Brezplačna dostava nad 35 €

Danes gremo live! NOČ KNJIGE LOVESTREAM

Danes gremo live! NOČ KNJIGE LOVESTREAM

23. april 2020 2 min branja

NOČ KNJIGE LOVESTREAM
NOČ KNJIGE | UNIVERSAL BOOK NIGHT

➡️➡️ LINK: http://tiny.cc/miannz

Danes ob 18ih zvečer bomo v živo in planetarni – ob šestih se pričenja prvi LOVESTREAM NOČI KNJIGE! Ob Svetovnem dnevu knjige bomo širili bomo svetlobo, ljubezen do knjig, zavedanje. Pridite in bodite z nami rama ob rami!

18.00

V ŽIVO: VANDANA SHIVA, SVETOVNI OBRAZ OKOLJEVARSTVENIH PRIZADEVANJ

Z nami bo posebna častna gostja svetovnega formata: indijska okoljevarstvenica Vandana Shiva, aktivistka, voditeljica Mednarodnega foruma o globalizaciji ter Gibanja za slow food, direktorica Navdanya in Raziskovalne fundacije za znanost, tehnologijo in ekologijo, neutrudna bojevnica za pravice kmetov in žensk ter nagrajena avtorica in urednica številnih vplivnih knjig. V slovenščini bo letos pri založbi Sanje izšla njena odlična knjiga Enost proti 1 %. Razbijanje iluzij, sejanje svobode.

V ŽIVO: ANTOINE CASSAR IN NAHID KAZEMI

Iskrilo se bo od mednarodnih javljanj v živo! Pridruži se nam malteški pesnik Antoine Cassar, med drugim avtor nepozabnega Potnega lista. Anarhističen, ljubezenski, človeški, univerzalen in neomejen – Potni list je družbeno angažirana pesnitev, ki omogoča neomejeno gibanje po vseh vesoljih.

Na krov Noči knjige se vkrca tudi sijajna iranska slikarka Nahid Kazemi, nagrajena avtorica številnih knjižnih ilustracij – pa tudi sanjskih naslovnic!

19.00

PERFORMANS KARANTENA COLLECTIVE K52!

With love from Loška dolina: rural poems, music, dance and hens!

Hannah James (accordion, clog dance, singing)
Matija Solce (voice, accordion, puppets)
Miha Frbežar Toni (rural poetry, drinking and barking)
Enja Grabrijan (visual installations, violin, vocal)
Mojca Marija Frida(accordion, vocal, poems)
Jera Razdrih (camera)

➡️➡️ LINK: http://tiny.cc/miannz

~~~

si:
Noč knjige ima poslanstvo – obsijati pozabljeno in čudovito notranje bistvo. Povrniti upanje in zaupanje v drugega. In nas opomniti, da sveta danes ne spreminjamo ne z bombami ne s številkami, pač pa z zavedanjem, kdo smo – vsak zase in drug drugemu, naravi in živalim.

Svet se spreminja in prebuja s knjigo v roki. Z branjem prižigamo luč prihodnosti.
Noč knjige je naš odgovor na temo časa. Luč se najjasneje vidi v temi.

en:
Book night has its calling – to bring to light our forgotten and wonderful inner being and make it shine forth. To bring back hope and trust in each other. And to remind us that we will not change the world with bombs or numbers, but by understanding who we are – within ourselves and to each other, in relationship to nature and animals.

The world is changing, and waking up with a book in hand. With reading we can light the lamp of the future.
Book Night is our response to the darkness of our times. Light is most visible in the dark.