Brezplačna dostava nad 35 €
Vrnitev v Las Hurdes
Vrnitev v Las Hurdes

Vrnitev v Las Hurdes

Avtor: Franco Juri Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Gašper Malej

Knjiga, ki se je napojila s stoletjem strasti in v prožno plast tako zelo človeškega tkiva izrezala mnogotera okenca, teše strugo intimne pripovedi.

Redna cena: 20,95 € Sanjska cena: 14,67 € Prihranite: 6,28 € (30%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 10. Jul. 0006

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  LEPTUROTV048

  Knjiga, ki se je napojila s stoletjem strasti in v prožno plast tako zelo človeškega tkiva izrezala mnogotera okenca, teše strugo intimne pripovedi. Izpovedani doživljaji nemirnih mladostnih iluzij in zmagoslavno pretegujočih se streznitev dolbejo samonikel glas človeka, ki se vrača med bore, kostanje, ciprese in hraste; glas, tresoč se od razburjenja, ko obrezuje rogove prepričanj, (ne)smrtnih ideologij, erosa in ljubezni. Roman, ki se je podnaslovil z vojnami, ljubeznimi, črnimi štorkljami in oddaljenimi Istrani, je pričevalec in ustvarjalec. Odrešen strahu pred nebrzdanostjo in opojnostjo časa, v katerega je vrasel, drami (za)vest in slavi gorenje verzov, ki so jih vrezala odpotovanja, pa odmaknjenih plesov, kakor so završali skozi epskost čustev in sanj. 

  Tjaša Koprivec, urednica

  ...

  Knjiga o generaciji, ki lahko verjame le v večkulturno Evropo in tudi v druge utopije. Je sprehod po delu zgodovine 'kratkega stoletja', ki opisano (avtorjevo) generacijo najbolj zaznamuje. Gre hkrati (in le delno) za roman, esej in spominsko pripoved.

  Poglavja in zgodbe, ki se prepletajo v različnem času in prostoru, nam pripovedujejo o Istri, Italiji, bivši Jugoslaviji, Sloveniji, Španiji, Mediteranu in Latinski Ameriki. O dramah druge svetovne vojne, o istrskem eksodusu, o španski demokratični tranziciji in o vojnah v bivši Jugoslaviji.

  Gre za dokaj intimno in drzno izpoved ene od prič našega časa in prostora. Kot pišeta Tone Hočevar v Delu in Andrej Mrevlje v Dnevniku, je to knjiga, ki kliče po slovenskem prevodu. Prevod knjige v slovenščino bi tako, kot je italijanskemu bralstvu, tudi slovenskemu približal segment zgodovine in multikulturne obmejne stvarnosti, ki je tukaj, kljub geografski bližini, premalo znan.

  Slovenski natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

  Podrobnosti
  Datum izida 7/10/0006
  Sanjska cena 14,67
  Format (mm) 205 x 135
  Obseg (št. strani) 272
  Prevod Gašper Malej
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: Maja čuk
  ISBN 9789616767484
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  ... zapeljiva danza macabra, ta neustavljivi mrtvaški ples, ki nas vodi navkljub turobnemu imenu, morda celo vedro in sproščeno, vse tja do zadnjega hribovitega kota, do Las Hurdes in nazaj, je za vsakogar neizogibna. V njej in od nje se lahko marsičesa naučimo. Na primer, umetnosti življenja.

  Franco Juri

  Poglej si ostala dela