Brezplačna dostava nad 35 €
Ujemi zajca
Ujemi zajca

Ujemi zajca

Avtor: Lana Bastašić Založnik: Mladinska knjiga Jezik: slovenski Prevod: Dijana Matković

Dobitnica nagrade Evropske unije za literaturo 2020 se v svojem udarnem prvencu Ujemi zajca potopi globoko v kalne vode prijateljstva in odraščanja. Čustveno in narativno bogato seciranje zapletenega prijateljstva med dvema ženskama, ki ju življenje razdruži, nato pa spet pripelje skupaj, je umeščeno v format road trip romana po cestah nekdanje Jugoslavije. Mlada avtorica se na brezkompromisen način loteva predvsem tematik, ki posebej okupirajo mlajšo, milenijsko generacijo. Za roman obstaja izjemno zanimanje, prevodi se vrstijo, Lano Bastašić pa razglašajo za Eleno Ferrante Balkana. 

9,90 € - 27,95 €
Redna cena: 10,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 10,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Dobitnica nagrade Evropske unije za literaturo 2020 Lana Bastašić se v svojem udarnem prvencu Ujemi zajca potopi globoko v kalne vode prijateljstva in odraščanja. Čustveno in narativno bogato seciranje zapletenega prijateljstva med dvema ženskama je umeščeno v format road trip romana, ki preči znane ceste nekdanje skupne države Jugoslavije.

  Dvanajst let je minilo, odkar sta si zadnje besede izmenjali nerazdružljivi prijateljici iz otroštva Lejla in Sara, a nepričakovani telefonski klic vrže Saro nazaj v svet, ki ga je pustila za seboj. Boleči spomini in zven pokopanega jezika se osvobojeno dvignejo na površje in se v temini razrastejo po njenem skrbno kultiviranem novem življenju v Dublinu. Po spletu nepredvidljivih okoliščin se nekdaj nerazdružljivi prijateljici odpravita na potovanje iz Bosne na Dunaj v iskanju Lejlinega izgubljenega brata Armina in nevede skočita v zajčjo luknjo skupne preteklosti. Tam nanju čaka spoznanje, da se v življenju marsikaj ne razplete po skrbno snovanih otroških pričakovanjih ... Pot ju odpelje veliko dlje od od vojne razdejane in razklane domovine, Sara pa ugotovi, da nikoli ne more zares ubežati svoji preteklosti in Lejli – ti dve stalnici njenih otroških dni sta neločljivo povezani. Ko se po številnih nenavadnih prigodah približata končnemu cilju, se Sara spopada s kaosom njunega burnega odnosa in z Lejlinimi nasprotujočimi se spomini na skupno preteklost, to pa jo prisili, da obračuna sama s sabo in razišče prelomne dogodke, ki so jo zaznamovali.

  Podrobnosti
  Datum izida 12/07/2022
  Format (mm) 125 x 198
  Obseg (št. strani) 82
  Prevod Dijana Matković
  Urednik Jerica Šemerl Harmel
  Zbirka OTROCI SLAVE
  Založba Mladinska knjiga
  Jezik slovenski

  Lana Bastašić

  Poglej si ostala dela