Brezplačna dostava nad 35 €

Bodočnost je tistega, ki veruje vanjo. Ob rojstnem dnevu Srečka Kosovela in Svetovnem dnevu poezije

Bodočnost je tistega, ki veruje vanjo. Ob rojstnem dnevu Srečka Kosovela in Svetovnem dnevu poezije

16. marec 2023 2 min branja

"Težimo k novi družbi, ki bo živela čim večje človečansko življenje. Težimo k človečanstvu. Toda elementi te bodoče človečanske družbe so že tolikokrat od dnevnih časopisov oskrunjene besede: človečanstvo, ljubezen, poštenost, pravičnost in resnica.
Do resnice in pravičnosti se bomo priborili, naj tudi kraljuje laž, kajti slabotnejša je od resnice, ki je zatirana, je laž, ki kraljuje.
Resnica bo zakraljevala, vera v resničnost tega je vera, ki pospešuje razvoj človeštva." (Srečko Kosovel)

Verjamemo v resničnost povedanega.

Zato smo objavili spregledani književni biser Srečka Kosovela Kriza človečanstva, zato gradimo nov spletni portal Sanje, zato ustvarjamo novo spletno domovanje za Noč knjige, letos posvečeno miru na Zemlji, zato snujemo novo spletno stran peticija.si s povabilom k podpisovanju mirovne pobude, zato smo zasnovali Sanje TV, zato prižigamo lučke v knjigarni Hiša sanjajočih knjig, zato gremo konec aprila v najstarejšem mestu na Jadranu soncu naproti s prvim Hvarskim filozofskim simpozijem na temo utopije, zato sanjamo festival Sanje, ki se tudi letos zgodi v preletu s poezijo, glasbo in plesom ob poletnem solsticiju.

In zato vas ob rojstnem dnevu Srečka Kosovela in Svetovnem dnevu poezije vabimo, da obiščete spletno knjigarno Sanje, v kateri vam do Svetovnega dneva poezija, 21. marca, ponujamo kodo za brezplačno poštnino, ki se glasi: KOSOVEL.

V knjigogradništvu Sanje nam pride prav vsak podporni kamenček. Pomagajte nam graditi poetični svet z ljubeznijo do knjig.

In naše delo je trd granit
in naše sanje so suho zlato
in naše sanje niso privid.
Bodočnost je tistega, ki veruje vanjo.

Iz kaosa v kozmos,
vselej vaše Sanje

P. S. Od danes lahko najavite svoje sanje, svojo prireditev na Noč knjige.
Kmalu boste na spletni strani lahko oddali tudi literarne, glasbene in video prispevke na temo miru.