Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
V DALJAVO ZAZRTE OČI, L. Jarh in G. Radonjič
24.99 EUR Zaloga: Ni na zalogi

V DALJAVO ZAZRTE OČI, L. Jarh in G. Radonjič

Založnik: Didakta

Redna cena: 24,99 €
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije. Podobe besedam pomagajo govoriti, skladno približajo osebno resničnost in občutenje različnih krajev, dežel in značilnosti življenja ljudi. Ponotranjene misli jim podelijo novo prisotnost, razkrivajo značaj in dosežejo tiste podrobnosti, ki jih zrcalijo včasih le slutnje in poudarjajo že davno odprta vprašanja.

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Trda vezava
Obseg: 142 strani
Format: 235 x 185 mm

Podrobnosti

V knjigo so vključene zgodbe iz naslednjih držav: Kitajska, Kambodža, Burma (Myanmar), Maroko, ZDA (New Mexico), ZDA (Kalifornija), Kuba, Tajska, Peru, Tibet, Egipt, Francija, Italija, Slovenija, Grcija, Hrvaška.

Gregor Radonjič je mariborski fotograf, ki se s fotografijo ukvarja že več kot 20 let in je bil večkrat nagrajen tako doma kot v tujini. Je avtor 13 samostojnih razstav; sodeloval je na 41 skupinskih razstavah v Sloveniji in v tujini. Je tudi soavtor 9 multimedijskih performansov z diapozitivi (dvakrat na Borštnikovem srečanju; festival sodobnih vizualnih umetnosti Performa; Festival Lent), dobitnik 7 nagrad v Sloveniji in v tujini za fotografsko ustvarjanje ter dobitnik 4 diplom. Pri svojem delu pogosto išče dialog z besedno umetnostjo. V soavtorstvu je doslej izdal dve knjigi.

Liljana Jarh je s fotografom Gregorjem Radonjičem umetniško sodelovala že v projektu Dialogi zaznavanja, kjer so iz ponotranjenih vtisov ob subtilnih fotografskih motivih nastajale njene pesmi. V Radonjičevi knjigi Piramide upanje, ki jo je izdal skupaj s pesnico Nežo Maurer, je prevzela vlogo urednice. S kratkimi popotnimi zgodbami v knjižnem prvencu V daljavo zazrte oči pa se izrazi njeno pretanjeno opazovanje in odnos do podrobnosti tudi na številnih poteh.

antikvariat: brez
Založba: Didakta
ISBN: 9789612612894
Jezik: slovenski