Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
V BUTALAH SEJEJO SOL (E-KNJIGA) (F. Milčinski)
3 EUR Zaloga: Na zalogi

V BUTALAH SEJEJO SOL (E-KNJIGA) (F. Milčinski)

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Ana Razpotnik Donati

Prevod: Ajda Zavrtanik Drglin

Zaloga: Na zalogi

Bralcem, ki smejo biti mladi in še mlajši, s presežno likovno govorico Ane Razpotnik Donati približujemo bogato koprivjo žetev, ki se jo, aleluja, sme prekrstiti v ostro mlado sol, ki (da) bo še ostrejša, ko dozori.

Redna cena: 9,99 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 6,99 € (70%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA

e-Knjiga

Obseg: 28 strani

Izkaznica knjige

Podrobnosti

Izbrani humorni osti po Franu Milčinskem (v letu 2011 smo priobčili ilustrirano delo Kako so si Butalci omislili pamet) pridajamo predrzno in bistroumno miniaturko, ki sliši na ime V Butalah sejejo sol.

Odlomek

Pa kar je pognalo in se tako lepo šopirilo, so bile same mlade koprive in nič drugega.

Medijski odzivi

"Ilustracije odlično podčrtujejo zgodbo in hkrati razkrivajo razlog vedno večje priljubljenosti Butalcev: modrovanje o mladi soli, ki nam ponosno raste na domačih tleh, da smo že vsi v pričakovanju dobre letine, bi lahko bilo že jutri objavljeno kot aktualna novica dneva."
- Maja Črepinšek, Moj malček

"Dogodivščina Butalcev bo priklicala širok nasmeh na obraz vsakogar, ki jo bo doživel. Odlična zgodba gre z roko v roki z odličnimi ilustracijami."
- Katja Puntar, National Geographic Junior


"Kajti Butalci vedno ugledajo rešitev in tudi najbolj absurden epilog interpretirajo sebi v prid. Prav ta brezkompromisni optimizem in izjemno domišljene in izvirne ilustracije družita slikanici, med katerima je težko izbrati bolj posrečeno."
- Maja Pertič Gombač, Primorske novice

"/.../ slikanica V Butalah sejejo sol, ki jo je radoživo in komično, kakor se za Butale in Butalce spodobi, ilustrirala vse bolj priljubljena in spoštovana ilustratorka mlajše generacije, Ana Razpotnik Donati."
- Simona Kopinšek v oddaji Sobotna bralnica na Radiu Maribor (16. 3. 2013)

"/.../ nadaljevanje priljubljene slikanice o Butalcih Frana Milčinskega. Nova zgodba v ilustracijah Ane Razpotnik Donati nam približa tako imenovano koprivjo žetev, ki bojda prinaša mlado sol."
- Andrej Predin, Slovenske novice

"In namesto da jadikuješ nad povsem praznim kozarcem soli, se lahko veseliš polne njive – kopriv. Življenje pa lahko začinimo tudi brez soli, z ljubeznijo na primer."
- Maša Ogrizek, Bukla

"Z butalsko idejo ima nekaj malega opraviti celo sam Grohar – kaj in kako, boste odkrili na igrivih in šaljivih ilustracijah Ane Razpotnik Donati. Te bodo natančnemu opazovalcu vnovič razkrile številne duhovite in inteligentne domislice v obliki malenkosti, ki dajejo ilustratorkinemu likovnemu svetu piko na i."
- Gaja Kos, LUD Literatura

Avtor: Fran Milčinski
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Oblikovanje knjižnega ovitka: Petra Preželj
Prelom: Maja Čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789612744274
Jezik: slovenski