Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Večerja
33 EUR Zaloga: Na zalogi

Večerja

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Stana Anželj

Redna cena: 33,00 €

Sanjska cena: 20,00 €*

Prihranite: 13,00 € (39%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Temačno napeta, boleče dvome porajajoča eksplozivna snov romana Večerja sooči dve družini, postavljeni pred najtežjo odločitev v življenju.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 10. 07. 2015

Zbirka Roman SANJE
Trda vezava
Obseg: 256 strani 
Format: 152 mm x 235 mm

Podrobnosti

Na poletni večer. V prefinjeni restavraciji v Amsterdamu. Slišati je nežno momljanje in omikano žongliranje s praznimi besedami. Dokler se sekira ne zasadi v tnalo. Tik pred kulinaričnim vrhuncem zavre. Petnajstletna sinova sta zagrešila objesten, jedko zloben zločin. Dejanja ne obžalujeta. In vendar ... Zgodila se je strašna tragedija. Kako daleč bo segla roka zaščite?

Narativna struktura se vije okrog treh hodov večerje, med katerimi se morajo odrasli odločiti, kako bodo ukrepali. Kochovi liki se spopadajo sami s seboj v prefinjeno zaviti prozi. Po tej večerji nič več ne bo tako, kot je bilo.

Dobitnik nagrade bralcev za nizozemsko knjigo leta 2009.

Medijski odzivi

"Kaj je človek pripravljen storiti za svojo srečo in srečo svoje družine? Kako človek prikraja merila, ko gre za njegove otroke? Ko se je treba odločiti, se bo odločil v dobro svojih otrok ali v dobro celotne družbe? Je pomembnejša vzgoja ali so odločilni geni? Ali Paul samo na glas pove, kar si vsi mislimo, pa nihče ni dovolj pogumen, da bi to izrekel?
- Andreja Rauch, Radio Študent

"Koch začne s hranjenjem, našteva fine jedi, ki z blagozvočnimi imeni, kasneje pa tudi s praznino med njimi na krožniku opozarjajo, da to ni kuhinja za vsak žep ali vsak okus. Vendar je podobno kot popisi tiska na vizitkah ali frizur ali restavracij iz Ameriškega psiha B. E. Ellisa ta kuliserija postavljena samo zato, da jo postopno odmika in podira."
- Matej Bogataj, Mladina

"Nekaj popolnoma našega je na Večerji. Nekaj hamletovskega, gnilega do obisti. Pa če nam je to všeč ali ne. In ta dvojnost bo, če se vrnem nazaj, toliko bolj pekla s trenutkom, ko se boste zavedali, da ste v knjigi uživali."
- Tomaž Bešter, Konteksti

"Knjiga, ki se bere kot struna napeta gledališka igra, je izjemno aktualna, saj poseže na tisto področje, ki razjeda družbo v njenem bistvu – vprašanje odgovornosti in sprejemanje posledic svojih dejanj."

- Damjan Zorc, Peripetije

"Roman, ki bi se lahko zgodil kjer koli in ki se sprašuje, kje so meje starševske zaščite otrok in dopuščanja njihovega neustreznega obnašanja."

- Samo Rugelj, Bukla

"Psihološko zanimivo in napeto branje, ki zastavlja bralcu vrsto aktualnih in moralnih vprašanj."

Radio Slovenija 3, Ars, Izbrana proza

"Kako lahko je telefon z obremenilnimi sporočili zalučati v ribnik. Ribe (še) ne govorijo. Slaba vest pa signala ne izgubi kar tako."

- Nina Prešern, Bralnica

»Ta roman je postal mednarodno vprašanje vesti.«

la Repubblica

»Briljantna tragikomedija o raztegljivosti morale. Kjer nemške zgodbe hitro zdrsnejo v globokoumje in otožnost, se Nizozemci z zadovoljstvom potopijo v globok, črni humor.«

Frankfurter Allgemeine

»Mojstrsko povedano.«

Süddeutsche Zeitung

»Odličen roman. Ne samo da te prevzame srhljiva zgodba, ampak te tudi prisili k razmisleku o večni dilemi o subjektivnosti.«

Berlingske Tidende

»Het diner je inteligentna knjiga ravno zaradi filigranskega načina podajanja indicev in zavajajočih elementov.«

Yediot Aharonot

»Osupljiva zgodba, ki je ne boste mogli odložiti.«

Maʼariv

»Impozanten in provokativen roman.«

El País

»Herman Koch je mojstrski ustvarjalec značajev. Lahkoten ton in humor poskrbita za to, da je branje te knjige pravi užitek.«
El Mundo

Avtor: Herman Koch
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Mateja Dermelj
Oblikovanje knjižnega ovitka: Tia Pavletič
Prelom: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742218
Jezik: slovenski
Datum izida: 10. jul. 2015