Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Vrtnice vetra
17.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Vrtnice vetra

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Gašper Malej

Redna cena: 17,95 €

Widad Tamimi - v najžlahtnejši pisateljski maniri - zgodbo pričenja na začetku; z nežno in resnicoljubno potezo odgrne čas in se zazre v družinski včeraj. 


Vprašajte nas

Datum izdaje: 19. 12. 2017

Zbirka: SANJE roman
Broširana vezava
Obseg: 264 strani
Format: 152 mm x 235 mm 

V sodelovanju z agencijo Santachiara

Knjižna izkaznica

Podrobnosti

Widad Tamimi v najžlahtnejši pisateljski maniri zgodbo pričenja na začetku; z nežno in resnicoljubno potezo odgrne čas in se zazre v družinski včeraj. V iskanju ključa lastne fiziognomije se posprehodi skozi rešetajoče minulo stoletje; tedaj izriše pot očeta, rojenega v Palestini, prav v letu, ko je bila spočeta država Izrael. Oropan miru in plitvega žepa si Khader ne dovoli oteti sna; postal bo pediater, vztraja. Časovna zanka se nato stisne okoli leta 1967, ko je nova vojna ukrojila vnovično begunsko suknjo ... Neustavljivi vihar zgodovine preči pot prvorojenke, ki s pogumom, odločenostjo in gorečo željo osmisliti nekdaj poveže niti usod in s ponižno modrostjo ume šepete drevesa življenja.

Odlomek

»Postala sem skrinja krhkih zakladov, med spomini in bolečinami, veselji in zamerami, hrepenenji in strahovi mojih družin.«

Medijski odzivi

"… opis življenjskih zgodb njenega bogatega judovskega deda in revnega palestinskega očeta, »saj se je treba zazreti v preteklost, če želimo nadaljevati življenje v prihodnosti«. Napisala ga je z namenom, da bi pokazala, kako »imamo ljudje veliko več skupnega, kot si mislimo"
- Marjan Horvat, Mladina
 
"Skratka, zgodba, ki jo je potrebno povedati, je tista, ki jo je porodila realnost življenja. Preveva naj jo temačna zatohlost opuščenih podstrešji, dnevniški zapisi neznanih sorodnikov, neskončen tok ustnega izročila, skrbno oko za podrobnosti, ki duše svojih prednikov obleče v podobe iz mesa in krvi. Zgodbe Widad Tamimi imajo prav vse našteto." 
- Gianni Biondillo

"Življenje se rojeva iz srečanj, razhajanj in v srečanjih in razhajanjih tudi umira. Vmes karte premeša zapeljivi demon pisanja, ki ni zadovoljen samo z enoglasjem. Pogosto je zgodba prava takrat, ko se glasovi junakov množijo z našimi, ko hoče vsak izmed njih izluščiti lastnega ... Widadina knjiga je kot družinsko srečanje, ki se zgodi ob družinskih tragedijah, občasno rojstvih. Veliko jih je skreganih, veliko jih je skreganih s samimi seboj. A vsi so osvojili veščine bežanja in hkrati tiste najtežje: vračanja."
- Patricija Maličev (iz spremne besede k Vrtnicam vetra)

 

Avtor: Widad Tamimi
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Barbara Korun
Spremna beseda: Patricija Maličev
Naslovna ilustracija: Nahid Kazemi
Oblikovanje knjižnega ovitka in prelom: Tajda Pavletič
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745455
Jezik: slovenski
Datum izida: 19. dec. 2017