Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo

Walter Moers

Mreža  Vrstice 

Mreža  Vrstice 

Walter Moers, ki se je rodil leta 1957 v mestu Mönchengladbach, danes pa živi v Hamburgu, je uspešen komik, pisatelj, animator in kipar ter idejni oče Kapitana Sinjedlakca.

Znan je predvsem po svoji seriji fantazijskih knjig, katerih stična točka je fantazijski svet Zamonija, in velja za enega najbolj svojeglavih, a tudi najuspešnejših avtorjev v Nemčiji. Izvirno je risal stripe in velik uspeh dosegel s stripi o Malem ritku (»Das kleine Arschloch«). Po dveh precej odmevnih stripovskih zvezkih o Adolfu, s katerima je hodil po robu politične korektnosti, se je dokazal kot izjemen avtor, ki je s svojo domišljijo sposoben popolnoma prevzeti bralce. Njegova kot po pravilu zelo obsežna dela črpajo iz tradicije groteske ter se, podobno kot renesansa, barok in romantika, naslanjajo na srednjeveško in antično književnost, mitologijo in ezoteriko.

Leta 1999 je izšla mednarodna uspešnica 13 ½ življenj kapitana Sinjedlakca. Nadaljevanje tega romana, Rumo & Čudeži v temi, se ponovno odvija na fantastični celini Zamoniji, tako kot tudi Mesto sanjajočih knjig, ki je leta 2005 dobilo nagrado mesta Wetzlar za najboljšo fantazijsko knjigo leta, in Vreščji mojster, kulinarična pravljica iz Zamonije. Zadnje izdano delo Walterja Moersa je nov zamonijski roman Labirint sanjajočih knjig (»Das Labyrinth der Träumenden Bücher«).
Povezave: