Brezplačna dostava nad 35 €
Umirajoča žival
Umirajoča žival

Umirajoča žival

Avtor: Philip Roth Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Mirko Napast

Rothov protagonist David Kepesh, akademik in kulturni kritik, je sedemdesetletnik, ki je vse življenje zapeljeval svoje študentke. Zdaj, v svojih poznih letih, je zapeljal študentko z imenom Consuela Castillo, lepo hčerko bogatih kubanskih priseljencev. Lahkotna erotična zgodba, v katero se je podal, se prelevi v bolečo izkušnjo o ljubezni in izgubi. Roman o primežih in pasteh Erosa.

3,49 € - 21,95 €
Redna cena: 9,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 9,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Gosto trenutje metnih zank in vrtincev stroji kožasto ljubezen. Obsedena ljubezenska vozlišča. Strasti, ki se lakomijo mogočnih, krasnih prsi ženske, katere očarljivi količnik vzdrgetava v kaotičnih sunkih erosa. Vžiganje telesne biti vzvihne dur življenjskega tokokroga. Odsotno tokljanje njene lahkotne mikavnosti ga stre. Ljubezen te stre.

  Naslov knjige The Dying Animal je prevzet iz pesmi W. B. Yeatsa. Rothov protagonist David Kepesh, akademik in kulturni kritik, je sedemdesetletnik, ki je vse življenje zapeljeval svoje študentke. Spoznali smo ga že v romanih The Breast in The Professor of Desire. Zdaj, v svojih poznih letih, je zapeljal študentko z imenom Consuela Castillo, lepo hčerko bogatih kubanskih priseljencev. Po desetletjih brezskrbne svobodomiselnosti, zaradi katere mu njegov štiridesetletni sin stalno očita, da mu je uničil življenje, se Kepesh prvič znajde v primežu usodne ljubosumnosti. Starčeva ljubosumnost, nebrzdana posesivnost in njegove usihajoče – usahle – moči so tragične, a predvidljive ... Lahkotna erotična zgodba, v katero se je podal, se prelevi v bolečo izkušnjo o ljubezni in izgubi. Roman o primežih in pasteh Erosa.

  Po romanu Umirajoča žival je bil posnet film Elegy (v režiji Isabel Coixet), ki je bil prvič premierno uprizorjen na Berlinalu leta 2008. Glavna lika sta upodobila Ben Kingsley in Penélope Cruz.

  Slovenski natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

  Podrobnosti
  Datum izida 1/21/10
  Format (mm) 125 x 198
  Obseg (št. strani) 160
  ISBN /
  Prevod Mirko Napast
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: Maja Čuk
  Zbirka KIOSK
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Biologija si je ljudi krepko privoščila, da postanejo intimni, preden o drugem sploh kaj vedo. V hipu, ko se začne, ti je vse jasno. Spočetka te pritegne površina, intuitivno pa slutiš tudi vso globino. In ni treba, da je medsebojna privlačnost enakovredna: njo privlači nekaj, tebe kaj drugega. Gre za videz, gre za radovednost, potem pa, bum, za globino. Dobro je, da je ona s Kube, dobro je, da je bila njena babica to in je bil njen dedek ono, dobro je, da igram klavir in imam v lasti Kafkov rokopis, ampak vse to so samo ovinki na poti tja, kamor sva namenjena. Čar je menda tudi v tem, vendar bi se počutil dosti bolje, če ne bi delal ovinkov. Ves potrebni čar je v spolnosti. So mar ženske za moške enako očarljive, ko spolnosti ni več v igri? Ali se sploh kdo, ne glede na spol, zdi komurkoli očarljiv, če spolnost ne igra nobene vloge?

  Philip Roth

  Poglej si ostala dela