Brezplačna dostava nad 35 €
Ure
Ure

Ure

Avtor: Michael Cunningham Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Suzana Tratnik
Roman Ure je subtilen hommage Virginii Woolf, pisateljski ikoni 20. stoletja. Ure pripovedujejo zgodbo treh žensk, ki iščejo bolj izpolnjeno, smiselno življenje. Vsaka živi v drugem času in okolju, povezujejo pa jih hrepenenje in strahovi. Virginia Woolf se v zgodnjih dvajsetih letih na obrobju Londona bojuje s sabo in pisanjem Gospe Dalloway. Laura Brown, žena in mati, v Los Angelesu po koncu druge svetovne vojne prebira knjigo Gospa Dalloway in išče moč za velike spremembe v svojem življenju. Clarissa Vaughan, sodobna različica Gospe Dalloway Virginie Wolf, živi v sedanjem New Yorku in se poslavlja od prijatelja Richarda, briljantnega pesnika, ki umira za aidsom.

Ure nam razkrivajo notranje bitke za preživetje vsakdanjega dne. Čeprav se naše življenjske zgodbe zdijo drugim na zunaj nepomembne, so za nas same izredno odločilne.

Po romanu je režiser Stephen Daldry (Billy Eliot) posnel film, ki po mnenju številnih kritikov velja za enega najboljših ameriških filmov zadnjih let.
The Hours (Ure do večnosti) so prejele vrsto najuglednejših priznanj, Nicole Kidman pa oskarja za glavno vlogo.

Prvo mesto na svetovnih prodajnih lestvicah!

Dobitnik Pulitzerjeve nagrade za literaturo!

Podrobnosti
Datum izida 3/25/03
Format (mm) 210 X 145
Obseg (št. strani) 208
Prevod Suzana Tratnik
Urednik Tjaša Koprivec Vuga
Soavtorji Spremna beseda: Alenka Vesenjak
Zbirka SANJE roman
Založba Sanje
Jezik slovenski
Potem se je na parkirišču ustavil sivozelen tovornjak in iz njega sta skočila dva vojaka. To je bil znak za stampedo. Bežali smo čez mize in stole, misleč, evo, pa so nas prišli odpeljat v vojno, vojaka pa sta zbegano gledala za nami, ker to očitno ni bila ta zgodba, in kdo ve, zakaj je vojaški tovornjak parkiral prav tu. Tekli smo dolgo in se potem začeli smejati. Smejali smo se kot norci, srce nam je poskakovalo od smeha in morda od sreče. Ni je večje sreče od trapaste sreče brez razloga in niti ena izguba ni tako velika, kot če izgubiš nadarjenost za takšno srečo. Smejali smo se glasno in brez potrebe, da bi svoj smeh oblikovali. Smejali smo se divje. Smejali smo se do solz.

Michael Cunningham

Poglej si ostala dela