Brezplačna dostava nad 35 €

Nagrajujemo zvestobo: 20 % popust na celotni program Sanje. Sanje na knjižnem semnju z vrsto novosti: na razstavišču, na spletu in v vsemirju!

Nagrajujemo zvestobo: 20 % popust na celotni program Sanje. Sanje na knjižnem semnju z vrsto novosti: na razstavišču, na spletu in v vsemirju!

20. november 2023 4 min branja

 

V torek, 21. novembra, se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pričenja Slovenski knjižni sejem. To je edinstvena priložnost, da se srečamo, izmenjamo besedo in vzpostavimo nitke vzajemnega zaupanja in iskrenja. Najdete nas na stojnici A17, takoj po vstopu v prvo dvorano levo. Obetajo se privlačni sejemski popusti in toplo, živahno vzdušje. Najlepše vabljeni na obisk! 

 

K N J I Ž N I   P R A Z N I K

Sanje na Slovenskem knjižnem sejmu
21.–26. november, Gospodarsko razstavišče

☆ Več kot 500 knjig na sanjski stojnici!

☆ Privlačni sejemski popusti! 

☆ Sveže iz tiska!

☆ Druženje v sproščenem vzdušju ...

☆ in čarodejni svet sanj.


Knjige bodo v sejemskem tednu po znižanih cenah na voljo tudi v knjigarni Hiša sanjajočih knjig na Trubarjevi 29 v Ljubljani ter v spletni knjigarni Sanje. Na spletu omogočamo 20 % sejemski popust, ki ga lahko uveljavljate z darilno kodo SANJEZAME (darilno kodo vpišete ob zaključku nakupa). To je posebna nagrada za vas, drage bralke in bralci Sanjskega pisma – iskrena hvala za zvestobo.


In kaj se bo godilo na letošnjem knjižnem sejmu?

Iz tiska v tem tednu pričakujemo vrsto novosti, ki jih boste po znižanih cenah našli tudi na sejemski stojnici. Izšla bo navdušeno pričakovana knjiga Marca J. Seiferja Tesla: Čarodej v vojni ter zbirka čudnih – in čudovitih! – zgodb Salam tebi, Dalgat! mlade dagestanske avtorice Alise Ganieve. Iz ponatisa pričakujemo tudi uspešnico Elif Shafak Otok pogrešanih dreves

Vžgala se bo Iskra, nova zbirka, ki jo snujemo s posebnim navdušenjem. Iskra prinaša skrbno izbrana, žlahtna krajša besedila in je cenovno zelo dostopna zbirka. V času sejma bodo luč sveta ugledale: 

  • še danes nezaželena in celo prepovedana poslanica Martina Luthra Fararjem, da pridigajo zoper dobičkarstvo, ki jo je iz stare nemščine odlično prevedel in s spremno besedo opremil dr. Božidar Debenjak, 

  • ter Duh vojne Vladimirja Bartola, ki prinaša tri izjemne aktualne zgodbe iz knjige zgodb Al Araf

Na stojnici Sanje ne spreglejte resnično lepih založbinih izidov. Od novejših bodo tam letošnji Pulitzerjev romaneskni nagrajenec Trust, pretresljiva pesemska knjiga Neže Maurer Litanije za mir, nova pridobitev v zbirki Otroci Slave Trojica za kartal: Sarajevski Marlboro remastered Miljenka Jergovića, knjiga magičnih zgodb izpod peresa Alme M. Zmaji in duhovi,  Karlin, dva bisera za otroke vseh starosti z ilustracijami Nahid Kazemi Starka in Vesel sem, da si srečna, izjemno aktualni deli s področja stvarne in družbenokritične literature Psihologija totalitarizma in Premagovanje kovid teme ... ter številne knjige iz ozvezdja Sanje, vsaka svet zase in za vas, za vse nas.

V soboto, 26. novembra, bomo ob 20. uri sejem sklenili s Srečanjem v spomin Marjanu Tomšiču. Dogodek posvečamo spominu na izjemnega pisatelja ob izidu knjige Srečanje, v kateri se zaiskri deset izjemnih zgodb velikega slovenskega literarnega ustvarjalca. Zgodbe sodijo v vrhunec slovenske in evropske znanstvenofantastične – ali bolje, življenjsko fantastične proze: domišljija, kakršno danes potrebujemo, da bomo preživeli. Prisrčno vabljeni!

V zgodnjedecembrskih dneh pa med nas – ravno prav, saj se bliža obdarovalni čas – prihajajo nenadkriljive Deklice, ki jih je napisala in ilustrirala dobitnica nizozemskega zlatega peresa Annet Schaap, avtorica ljube nam Lučke. O tem pa več v prihodnje. :)

Iskriv pozdrav,
vaše Sanje

 

 

V A B I L O   N A   K N J I Ž N I   S E J E M

Obiščite nas na knjižnem sejmu!

 

TV SANJE PREDSTAVLJA

 

PRAVLJICE

Fran Milčinski, Volk Rimljan

Kaj se zgodi, če nočeš več biti to, kar si.

 

ZGODBE
Saadat Hasan Manto, Toba Tek Singh

Umobolnica v Lahoreju sredi prejšnjega stoletja, v kateri se »norci« zdijo veliko bolj razumni in človeški kot moški, ki se na najvišjih političnih položajih igračkajo z določanjem državnih meja.

 

MISEL

Mattias Desmet, Psihologija totalitarizma, Znanost in njena praktična uporabnost

Desmet analizira zbeganost človeka v dobi mehanizacije in digitalizacije, njegove eksistencialne tesnobe, nelagodja in spraševanja o smislu lastnega dela.

Na sporedu v torek, 21. novembra ob 19.15 na TV Sanje.