Brezplačna dostava nad 35 €
Zajtrk prvakov
Zajtrk prvakov

Zajtrk prvakov

Avtor: Kurt Vonnegut ml. Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Matjaž Šinkovec

Kaj vse se lahko pripeti, ko se srečata samotna, suha, še kar stara bela moža na svetu, ki hitro umira? Do bizarnega srečanja nas privede pletež kritike ameriške družbe in znanstvene fantastike, na debelo prežet z ostrim humorjem. 

14,26 € - 23,95 €
Redna cena: 15,00 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 15,00 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Iz bolj zaposlenih delov možganov požene misel: Nekdo, od nekoč do nekoč, poskusil je. Gong naznani konec raztegnjenega obdobja telečjega buljenja. V srečni, pravični in razumni deželi nesrečnih zemljanov veliki humorist ustvari paradoks. Dejanje, ki se razplamteva od ponosa, je nepreklicni tour de force. Navidez ravnodušni, ki ne odvrnejo na vprašanje Kaj je smisel življenjač, ob dvanajstem udarcu ure napno oči, ušesa in vest – in pogoltnejo prvi bacil epidemije zastrupitve misli. In tako dalje.

  Ostudno nepravično bi bilo izvreči dlakocepsko podrobnost več.

  Hej, človek, bon voyage!

  - Tjaša Koprivec, urednica

  Kaj vse se lahko pripeti, ko se srečata samotna, suha, še kar stara bela moža na svetu, ki hitro umirač Do bizarnega srečanja nas privede pletež kritike ameriške družbe in znanstvene fantastike, na debelo prežet z ostrim humorjem. Ne gre drugače, z nami je Vonnegut v svojem najboljšem: groteskno parodičnem, neizprosno ščemečem razbijanju mitov o Ameriki kot indijskokoromandijski sanji. Neolikan je, vročekrven in neusmiljen, ko govori o rasizmu, trgovskem pohlepu, hujskaštvu, ekologiji, licemerstvu, kapitalizmu, imperializmu. Vedno znova navdušujoči roman, ki se nikdar ne upeha, je Vonnegut razgibal s preprostimi, iskrenimi, duhovitimi risbami, ki so vsaj tako povedne kot njegov pisani, satirični jezik. Ta z lahkotnostjo frkne od političnih vprašanj, eshatologije, teologije in statistike do spolnosti, straniščnih grafitov in tehnik prodaje avtomobilov. »Amerikač« porečete. Tako gre to.

  Podrobnosti
  Datum izida 5/14/10
  Format (mm) 160 x 240
  Obseg (št. strani) 285
  Prevod Matjaž Šinkovec
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: Maja Čuk
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Slučajno smo bili vsi prilepljeni na površino krogle. Planet je bil kroglast. Nihče ni vedel, zakaj ne pademo z njega, čeprav se je vsakdo delal, kot da to nekako razume. Resnično pametni ljudje so vedeli, da je eden najboljših načinov obogatitve, imeti v lasti del površine, na katerega so morali biti prilepljeni ljudje.

  Kurt Vonnegut ml.

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...