Brezplačna dostava nad 35 €
VILA; Fran Milčinski, Peter Škerl
VILA; Fran Milčinski, Peter Škerl

VILA; Fran Milčinski, Peter Škerl

Avtor: Fran Milčinski Založnik: Sanje Jezik: slovenski

V bogatem jeziku zapisana pripovedka gradi pretresljiv dramaturški lok, spet z zvestobo, zaupanjem, ljubeznijo in blagoslovom, a hkratnim bridkim urokom vilinske jasnoslutnosti.

Redna cena: 12,95 € Sanjska cena: 8,40 € Prihranite: 4,55 € (35%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  MLASISLTV020

  Pravljica s srhkimi in čudovito plešočimi podobami je izdelek pripovednega mojstrstva. V nežnosti in ljubeznivosti povezana otroka, deklica in deček, se morata raziti. Potem ko je deklica pila iz z živimi skalami ograjenega studenca, se spremeni v vilo. V napovedi dramatičnega neurja vnovič združena mlada prijatelja poslej vsako noč prebijeta kramljaje, dokler v mladeničevo kamrico ne plane mati in z nenadnim dejanjem (prereže namreč zlato kito in vili povrne človeško podobo) zasuče navito prejo …

  V bogatem jeziku zapisana pripovedka gradi pretresljiv dramaturški lok, spet z zvestobo, zaupanjem, ljubeznijo in blagoslovom, a hkratnim bridkim urokom vilinske jasnoslutnosti. Močan ženski lik, ki razvije briljantno prejo otožja in neulovljive življenjske niti, zakorači v razkošen pravljični prostor, ki ga spretno in pretanjeno upovedijo še likovne umetnije.

  Trojica darilnih slikanic z zlatotiskom (Vila, Zlata hruška in O dušici majceni, ki ni smela v nebesa) prihaja izpod peresa žlahtnilca besed Frana Milčinskegačigar zajetju iz stare ljudske skrinje je čas dodal še zlati poprh: zaljša jih znak za kakovost mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA!

  Podrobnosti
  Sanjska cena 8,40
  Prednaročilo Ne
  ISBN 9789612745318
  Zbirka SANJSKA KNJIGICA
  Založba Sanje
  Soavtorji Prelom: Tajda Pavletič
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Jezik slovenski
  Format (mm) 170 x 170
  Obseg (št. strani) 24

  Mladenič se je radostno ozrl, toda ni videl drugega nego zlato kito - spoznal je kito in bil je od srca vesel! "Ali si ti," je rekel in zadrhtel, "kako mi je hudo po tebi, kje si in kaj delaš?"
  "Vila sem," je odgovoril glas, "odkar sem pila iz vilinjega studenca. Veilka je moja moč in veliko moje bogastvo. Devet dežel imam, v vsaki deželi devet gradov, v vsakem gradu devet soban, v vsaki sobani devet zakladov. Nisem pa pozabila nate in ljub mi je spomin na najina vkupna mlada leta."
  Njemu so se udrle solze iz oči, pobožal in poljubil je kito in vila mi je obljubila, da se še vidita.

  Fran Milčinski

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...