Brezplačna dostava nad 35 €

Leto kasneje: 95 tez, pribitih na vrata svetišča kapitalizma (Pater Karel Gržan)

Leto kasneje: 95 tez, pribitih na vrata svetišča kapitalizma (Pater Karel Gržan)

10. december 2018 2 min branja

1. teza: V naraščajoči tesnobni bolečini izkoriščanih in zlorabljenih ljudi ter celotnega stvarstva je dozorel čas, da se razkrije globalna prevara, s katero ponižujoče manipulirajo v sedanjem času in prostoru našega zemeljskega bivanja.

Teze, ki jih zapisal pater Karel Gržan, avtor knjig Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na Zemlji toliko trpečih ter študije Vstanimo, v suženjstvo zakleti!, so v zadnjem letu dosegle za slovenske razmere vrtoglavo naklado 15.000 izvodov.

2. teza: Kako je mogoče, da kljub tolikšnemu številu ekonomistov in politikov, ki jih je izvolilo ljudstvo in ki naj bi služili skupnemu dobremu, naš planet ječi v zmedi zaradi očitnih krivic, ob katerih vsak dan duševno in/ali telesno umira na stotisoče prebivalcev (ne le ljudi, tudi živali, rastlin …) našega modrega planeta, ki je očitno moder le zaradi modrine oceanov?

Po letu dni se bomo s Karlijem srečali v sredo, 12. decembra ob 18. uri v knjigarni Hiša sanjajočih knjig - prisrčno vabljeni, da pridete in sodelujete z vprašanji.

3. teza: Prikrit nam je jezik prevare, zato je ne prepoznamo. Ne razumemo, zakaj se ob tolikšnem (navideznem) prizadevanju stroke in politike za blaginjo in velikem tehničnem napredku, ki naj bi olajšal naše materialno življenje,1 stanje sveta preveša v hudobo (dobo hudega); zakaj se dogaja toliko gorja; zakaj se kljub nenehnemu »prizadevanju« odgovornih za javni blagor poglablja stiska v prostoru in času … Odgovor: v pojme dobrega se je vtihotapilo zlo. Pogoltna zver se je preoblekla v kožuh jagnjeta.

Video posnetek pogovora ob izidu 95-ih tez:

Video posnetek pogovora ob izidu knjige Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na Zemlji toliko trpečih?

Video posnetek pogovora ob izidu knjige Vstanimo, v suženjstvo zakleti!