Brezplačna dostava nad 35 €

Fantazijska uspešnica Zrcalka sedaj med slovenskimi bralci!

Fantazijska uspešnica Zrcalka sedaj med slovenskimi bralci!

28. marec 2019 6 min branja
Nepozabna junakinja, pripovedno razkošen, v skrivnosti zagrnjen svet, kristalna eleganca sloga – in neizprosna zarota v osrčju zgodbe. Voilà! Odkrijte prvo knjigo iz domišljijske sage Zrcalka in izjemen talent mlade pisateljice z naravnost presenetljivo domišljijo. Romanu nezgrešljivega francoskega esprita, ki ga kritiki postavljajo ob bok Harryju Potterju, se je uspelo zavihteti na knjižno polico ob najimenitnejša dela fantazijskega žanra. Domišljijski roman Zimska Zaročenca se potem, ko je postal velika mladinska uspešnica v Franciji in začel svoje potovanje po svetu, že priljublja tudi slovenskim bralcem. Ta hip roman prevajajo v 15 svetovnih jezikov, med drugim je že izšel v angleščini, španščini in nemščini, obetajo pa se tudi prevodi v ruščino, kitajščino, turščino in druge svetovne jezike - navdušujoče!

Prva velika literarna pustolovščina je francosko pisateljico Christelle Dabos ponesla na nebo mladih pisateljskih zvezd in jo obdarila s prvo nagrado Gallimardovega natečaja za mladinsko literaturo.

⭐⭐⭐⭐⭐

Prejemnica Grand Prix de l´Imaginaire 2016
Zmagovalka natečaja Gallimard Jeunesse za najboljši prvenec
Amazonova NAJ KNJIGA LETA v kategoriji fantazijske književnosti
Uvrščena na seznam izstopajočih crossover literarnih dosežkov 2018 v New York Timesu
Nominirana za Waterstones Children's Book Prize 2019

 

Zimska zaročenca
Prva knjiga fantazijske sage Zrcalka
že med slovenskimi bralci
Ofelija pod svojimi pravokotastimi očali in ponošenim govorečim šalom, ki ji dela družbo v urah samotarske službe, skriva nenavadna darova: zgolj z dotikom zna prebrati preteklost predmetov, v zrcalih pa se ne ogleduje, temveč jih prehaja. Zatopljena v skrb za zgodovinske Arhive mirno živi na svojem oboku, Animi, dokler je družinske starešinke ne zaročijo s hladnim Thornom iz mogočnega klana Zmajev. Proti svoji volji je primorana zapustiti družino in mu slediti na Oblakovo, v ledeni oklep zime ujeto lebdečo prestolnico Pola. Kaj neki je botrovalo odločitvi, da mu je bila za družico izbrana prav ona? In zakaj mora skrivati svojo identiteto? Ne da bi poznala skrivnostne vzvode kot struna napetega dogajanja, Ofelija postane igračka sredi smrtno nevarne zarote.

Prvenec tetralogije Zrcalka, ki ga je unisono navdušenje bralcev in kritikov po izidu bliskovito izstrelilo med francoske mladinske uspešnice in ki se ga, podobno kot Harryja Potterja in Gospodarja prstanov, ne branijo niti odrasli bralci, pred očaranimi očmi razgrne nenavadni svet, v katerem so se ljudje ustalili na številnih Lokih. Ti po razbitju Zemlje na koščke krožijo okoli starega sveta, vsak pod zaščitništvom nesmrtnega Družinskega duha. V Zimskih zaročencih, prvem delu fantazijske sage, oživlja zgodbo prisotnost le navidez krhke, v resnici pa nadvse bistre in prisebne junakinje, katere notranje moči kljub temu, da se znajde sredi mračnih srednjeveških spletk in dvomljivih zavezništev, ni moč razbiti na koščke. Zgodba, ki jo odlikuje pretanjen smisel za psihologijo in čudežno, je izpisana v kristalno čistem, tekočem stilu. S svojim razkošjem zapletov in preobratov ter pozornostjo, posvečeno narativnim detajlom, zgradi pripovedni lok, preko katerega se ta roman iskrivega francoskega esprija zavihti na knjižno polico ob najimenitnejša dela fantazijskega žanra, v njem pa se odzrcali tudi nadih belle epoque.

 


Izginotja na Mesečini

Druga knjiga fantazijske sage Zrcalka
izide v jeseni 2019

Ofelija, pravkar imenovana za kraljevo podpripovedovalko, na lastni koži občuti puščice sovraštva in zarot, ki letijo izpod zlatih stropov Oblakovega, lebdeče prestolnice Pola. Znajde se v nemirnih vodah političnih spletk in nezanesljivih zavezništev, ki krojijo življenjske usode tako plemenitašev kot navadnih ljudi. Ko veleposlanik Arhibald izpuhti neznano kam, se odloči, da bo s temeljito raziskavo na lastno pest prišla stvarem do dna. Toda ta naloga se izkaže za mnogo težjo, kot je pričakovala. Položaj ni nič manj nevaren kakor prej – toda ali lahko še vedno računa na Thorna, svojega zagonetnega zaročenca? In kaj pomenijo skrivnostna izginotja vplivnih in pomembnih osebnosti na prestolpu? Ofelija se hočeš nočeš znajde v kolesju preiskave, ki jo bo odnesla onstran slepil Pola, naravnost v osrčje strahovite resnice.

 


Spomin Babilona

Tretja knjiga fantazijske sage Zrcalka
izide leta 2020

Minili sta dve leti in sedem mesecev, odkar Ofelija veni na svojem loku, Animi. A ob pričetku tretje knjige nastopi čas za dejanja: napraviti mora odločilni korak in uporabiti znanje, ki ga je pridobila z branjem Farukove Knjige in razvozlavanjem drobcev informacij, ki ji jih je razkril Bog. Pod krinko Ofelija pripotuje na Babilon, svetovljanski lok, ki je pravi biser modernosti. Ji bodo njeni nadnaravni darovi pomagali pravilno razbrati okolico? Ali ji bodo njene izjemne veščine omogočile prednost, ki jo potrebuje, da bi vse hudobnejšim sovražnikom prekrižala načrte? Ali ima vsaj rahlo možnost, da dožene, kam se je izgubila sled za Thornom? V tretji knjigi sage Zrcalka, ki utripa v prepričljivo živahnem ritmu, nadarjena mlada pisateljica Christelle Dabos pred bralci razgrne sijajno mesto Babilon. Globoko v njegovem središču leži nedoumljiva skrivnost, ključ, ki morda odklepa vrata v preteklost in negotovo prihodnost.
Prav kakor v obeh predhodnih knjigah fantazijske sage Zrcalka se tudi v tretjem delu strani knjige obračajo kar same od sebe!

 

Bralska poslastica - preberite odlomek iz Zimskih zaročencev!

Stričev nenadni smeh je Ofelijo popolnoma presenetil. Pokazal je na ogledalo na zidu.
»Se spomniš svojega prvega prehoda? Vsi smo mislili, da boš za vedno ostala tako, z eno nogo boš migala na tej strani, s preostalim telesom pa se boš borila na drugi strani, v zrcalu moje sestre! To je bila najhujša noč v našem življenju. Mislim, da še nisi bila stara trinajst let.«
»Še zdaj čutim posledice,« je vzdihnila Ofelija in pogledala svoje dlani, ki jih je skozi črepinje očal videla v koščkih.
Stric se je nenadoma zresnil.
»Natančno tako. Pa te to ni odvrnilo, da ne bi zopet poskusila in se nam spet in spet zagozdila v medzrcalju, dokler nisi končno ugotovila, kako lahko prehajaš skozi zrcala. Zrcalci so v naši družini prava redkost, ljubica, pa veš, zakaj?«
Ofelija ga je strmo pogledala izza očal. Tega pogovora z botrom še nikoli nista načela, čeprav je vse, kar je vedela, prihajalo od njega.
»Zato ker je to nekoliko nenavadna oblika branja?« je predlagala.
Stari stric je zaprhal v brke in debelo pogledal s svojimi zlatimi očmi pod dolgimi krili trepalnic.
»Pa kaj še! Pri branju predmeta moraš nekoliko pozabiti nase, da prepustiš prostor preteklosti nekoga drugega. Pri prehajanju skozi zrcala pa se moraš soočiti sama s seboj. In to, da samo sebe pogledaš naravnost v oči, da se vidiš takšno, kot si, da se zatopiš v svoj odsev, zahteva preklemansko korajžo. Tisti, ki si zakrivajo obraz, ki lažejo sami sebi, ki se vidijo boljše, kot so v resnici, tisti tega nikoli ne bojo mogli. Saj zato vas pa človek lahko išče z lučjo pri belem dnevu, prmejduš!«