Brezplačna dostava nad 35 €

17-odstotni popust na paket uspešnic irske pisateljice Sally Rooney ob dnevu sv. Patrika

17-odstotni popust na paket uspešnic irske pisateljice Sally Rooney ob dnevu sv. Patrika

17. marec 2023 2 min branja

Drage bralke in bralci,

danes, 17. marca, Irska praznuje Dan svetega Patrika, na Sanjah pa vam ponujamo knjižni paket uspešnic Pogovori s prijatelji in Kje si, prelepi svet irske literarne zvezde Sally Rooney Pogovori  s kar 17 % popustomKnjižni paket si lahko ustvarite tule – obe knjigi preprosto dodate v košarico in popust se vam bo obračunal samodejno.

V štirih kratkih letih je Sally od debitantke na literarni sceni postala pisateljica svetovnega slovesa. Prvenec Pogovori s prijatelji, ki je malodane čez noč postal pravi hit, je objavila pri 26 letih, sledili sta uspešnici Normalni ljudje (nominacija za bookerja) in Kje si, prelepi svet. V delih Sally Rooney se spenjata svežina novega glasu generacije ter izvrstnost klasičnega literarnega izročila. Bralci ste jo hipoma vzljubili, kritika jo je razglasila za prvo veliko milenijsko avtorico. Vse tri romane je v slovenščino mojstrsko prevedla Vesna Velkovrh Bukilica. 

Če prva dva romana ubesedujeta svet protagonistov na  prehodu iz odraščanja v odraslost, Prelepi svet spregovarja o naslednjem obdobju, v katerem se, kot pravi pisateljica, zaveš, "da so se nekatera vrata za tabo že zaprla". Prehod v pomladno prebujenje odpira vrata obojemu, pogovorom s prijatelji in prelepemu svetu ... najnovejši roman irske pisateljice slednjega z vso močjo priklicuje. Bi to lahko bil najlepši, najbolj dozorel in najbolj hrepeneč roman Sally Rooney do sedaj? Vabljeni na sprehod od romaneskne vrstice do vrstice (in vsemu, kar se daje slutiti med njimi), da presodite sami.

S štiriperesno deteljico za knjižno kazalko,
vaše Sanje