Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Vstaja zombijev [e-knjiga]
4.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Vstaja zombijev [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Zaloga: Na zalogi

Vstaja zombijev predstavlja kronologijo prvega vala Vseslovenske ljudske vstaje, ki se je začela v decembru 2012 in trajala do junija 2013.

Redna cena: 4,99 €

Sanjska cena: 3,00 €*

Prihranite: 1,99 € (40%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 28. 10. 2013

Zbirka: AKTIVNI DRŽAVLJANI
e-Knjiga
Obseg: 128 strani
Format: 125 mm x 198 mm

Izkaznica knjigePodrobnosti

V dolgo pričakovanem dnevniku protestnika, ki ga je v knjigi obrazov pisal v živo, je Lenart Zajc opisal vse vidnejše protestniške dogodke, se odzival na medijsko poročanje ter osvetlil politično manipulacijo predstavitve protestov.

Vstaja zombijev predstavlja kronologijo prvega vala Vseslovenske ljudske vstaje, ki se je začela v decembru 2012 in trajala do junija 2013. Delo zajema kronološke opise dogodkov, avtorjevo razmišljanje in opise kriznih razmer v državi. Kljub kronološki naravnanosti pa delo presega le dokumentarni zapis svojega časa, saj avtor v njem ohranja tudi svoje leposlovno poslanstvo.

Odlomek

In neposredna demokracija je to, kar zdaj hočemo. Hočemo le, da izpolnijo obljubo. Hočemo le, da skorumpirani odidejo. Hočemo, da s političnega prizorišča odidejo tisti, ki imajo odprte sodne postopke na sodiščih! Hočemo soodločanje ljudi. Hočemo neposredno demokracijo. Hočemo postati, kar so nam obljubili. Hočemo postati mala Švica, in zato morajo tile gospodje oditi. Evo, to je to!

Medijski odzivi

Odločil sem se, da bom dokumentiral vse, kar se je med protesti dogajalo. Seveda pa mi je bilo kot pisatelju suhoparno dokumentiranje zgodb premalo, tako sem nekatere proteste, katerih opis bi bil sicer identičen prejšnjemu, nadgradil z literarno fikcijo.
- Lenart Zajc v intervjuju v Primorskih novicah (Alma M. Sedlar)

Pisatelj Lenart Zajc je eno leto po vstajah napisal knjigo Vstaja zombijev - Dnevnik protestnika.
- Saša Banjanac Lubej, MMC RTV Slovenija

Posnetek s predstavitve knjige v Hiši sanjajočih knjig.
- Martina Piskač, Za-misli.si

Lenart Zajc je Vstajo zombijev (dnevnik protestnika) razdelil na 12 poglavij. V njih opisuje različne dogodke in svojo angažiranost v vstajniškem gibanju. /.../ Njegova knjiga je polna zanimivih epizod, na katere drugi kronisti zagotovo ne bi bili pozorni.
- Marjan Horvat, Mladina

Lenart Zajc o aktivnem državljanstvu v oddaji Dobra ura z Akijem. (36.20-38.58)

Vstajniški potencial prerašča v solidarnost. Samo na ulici je nemogoče doseči spremembe, zato so se poenotila tri vstajniška gibanja, pravi zgodovinar, filozof in pisatelj Lenart Zajc, sin enega največjih slovenskih pesnikov, Daneta Zajca, ki je ravno te dni izdal knjigo Vstaja zombijev: Dnevnik protestnika.
- Alenka Marovt, Pop TV

/…/ leposloven in prvooseben opis dogodkov in kriznih razmer je dnevnik protestnika Lenarta Zajca Vstaja zombijev.
- M. M. in M. B., Delavska enotnost

/.../ se bo v njegovem opisovanju protestniškega vzdušja gotovo marsikdo prepoznal, delo pa lahko služi tudi kot odskočna deska za bolj poglobljeno in časovno distancirano analizo.
- Tjaša Pureber, Žurnal

/…/ zgleden dnevniški popis minulih vstajniških dogodkov, mestoma zabeljen z avtorjevo refleksijo, ki konec konce odraža koncentrat miselnosti ne (več) tako maloštevilne slovenske kritično misleče populacije.
- Robi Šabec, Dialogi

Avtor: Lenart Zajc
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Tatjana Capuder
Prelom: David Križ
Oblikovanje knjižnega ovitka: Boštjan Pavletič
Fotografija na naslovnici: Jernej Jogan
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742454
Jezik: slovenski
Datum izida: 28. okt. 2013