Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Vreščji mojster
28.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Vreščji mojster

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Stana Anželj

Redna cena: 28,95 €

Sanjska cena: 12,00 €*

Prihranite: 16,95 € (59%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


V Sledwayi, najbolj bolnem mestu v vsej Zamoniji, se mraček Eho, zamonijska različica domače mačke, ki zna govoriti, popolnoma obubožan znajde na cesti in sklene pakt z mestnim vreščjim mojstrom, grozljivim Espinom (Mefisto in Faust v eni osebi).
Espin bo Ehu stregel kot kralju in ga pital z največjimi poslasticami, ta pa mu bo v zahvalo ob naslednji polni luni, vreščjem ščipu, podaril svoje salo (ki ga Espin potrebuje za svoje eksperimente in ga od žive mračke lahko dobi le na en način …).

Vprašajte nas

Datum izdaje: 26. 10. 2011

Zbirka: SANJE roman
Trda vezava
Obseg: 383 strani
Format: 170 mm x 245 mm 
Podrobnosti

Najboljšega vajeni bralci, pozor!
Znova si boste oblizovali prste. Aleluja! 

Po Mestu sanjajočih knjig se širno razpre naslednja knjiga iz zamonijske serije (peta po vrsti), prav tako Moersov lastnoročno ilustrirani prevod iz zamonijščine, tokrat dela Gofida Letterkerla (alias nemškega klasika Gottfrieda Kellerja) z naslovom Vreščji mojster in s podnaslovom Kulinarična pravljica iz Zamonije. V Sledwayi, najbolj bolnem mestu v vsej Zamoniji, se mraček Eho, zamonijska različica domače mačke, ki zna govoriti, popolnoma obubožan znajde na cesti in sklene pakt z mestnim vreščjim mojstrom, grozljivim Espinom (Mefisto in Faust v eni osebi).
Espin bo Ehu stregel kot kralju in ga pital z največjimi poslasticami, ta pa mu bo v zahvalo ob naslednji polni luni, vreščjem ščipu, podaril svoje salo (ki ga Espin potrebuje za svoje eksperimente in ga od žive mračke lahko dobi le na en način …).
Do naslednje polne lune pa je še veliko časa − in mnogo pustolovščin.

Odlomek

Vsako večje mesto v Zamoniji ima vreščjega mojstra, ki ureja vreščje zadeve.
Vreščam, ki samo potujejo skozi tiste kraje, izda (ali pa tudi ne) dovoljenje za vedeževanje, pri vreščah s stalnim prebivališčem redno pregleduje poslovne knjige, jih cepi proti vreščji vročici (bolezni, ki prizadene samo vrešče: te za več tednov zapadejo v preroško ekstazo, v kateri prerokujejo le najhujše reči, ki jih res nihče noče vedeti), izvaja letno razuševanje ušivih vrešč in pobira davek na prerokovanje.
Vse to je Espin počel v Sledwayi, z največjo vnemo, in za nameček je nekaj vrešč redno zapiral v mestni vreščji stolp, iz čiste samovolje, zato da jih je dolge dni trpinčil z glasbenimi predstavami na vreščulico in srhdude.

Medijski odzivi

"Moers se po Mestu sanjajočih knjig znova vrača v Zamonijo, od koder prinaša razburljivo in mestoma srhljivo pustolovščino Vreščji mojster, zgodbo o mačku (oz. mračku), ki sklene pakt s hudičem."
- Kristina Župevc, Dnevnik.si 

"Nenavadna knjiga za ljubitelje drugačnega, močno fantazijskega in nepredvidljivega. Podali se boste na temačen sprehod po mestu Sledway v Zamoniji in spoznali mračka (zamonijska razlicica mačke) Eha, ki zna govoriti in popolnoma obubožan sklene pakt z mestnim vreščjim mojstrom, grotesknim Espinom (mešanica Mefi sta in Fausta!)."
- Smrklja

"Zgodba je polna inteligentnih in humornih domislic ..."
- Vesna Paradiž, Bukla

"Na knjižne police prihaja nova poslastica, nadaljevanje knjige Mesto sanjajočih knjig. Tokrat lahko spoznaš mračka Eha. Seveda, gre za mačka. Ampak ker je doma v Zamoniji, posebnem kraju, tudi on ne more biti navaden vsakdanji maček. Tudi njegov besedni zaklad je bogatejši. Seveda govori! Še več, tudi pogajalske spretnosti ima še kako dobro razvite. V Zamoniji pa živi tudi grozljivi vreščji mojster Espin, željan mračjevega sala za svoje eksperimente. Kaj meniš, kakšen bo dogovor med Ehom in zlodejem?"
- National Geographic Junior

"Klasičen zamonijski Moers, tokrat s Faustovo pripovedjo v preobleki. Super."
- Slovonske technobe

"Nadaljevanje zgodbe je strašljivo, neskončno kulinarično zanimivo in napeto kot špaget. In spet, tega nikar ne pozabimo, je prevajalka soustvarjala ta nori zamonijski svet. Morda je tudi z njo tako kot z Espinom in ima v svojih predalih v skritih kletnih sobanah skrivne predalčke za nove, dišeče, strašeče besede, ki jih sestavlja na najbolj nenavadne načine."
- Katja Stergar, Pil

"Carska!!! Priporočam vam!!! Vredna branja!!! Ocena: 5!!!"
- Alja, Pil

"Vreščji mojster je premišljena izmišljija, ki se pase na seznamih fantastičnih bitij, tako ljubih recimo Borgesu ali Ecu, samo da je pri tem manj zaresen in smo potem tudi bralci, če si ob branju že ne razgibamo žleze za humor, ustrezno manj prestrašeni."
- Matej Bogataj, Mladina

"Moersa lahko razumemo le, če imamo smisel za šalo in se zavedamo, da ima rad parodijo. Parodira celo fantastični žanr. Uporablja ga in porogljivo posnema."
- dr. Wolfgang Ferchl, urednik knjig Walterja Moersa, v prispevku Tjaše Razdevšek na TV Slovenija 1

Intervju z Moersovim urednikom dr. Wolfgangom Ferchlom v Sobotni prilogi Dela.

Avtor: Walter Moers
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Mateja Dermelj
Izvedba naslovnice in prelom: Maja čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740399
Jezik: slovenski
Datum izida: 26. okt. 2011