Brezplačna dostava nad 35 €

Evropa svobode in omike

Evropa svobode in omike

03. november 2020 3 min branja

Ne, ne zanima nas anti-EU politika, ne zanima nas prepir, v katerega se nas na vsak način skuša zvleči, da bi si še enkrat izpraskali oči, razbijali glave in ruvali srca.

Zanima nas zveza za kulturnozgodovinsko resnično Evropo, za deželo svobodnih in resnično enakopravnih ljudstev, ki se ne le medsebojno spoštujejo, pač pa se veselijo medsebojne raznolikosti.

Zanima nas Evropa, ki se polno zaveda tragične izkušnje 1. in 2. svetovne vojne, izkušnje, na podlagi katere so bile zgrajene Deklaracija o človekovih pravicah, Nürnberških načelih, Deklaracija Unesca o varovanju kulturne raznolikosti in bioetiki. Evropa, ki se zaveda pomena literarnega, glasbenega in nasploh umetniškega in humanističnega izročila naših prednikov, Evropa, ki se je odločila, da bo ta izročila negovala in razvijala daleč v prihodnost.

Evropa, ki enakovredno vključuje ljudstva Rusije, Albanije, Katalonije, Slovenije in, da, tudi Turčije.

Evropa, ki temelji na zaupanju v raznolikost, ki gradi na spoštovanju raznolikosti ljudstev in njihove omike.

Evropa, ki znanosti in tehnologije ne bo zlorabljala, tako da jo bo podrejala nizkotni potrebi nekaterih za nadzor nad vsemi, pač pa bo razvijala lasten spoznavni potencial za dobro vseh in vsega življenja na Zemlji.

Zanima nas prebujena Evropa. Evropa, ki ni več naivna devica, ki se dovoli ugrabljati v bika preoblečenemu demonu. Evropa, ki je zlepa ne pretenta noben Wall Street, London City ali Pariz.

Evropa, ki se ne boji ustoličenega mrhovinarstva, ki opreza iz davčnih oaz, temveč ga neustrašno sooča z njegovimi učinki in postavlja pred etično, pravno in materialno odgovornost.

Evropa, ki se zaveda obupne omejenosti in brezizhodnosti zapovedanega imperializma, ki se je prihuljeno priplazil skozi zadnja vrata v naše domove in nam zdaj skuša poveljevati, kako misliti, kako se obnašati, kako in koga se bati, kako se oblačiti, kako živeti, koga spoštovati ... vse v imenu velikega strahu in njegovega "odrešitelja" – "The Great Reset" [gl. knjigo s tem naslovom avtorja Klausa Schwaba, predsednika svetovnega ekonomskega foruma. Knjiga vsebuje vse nastavke za uresničitev distopične vizije prihodnosti – tehnokratske diktature – v skladu z distopičnimi podobami, ki so jih v svojih delih v svarilo človeštvu ubesedili Aldous Huxley, George Orwell in Kurt Vonnegut].

Zanima nas Evropa, ki bo ljudstvom Afrike, Azije, Indije in Amerike v oporo ter uteho in ne v breme.

Tako imenovana Evropska unija ima z Evropo opraviti bore malo: s tiho ali glasno podporo je odgovorna za vojne na Bližnjem in Srednjem Vzhodu, ki so v revščino, nesrečo in tudi smrt porinile milijone ljudi; tiho ali glasno je podprla neustavne prevzeme vlad po meri imperializma v Latinski Ameriki; tiho ali glasno podpira ščuvanje zoper Rusijo; tiho ali glasno podpira uveljavljanje korporatokracije in njenega vse bolj predrznega vohunstva in vtikanja v vse, kar leze in gre. Danes imamo na voljo dovolj podatkov, da lahko z gotovostjo vemo, da EU postaja unija tistih, ki se stoletja borijo zoper Evropo in njeno evolucijo, ki so stoletja nekaznovano plenili ljudstva Evrope, Azije, Afrike, Indije, Severne in Južne Amerike. Tistih, ki nosijo krovno odgovornost za najbolj grozljive zločine proti človeštvu (in tudi živalim).

Edina "velika preobrazba", "The Great Reset", ki pride v upoštev, je radikalna preobrazba vseh mehanizmov, ki niso namenjeni zaščiti in razvoju svobode, znanosti, demokracije, lepote in smisla življenja milijard bitij na svetu.

»V meni je čas, ko bo človek človeku: človek. V meni je čas, ko bo narod narodu: narod.«
– Srečko Kosovel

Rok Zavrtanik

 

Slike iz knjige Srečka Kosovela Mehanikom!
Grafično oblikovanje Sava Kosmač