Sanjsko pismo
Vzemi me na morje 2 (komplet sanjskih romanov)
25.97 EUR Zaloga: Na zalogi

Vzemi me na morje 2 (komplet sanjskih romanov)

Avtor: | | | Založnik: Sanje

Redna cena: 25,97 €
Vprašajte nas

Datum izdaje: 01. 01. 2017

Podrobnosti

Desa Muck
Peskovnik boga otroka


Lahko bi jo imeli za zgubo. S sinom živita v najeti garsonjeri, je brez zaposlitve, ima dve prijateljici, snop neplačanih računov in slabo frizuro. 
Sanjari o ljubezni čudovitega moškega z neskončnim posluhom za brezupnost njenega položaja.
»Tu in tam si je namreč priznala, da je prezir, ki ga čuti do parov, v resnici zavist. Zavidala jim je njihove varne male svetove, v katerih so čebljali in se kljunčkali kot drogirani vrabci. Zavidala je ženskam, ki jih je ponoči objemal moški, in predstavljala si je, da natanko v tisti točki, kjer ženska glava gnezdi v moškem ramenu, izginejo vse skrbi in utrujenost kot v vesoljski črni luknji.«
Mila ima dovolj!
Čas je za spremembe. Toda kje začetič
Če se sama ne more prilagoditi svetu, v katerem živi, je pravi čas za temeljito duhovno prenovo človeštva.
Nesluten tok dogodkov ji podari možnost, da spremeni še kaj več kot le svoje življenje.
Kako bo izkoristila možnost za novo priložnostč
Zgodba nepričakovanih zasukov s primesmi fantastičnega, v značilnem avtoričinem humorno ironičnem tonu, je na gladini toliko zabavna, kot je v globini trpka.

Michael Viewegh
Letoviščarji
V romanu Letoviščarji sledimo slikovitemu prepletu tragikomičnih in na trenutke absurdnih usod štiriindvajsetih sopotnikov, ki se med poletnim potovanjem z avtobusom v Italijo začasno prelevijo v turiste. Čeprav je napisan v tretji osebi, je roman pravzaprav avtobiografski. Viewegh s skupino čeških turistov različnih starosti in zanimanj uprizori "melanholično komedijo" o bedi in banalnosti medčloveških odnosov.
Viweghova ironija in samoironija, presenetljiva natančnost in verjetnost njegovih opisov človeške dvoličnosti ter mnoge utesnjujoče situacije, v katerih se znajdejo sopotniki, nam naslikajo zanimiv in realističen odsev dogajanja v družbi; od grotesk do prizorov pravega junaštva. In prav to je pri Letoviščarjih najprivlačnejše.


Breda Smolnikar
Ko se tam gori olistijo breze

Pripovedka Ko se tam gori olistajo breze se začne z izbruhom, tako rekoč sredi stavka, in v kronološkem smislu nekje na sredi obdobja, ki ga zgodba zajema, s prizorom na reškem pomolu, kjer se Rozina mikasti z nasilnim grškim mornarjem. Šele nato se pripoved retrospektivno vrne v vse bolj oddaljeno preteklost, na začetek prve svetovne vojne, ko sta Rozina in Brinovc, slovenska izseljenca v Ameriki, obiskala domovino, a se je dopust zaradi izbruha vojne spremenil v prisilno bivanje v Sloveniji vse do njune smrti. In nato še bolj v preteklost, v njeno mladost pri teti v Ameriki, k njenemu srečanju z Brinovcem in k zgodnjim letom njunega zakona. Šele na koncu pripovedke se časovna zanka sklene z zadnjim obdobjem junakinjinega življenja in smrtjo.


Avtor: Breda Smolnikar, Desa Muck, Michal Viewegh
Založba: Sanje
Jezik: slovenski
Datum izdaje: 1. jan. 2017