Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Velika tekaška knjiga
33 EUR Zaloga: Na zalogi

Velika tekaška knjiga

Vse, kar morate vedeti o teku

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Igor Jurič

Redna cena: 33,00 €

Sanjska cena: 10,00 €*

Prihranite: 23,00 € (70%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Domišljeni tekaški vodnik, ki so ga nemško govoreči tekači okronali za biblijo za rekreativne in profesionalne športnike, teoretično in praktično povzema najnovejša dognanja na tekaškem področju. 


Vprašajte nas

Datum izdaje: 30. 09. 2013

Zbirka: LUNA
Broširana vezava
Obseg: 408 strani
Format: 172 mm x 235 mmIzkaznica knjige

Podrobnosti

Herbert Steffny, nekdaj najboljši nemški maratonec in cenjen tekaški trener, med platnice knjige suvereno preliva svoje večdesetletne izkušnje tekmovalca svetovnega razreda, tekaškega trenerja, vodje tekaških seminarjev in diplomiranega biologa.

Domišljeni tekaški vodnik, ki so ga nemško govoreči tekači okronali za biblijo za rekreativne in profesionalne športnike, teoretično in praktično povzema najnovejša dognanja na tekaškem področju. Priročnik je namenjen tako začetnikom, rekreativnim in gorskim tekačem kot polmaratoncem, maratoncem in ultramaratoncem, Steffny pa spodbuja in usmerja tudi tekaške načrte otrok, mladostnikov in starejših navdušencev.

Avtor na 408 straneh ponudi vrsto strokovnih spoznanj o opremi, učenju teka, treningu, motivaciji, prehrani in zdravstvenih vidikih teka. Dejstva dopolnjujejo podrobni načrti tekaških treningov, preglednice in grafi ter številne fotografije in koristni nasveti. V Veliki tekaški knjigi je najti tudi številne teste – zanimive tako za začetnike kot za profesionalne tekače –, na temo zdravja, kondicije, gibljivosti in moči. Praktični vodnik zaokrožajo slikoviti eseji s tekaško tematiko in intervjuji z navdihujočimi hitronogimi.

Po podatkih spletne knjigarne Amazon knjiga spada med uspešnice med 600 tekaškimi knjigami. Na tisoče tekačev se je s pomočjo napisanih in preizkušenih tekaških treningov naučilo teči ali postavilo svoje osebne rekorde v malem maratonu ali maratonu. To ne velja le za rekreativce, temveč tudi za vrhunske tekače in triatlonce. Prav tako številni starejši tekači uspešno trenirajo po t. i. Steffnyjevem sistemu.

Oglejte si uvodne strani knjige.

Odlomek

Ljudje nismo edini dvonožci, predvsem pa ne najhitrejši. V živalskem svetu lahko najdemo hitrejše sprinterje, kot je čudežni tekač Usain Bolt. Medtem ko svetovni rekorder v sprintu doseže skoraj 38 kilometrov na uro, lahko noj, prav tako Afričan, brzi skozi savano do 60 km/h.

Medijski odzivi

Nemško-kenijski pogled

Intervju s Herbertom Steffnyjem v Poletu fit (Gregor Šket)

"Kadar kdo omeni Biblijo, najprej pomislim na Martina Luthra, potem na Jurija Dalmatina, potem pa na Herberta Steffnyja."
- Igor E. Bergant, TV Slovenija 1 (Odmevi)

"Težko pričakovana Velika tekaška knjiga Herberta Steffnyja slovenskim tekačem ponudi sodobno tekaško enciklopedijo, poleg tega jim tekaško znanost predstavi na nov, germanski način. Poudariti je treba, da besedilo vsebuje vse najnovejše ugotovitve o teku. Temu primerno so potem izvedeni načrti za pristop k treniranju, prehrani, opremi, psihološki pripravi, preprečevanju in zdravljenju poškodb ter tekmovanjem."
Marko Roblek, bosonogi maratonec

"Knjiga, kot je ta, še tako izkušenega tekača lahko nauči nečesa, kar nam pomaga k še boljšemu teku. Knjigo je vendar napisal izkušen tekač, ki preprosto živi s tekom in od teka."
Urban Praprotnik, tekaški trener

"Knjiga je celovita, pregledna, vseeno pa živahna vodnica po tem vse bolj priljubljenem rekreativnem športu. /.../ Obvezna literatura za vsakega resnejšega tekača."
- Samo Rugelj, Delo (Vikend) 

"Tek je idealno zdravilo, če ..."
- Alenka Teran Košir, Sportal 

"Biblija s srečnim koncem: Tekaški vodnik za ogrevanje začetnikov, hlajenje prekaljenih tekačev in vse vmes."
- Tina Bernik, Žurnal24 

"Domišljeni tekaški vodnik nekdaj najboljšega nemškega maratonca, ki je "must-have" za vse pravoverne tekačice in tekače."
- Uršula Majcen, Val 202

"Tek je lahko idealna meditacija in zdravilo."

Intervju s prevajalcem Velike tekaške knjige Igorjem Juričem v Kamniškem občanu. (Bojana Klemenc)

"Knjiga novincu nudi zanesljivo oporo pri prvih korakih v svet vztrajnostnega teka, izkušenemu tekaču pa postreže z več kot dovolj informacijami, s katerimi bo lahko še nadgradil znanje in izkušnje ob svojih tekaških podvigih."
- Samo Rugelj, Bukla

"V njej je vse, kar me je zanimalo, in napisana je za vsakega samouka."
- prevajalec Igor Jurič v pogovoru za Lady

"Kot v bibliji se pred očmi bralca odvijejo rojstvo, rast in napredek tekača, za katera se je seveda treba potruditi, ampak na koncu so nagrada srečonosni endorfini."
- Venčeslav Japelj, Ljudstvo tekačev


"Slikovita knjiga je križanec med priročnikom in enciklopedijo."
- Peter Verč, Primorske novice

Pogovor z Igorjem Juričem o Veliki tekaški knjigi na Radiu Koper. (Nataša Benčič)

"Izkušeni trener nas tekaških veščin z maratonsko potrpežljivostjo in nemško preciznostjo uči skozi petnajst korakov, v katere so zajeta praktično vsa znanja, ki bi jih moral imeti resen rekreativni tekač."
- Matej Zalar, Tekac.si

"... premišljeno strukturiran priročnik, ki teoretično in praktično povzema aktualne smernice v tekaškem svetu, ne glede na to, za kakšno razdaljo in zahtevnost se boste
odločili."
- Katarina Macele, Stop

Avtor: Herbert Steffny
Urednik: Rok Zavrtanik, Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Darinka Lamut
Oblikovanje knjižnega ovitka: Boštjan Pavletič
Prelom: Maja čuk
Prelom: David Križ
Fotografije: Herbert Steffny, Shutterstock, Aleš Pavletič
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740535
Jezik: slovenski
Datum izida: 30. sep. 2013