Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Ure
15.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Ure

Roman

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Suzana Tratnik

Redna cena: 15,95 €
Roman Ure je subtilen hommage Virginii Woolf, pisateljski ikoni 20. stoletja. Ure pripovedujejo zgodbo treh žensk, ki iščejo bolj izpolnjeno, smiselno življenje. Vsaka živi v drugem času in okolju, povezujejo pa jih hrepenenje in strahovi. Virginia Woolf se v zgodnjih dvajsetih letih na obrobju Londona bojuje s sabo in pisanjem Gospe Dalloway. Laura Brown, žena in mati, v Los Angelesu po koncu druge svetovne vojne prebira knjigo Gospa Dalloway in išče moč za velike spremembe v svojem življenju. Clarissa Vaughan, sodobna različica Gospe Dalloway Virginie Wolf, živi v sedanjem New Yorku in se poslavlja od prijatelja Richarda, briljantnega pesnika, ki umira za aidsom.
Vprašajte nas

Datum izdaje: 25. 03. 2003

Zbirka: ROMAN SANJE

Trda vezava 

Obseg: 208 strani

Format: 210 mm x 145 mm

Podrobnosti

Ure nam razkrivajo notranje bitke za preživetje vsakdanjega dne. Čeprav se naše življenjske zgodbe zdijo drugim na zunaj nepomembne, so za nas same izredno odločilne.

Po romanu je režiser Stephen Daldry (Billy Eliot) posnel film, ki po mnenju številnih kritikov velja za enega najboljših ameriških filmov zadnjih let.
The Hours (Ure do večnosti) so prejele vrsto najuglednejših priznanj, Nicole Kidman pa oskarja za glavno vlogo.

Prvo mesto na svetovnih prodajnih lestvicah!

Dobitnik Pulitzerjeve nagrade za literaturo!

Odlomek

Rečni tok jo hitro odnese. Videti je, kot bi letela fantastična figura stegnjenih rok in z repom iz krznenega plašča, ki valuje za njo. Težka pluje skoz jaške rjave zrnaste svetlobe. Ne potuje daleč. Njena stopala (čevljev ni več) občasno udarijo ob dno in ko udarijo, dvignejo upočasnjen oblak blata, napolnjen s črnimi obrisi listnih okostij, ki ne obmirujejo v vodi niti potem, ko nje same ni več videti. Travnati trakovi se ujamejo v njene lase in krznen plašč in njene oči so za trenutek prevezane z debelim šopom trave, ki slednjič popusti in zaplava, tako da se zvije in iztegne in spet zvije.

Medijski odzivi

"Pri Urah boste, verjemite mi, ostali v veliki dilemi. V dilemi glede tega, kaj je boljše – roman ali film. Kaj takega se, priznajte, ne zgodi prav pogosto. (…) Oba medija posredujeta (zgodbo in občutje) izjemno ostro in čustveno pronicljivo. Morda celo premočno, da bi lahko vsebino pustili ležati na pločniku za prvim ovinkom. Morda celo tako močno, da bomo po branju ali ogledu v življenju hoteli kaj spremeniti."
- Ana Ugrinović, Polet

"Če zaradi te knjige ne boste skočili iz naslonjača z drugačnim pogledom na življenje in literaturo, preverite, ali vam srce sploh še bije."
- Ann Prichard, USA Today

Avtor: Michael Cunningham
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Spremna beseda: Alenka Vesenjak
Oblikovanje: Polonca Strman
Lektoriranje: Mateja Dermelj
Založba: Sanje
ISBN: 9616387189
Jezik: slovenski
Datum izida: 25. mar. 2003