Brezplačna dostava nad 35 €

Knjige, na pomoč!

Knjige, na pomoč!

14. avgust 2023 4 min branja
Objavljeno v: Novice

Akcija Knjige na pomoč! se je zaključila. 

Skupaj smo zaenkrat zbrali ookrog 1.700 evrov pomoči ljudem v Lučah.

Točen podatek bomo objavili v kratkem. 

V nadaljevanju objavljamo izvorno povabilo k akciji pomoči. 

Vaše Sanje

 

KNJIGE NA POMOČ 

Ljube bralke in bralci, 

Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih?
Medtem, ko si zastavljamo to pomembno in tudi boleče vprašanje, je morda prav, da si zastavimo nič manj resno, pomembno in aktualno vprašanje: kaj počnemo mi na Zemlji, ko je na njej toliko trpečih? Kaj počnemo, da bi preprečili nasilje, vojne in prevaranstvo, ki so v zadnjih letih tako jasno pokazali svoj brezčloveški obraz? Kaj počnemo, da bi preprečili laži, ki jih širijo premnogotere avtoritarne strukture o prenaseljenosti planeta, ko pa na razumu in matematiki utemljen izračun jasno pokaže, da bi celotno današnje človeštvo lahko naselili, denimo, na otočje Velike Britanije, s tem, da bi vsak imel dovolj ozemlja, da bi prehranil sebe in svojo družino? Kaj počnemo, da bi ustavili holokavst, ki se vsakodnevno izvaja nad bitji, ki niso človeške vrste: ali se roka, ki brezčutno ubije milijardo živali sleherni dan te čase, še sme imenovati človeška? Kdo pravzaprav smo ljudje? Kdo sem jaz? Ali resnično poznamo svojo naravo? Ali jo spoštujemo in ravnamo v skladu z njo?

Ljudje se pogosto zbudimo šele takrat, ko zavlada nesreča. Takrat se ovemo kaj je resnično vredno in kaj je le naličje. Začutimo bolečino in se zavemo zakonov, ki so nad tem, kar nekateri neutrudno razglašajo za zakon.  Začutimo sočutje – bodisi do sebe, do drugega, do vsega. Zavemo se, da nas brez sočutnosti – ni. Da brez sočutja postajamo prazna lupina privida človečnosti.
Zato: stopimo drug k drugemu, prisluhnimo si in si pomagajmo.

Poplave in plazovi, ki so prizadeli mnoge med nami, so nekaterim odnesli cele hiše, edine domove. Posebej prizadeti so bili vaščani Luč v Savinjski dolini. Nad to vasjo domuje tudi naš dragi prijatelj, pisatelj, modrec, avtor in pater – Karel Gržan. Ki se je tudi sam za las izognil nesreči. 

Sanje želimo pomagati. Denarja imamo le malo, zato pa imamo knjige. Varuhinje svetega in žlahtnega izročila. Varhunije sijajnih, sijočih, osupljivih zgodb. 

KNJIGE NA POMOČ!


Zbrana sredstva bomo donirali tistim, ki so izgubili domove v Savinjski dolini. Prisluhnite sporočilu naše Nade in patra Karla na Sanje TV!

 

Akcija: Knjige na pomoč!

 

 


Vljudno vabimo, da se udeležite naše akcije. Knjige so naše čarobne oči, ki nam pomagajo videti svet, sebe in ljudi – kakor je prav. Tudi v času težkih preizkušenj so nam lahko v veliko pomoč.
Če knjige sami ne potrebujete, jo lahko podarite prijatelju – z veseljem vam jo bomo zavili kot darilo in vključili tudi vaše posvetilo, ki ga v spletni knjigarni lahko zapišete k vsakemu naročilu. 
Če pa želite, lahko preprosto donirate na naše Društvo festival Sanje. Račun društva je SI56 0201 0025 6654 012, naslov pa Leskoškova 12, Ljubljana. V namen vpišite: Knjige na pomoč!

V knjigarni Hiša sanjajočih knjig smo omogočili še eno akcijo: knjigarni smo podarili več sto knjig, ki jim tisti, ki želite pomagati, lahko povsem svobodno in sami določite ceno oziroma prostovoljni prispevek. Zbrani prispevki iz te akcije bodo v celoti šli v roke prizadetim v Savinjski dolini. 

»Dom ni hiša. Dom so ljudje, ki živijo v njej« je zapisal naš ljubi Frane Milčinski Ježek. 
To misel si pišemo za uho in v srce. Drug drugemu bodimo – dom, kakšnega še ni bilo! Dom ljubečih, skrbnih ljudi, ki se niso odrekli lastni človečnosti, pa če naj ves svet vpije drugače! 

V tem upanju in zaupanja vas prisrčno pozdravljamo,

Vaše Sanje

MIMOGREDE ŠE NEKAJ NOVIC


Končno so izšli Zmaji in duhovi Alme Karlin, ponovno je dostopen tudi Alamut v angleškem prevodu. Tik pred izidom je roman cenjenega bosanskega avtorja Bekima Sejranovića: Nikjer, od nikoder (prevedla Dijana Matković). Prihajajo tudi vrhunske Varljive postelje / Deceitful Bedsurdujskih avtorjev (Ismat ChugtaiSaadat Hasan Manto). 
Te dni v tisk oddajamo knjige Prehajanje kovid teme – kako sta dva zdravnika uspešno ozdravila 20.000 bolnikov. Mattias Desmet: Psihologija totalitarizma. Hernan Diaz: Trust. Slikanici naše iranske avtorice in ilustratorke Nahid Kazemi, Starka in Vesel sem, da si srečna. In pa hit iz ZF zvrsti: Kim Stanley Robinson: Ministrstvo za kulturo
Konec septembra s posebnim zanosom pričakujemo tudi natis knjige Tesla – čarodej v vojni

 

S A N J S K I    P A K E T I

Pregled celotne ponudbe Sanjski paketi – tukaj