Brezplačna dostava nad 35 €
TU JE MOJ ONKRAJ; Tjaša Koprivec Vuga TU JE MOJ ONKRAJ; Tjaša Koprivec Vuga
TU JE MOJ ONKRAJ; Tjaša Koprivec Vuga

TU JE MOJ ONKRAJ; Tjaša Koprivec Vuga

Avtor: Tjaša Koprivec Vuga Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Tu je moj onkraj ni le knjiga, pač pa je čutno doživetje. Beseda, pospremljena z zvokom, otipom, vonjem in okusom, ki ga v ustih pusti do vrhunske popolnosti izoblikovana poezija. Tam, kjer besede odpovedo, vstopi čaroben zven avtoričinega glasu, ki ga prav v resnici lahko slišite na priloženem CD-ju. Z glasbo sta njeno branje poezije pospremila glasbena improvizatorja in multiinštrumentalista Ana Kravanja in Samo Kutin. Tam, kjer besede odpovedo, vstopi občuteno oblikovanje mojstrice Barbare Ogrič Markež, ki je zasnovala razkošno podobo knjige s pesemskim prtom in zvočnim CD-jem.

Najbolje oblikovana knjiga 2019 - Knjiga kot (zvočni) objekt

Redna cena: 30,00 € Sanjska cena: 22,45 € Prihranite: 7,55 € (25%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 19. Dec. 0005

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789612745820

  V pesemsko telo Tu je moj onkraj vstopa tihota. Od pretresenosti. Pesničin glas si ne premisli; skozi priprte ustnice polzi slutnja, podvržena zakonu narave, dasiprav nepričakovana, nepredvidljiva. V želji opustiti besedo se pomika skozi neskončni niz (ob)čutenja. Resničnosti ni moč opisati. Njih, ki so se večno približali, a nikoli priželi, ni moč prešteti. Z zdaj zadržano strastjo – a brž potem z (v)dihom, polnim sladkega soka, se iztoči v korito telesa. Celota deluje za celoto. Navlaženi zrak hlapi v verze, ki so prebujanje in sen. Tu je moj onkraj bi mogel biti manjši od najmanjšega in večji od največjega. Zakaj v uroku krča življenja je moč odkriti svet. Vsega hkrati.

  In tam, kjer besede odpovedo, vstopi čaroben zven avtoričinega glasu, ki ga v resnici lahko slišite na priloženem CD-ju. Z glasbo sta njeno branje poezije pospremila glasbena improvizatorja in multiinštrumentalista Ana Kravanja in Samo Kutin. Tam, kjer besede odpovedo, vstopi občuteno oblikovanje mojstrice Barbare Ogrič Markež. Po njeni zaslugi knjiga, že preden se potopite v njeno vsebino, diha ženstvenost, čutnost, mehkobo. Malodane utripa v rokah kot sramežljivo zardela ljubica. Pesniški prt, "abstrakten likovni kontrast razpoloženjske vrednosti ", kot ga je opisala Komisija za izbor nagrad Najbolje oblikovana knjiga, je tu, da ga pogrnete pod knjigo in si ustvarite oltar za uživanje tega posvečenega trenutka s knjigo.

  Tu je moj onkraj je pesničina zahvala vsem, ki se dvigujejo, ki gorijo v plamenih žarečega srca in slutijo kraljestva neznana, ki prevračajo svet in oživljajo lepoto in spoznavo – ker budijo to temneče stoletje, da bi se moglo razsanjati v neštetost stihov luči. Z drobnimi kapljicami izreka hommage vrsti pesniških govoric, ob boku katerih plava prek plitvin (Srečku Kosovelu, Miklavžu Komelju, Milanu Jesihu, Veroniki Dintinjana, Josipu Ostiju, Maji Vidmar, Katji Perat, Milanu Deklevi, Tomažu Pengovu, Ivanu Cankarju …).

  Knjiga Tu je moj onkraj je na Slovenskem knjižnem sejmu leta 2019 prejela nagrado Najbolje oblikovana knjiga 2019 - Knjiga kot (zvočni) objekt.

  Tjaša Koprivec je pesnica, urednica, pravljičarka, voditeljica literarnih večerov, konferenc in predstavitev ter radijska voditeljica. Je avtorica pesniške zbirke Ostanejo naj le konci prstov in zrna rose (zbirka Srebrni glas) in istoimenske pesniško-glasbene zvočne knjige; v letu 2012 je podpisala povedko v verzih Slavček in granatno jabolko (ki je z osupljivimi ilustracijami Polone Lovšin dozorela v ganljivo slikanico). Doslej je zaokrožila prek tristo javnih nastopov, povezanih s knjigo, poezijo in pravljicami. Za založbo Sanje je redaktorsko posegla v množico natisov; uredila in s spremnimi pripisi je dopolnila prek dvesto petdeset knjig.

  Podrobnosti
  Datum izida 12/19/0005
  Sanjska cena 22,45
  Format (mm) 125 x 195
  Obseg (št. strani) 170
  ISBN 9789612745820
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: Tajda Pavletič
  Glasba na CD-ju: Ana Kravanja, Samo Kutin
  Zbirka SREBRNI GLAS
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Sidrati večnost,
  iz rane izcediti bol,
  svetlobo postrgati v pesem.
  Človek je brezkončno bitje -
  zato je povabljen v somernost prostočasja.
  Brez poslednjega dejanja -
  le naplavljenost v socvetje biti.

  Tjaša Koprivec Vuga

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...