Brezplačna dostava nad 35 €

Rok Zavrtanik: Resnica in pravica kot vudu lutka – pod krinko »umetne inteligence«

Rok Zavrtanik: Resnica in pravica kot vudu lutka – pod krinko »umetne inteligence«

21. december 2023 5 min branjaTisti, ki se zavzemamo za to, da obstaja resnica, ki ni kar na dlani, ampak se je treba zanjo pošteno potruditi, smo danes prezira vredni in oblastem izredno nevarni »resničarji«, »trutherji«, ki v Novem sm(a)rt svetu nimajo kaj početi in jih je treba kar čimprej spraviti s poti.

Razbojniška banda ve, kako je treba streči resnici. Njen oddelek gugl, katerega vodstvene glave že leta brbljajo, da o stvareh ne obstaja več odgovorov, pač pa en sam, edini resničen in gotov, je o t. i. resničarjih širnemu svetovnemu občestvu podal edini pravi odgovor, ki se kratkomalo glasi takole (copy/pejst iz guglove »inteligence«):

»truther / 1. a person who doubts the generally accepted account of an event, believing that an official conspiracy exists to conceal the true explanation; a conspiracy theorist. Example: she denied evolution, AIDS/HIV, and was a 9/11 truther«.

Sm(a)rt cities so predobra za nas, ki zaupamo v umno in vsestransko preučevanje dejstev in ga ne prepuščamo modrim glavam, ki »razmišljajo» po začrtanih navodilih. Tudi taborišča smrti so predobra za nas, še samica v razbojniških gnezdih je veliko preudobna in preprijazna kazen za takšne izmečke!

Poglejmo vendar še z druge strani: koliko moralnih, nacionalnih in mednarodnih zakonov je bila razbojniška gnada primorana prekršiti, da je nazadnje v svoje luknje zaprla znamenitega »resničarja« Juliana Assangea – teče že 12. leto neprekinjenih kršitev zakonov zemlje in neba –, koliko samožrtvovanja je bilo potrebnega v razbojniških glavah, koliko milijonov funtov potrošenih davčnih sredstev, da držijo v luknji to zarotniško nakazo, tega vohunskega veleizdajalca svetega cesarstva razbojniške mreže, neprekinjenega piratstva in davčnih utaj! Koliko denarja in koliko žrtev – ta trud je vendar treba visoko spoštovati in ceniti!

Zato naj bo vsemu svetu jasno, da je »resničarje« treba brez odlašanja ali oklevanja čimprej pospraviti iz svojih misli in glav, iz vsake demokracije, iz vseh javnih prostorov, in tako pripraviti teren, da se jih s čim nižjimi stroški spravi s sveta.

Takšno pot je resničarjem začrtala znamenita piar agencija, ki jo je na začetku pregona Assangea na nemajhne davčne stroške najela vlada Svetega cesarstva razbojniške mreže.

Naj spomnimo, da je takrat svetovala nenehen medijski, pravni, materialni in ekonomski pregon in zasmehovanje veleizdajalca, pa ne le njega, temveč tudi vseh, ki ga podpirajo.

Assange je zdaj že vrsta let vudu lutka v rokah Črne internacionale razbojništva, lutka, v katero zabadajo igle in jo mučijo in ponižujejo na vse mogoče nizkotne načine. Vse to počno potrpežljivo in vztrajno, saj vedo, da prek svoje lutke mučijo in ponižujejo vse resničarje vseh (po ocenah nekaterih antropologov) 6573 ljudstev sveta ter s tem pripravljajo teren, da se jih vse skupaj pošlje na oni svet.

Vsa ta leta sramotnega in zločinskega preganjanja svobodnega novinarstva in človečnosti inkvizitorji puščajo žrtev pri življenju ravno toliko, da jo vse strašansko, neizmerno boli, a seveda vse le strogo zasebno, stran od oči javnosti, na skritem, v samici v Belmarshu (najstrožje varovan zapor v Veliki Britaniji). In prav tako naj boli na desetine milijonov žrtev doma in v »službah«. Naj nas boli, dokler ne bomo omagali ter končno pokleknili pred rabljem, ki s svojo AI glavo, prekrito z razbojniško kuto, čaka pripravljen, da vsak hip sproži giljotino. Srečni tisti, ki si lahko privoščijo (cena je menda zrasla na 15.000) evtanazijo v Kanadi ali Švici. Kako aktualen je Kurt Vonnegut in njegove neverjetno duhovite vizionarske zgodbe, denimo Dobrodošla v opičnjaku, v kateri so široko po svetu razvejani »centri za etični samomor« – delovna sila je bila vsem vse bolj odveč, pa je bilo treba ljudi na vse viže prepričati, da si privoščijo prijetno cosy smrt in se odstranijo iz sveta (glej Zbrane zgodbe Kurta Vonneguta, druga knjiga).

Zato ni treba, da pademo na finto, češ, mogoče si bodo razbojniki premislili in odpoklicali rablja in mu dovolili živeti še nekaj desetletij v samici s pravico izhoda pod zemsko nebo dve uri na dan (kot z njim počno že skoraj deset let) ... Pustili mu bodo živeti samo tako dolgo, dokler ne bomo pokleknili pred rabljem.

Edina pot je, da razbojnike razkrinkamo, preštejemo in postrojimo v vrsto ter jim omogočimo, da stopijo v črno luknjo, ki so jo pripravili drugim. In ne pričakujmo, da se bodo kadarkoli opravičili za svoje zločine (razen seveda navidez – pri njih je itak vse le navidez, od njihove pameti do živosti same) – v luknji bodo imeli dovolj časa, da se končno pogovorijo sami s seboj in se vso prihodnost, kar je je, opravičujejo sebi in svetu za vso grozljivo preteklost, ki so jo povzročili milijardam in milijardam drugih bitij.

Na Sanje TV si lahko ogledamo vrsto videov v zvezi z Julianom Assangeom in njegovim bojem za resnico in pravico. 

Posebej zanimiv in aktualen je njegov zadnji nastop, v katerem je spregovoril o zlorabi umetne inteligence in nanotehnologij. Naslednji dan je bil odrezan od spleta in tako je še danes – kar je v nebo vpijoča krivica.

Rok Zavrtanik, 21. december 2023

 

Konferenca založbe Sanje pred velikim zaslišanjem v Veliki Britaniji. Ob izidu knjige Julian Assange: Neavtorizirana avtobiografija

 

Julian Assange: »There is no society anymore« | »Družba ne obstaja več«

 

Julian Assange: »Nearly Every War Has Been a Result of Media Lies« | »Skoraj vsaka vojna je nastala kot posledica medijskih laži«

Related posts