega in večji od največjega. Zakaj v uroku krča življenja je moč odkriti svet. Vsega hkrati.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 12. 05. 2019

Zbirka: SREBRNI GLAS

Obseg: 170 strani

Format: 125 mm x 195 mm 

Broširana vezava s pesemskim prtom v zaščitni foliji + CDPodrobnosti

V pesemsko telo Tu je moj onkraj vstopa tihota. Od pretresenosti. Pesničin glas si ne premisli; skozi priprte ustnice polzi slutnja, podvržena zakonu narave, dasiprav nepričakovana, nepredvidljiva. V želji opustiti besedo se pomika skozi neskončni niz (ob)čutenja. Resničnosti ni moč opisati. Njih, ki so se večno približali, a nikoli priželi, ni moč prešteti. Z zdaj zadržano strastjo – a brž potem z (v)dihom, polnim sladkega soka, se iztoči v korito telesa. Celota deluje za celoto. Navlaženi zrak hlapi v verze, ki so prebujanje in sen. Tu je moj onkraj bi mogel biti manjši od najmanjšega in večji od največjega. Zakaj v uroku krča življenja je moč odkriti svet. Vsega hkrati.

Tjaša Koprivec je pesnica, urednica, pravljičarka, voditeljica literarnih večerov, konferenc in predstavitev ter radijska voditeljica. Je avtorica pesniške zbirke Ostanejo naj le konci prstov in zrna rose (zbirka Srebrni glas) in istoimenske pesniško-glasbene zvočne knjige; v letu 2012 je podpisala povedko v verzih Slavček in granatno jabolko (ki je z osupljivimi ilustracijami Polone Lovšin dozorela v ganljivo slikanico). Doslej je zaokrožila prek tristo javnih nastopov, povezanih s knjigo, poezijo in pravljicami. Za založbo Sanje je redaktorsko posegla v množico natisov; uredila in s spremnimi pripisi je dopolnila prek dvesto petdeset knjig.

Odlomek

Sidrati večnost,
iz rane izcediti bol,
svetlobo postrgati v pesem.
Človek je brezkončno bitje -
zato je povabljen v somernost prostočasja.
Brez poslednjega dejanja -
le naplavljenost v socvetje biti.

Avtor: Tjaša Koprivec Vuga
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Darinka Lamut
Prelom: Tajda Pavletič
Oblikovanje: Barbara Ogrič Markež
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745820
Jezik: slovenski
Datum izida: 12. maj 2019