Brezplačna dostava nad 35 €

Sanje pod smrečico: neugnane Deklice in Sanjski rokovniki srečno iz tiska, v Hiši sanjajočih knjig pa novost – lepotiski ilustracij

Sanje pod smrečico: neugnane Deklice in Sanjski rokovniki srečno iz tiska, v Hiši sanjajočih knjig pa novost – lepotiski ilustracij

22. december 2023 3 min branja

Dragi vsi,

eno prav hitro sporočilo o tem, kaj se godi pri nas. 

Najprej slaba novica: naročeni papir za tisk težko pričakovane knjige Zbranih pesmi Mile Kačič ter za slikanico Zmaga! ali kako so lisica, volk in medved pometli z nesnago je v tiskarno prispel več kot teden dni kasneje, kot nam je dobavitelj napovedal, tako da je načrt, da bosta knjigi izšli še pred Božičem, žal padel v vodo. Obe knjigi bosta bralcem na voljo takoj po novem letu, v prvem tednu januarja. 

Od tu naprej pa same dobre novice! 

Iz tiska smo prejeli sijajno mladinsko delo Deklice Annete Schaap in tudi težko pričakovan Sanjski rokovnik za leto 2024, po katerem ste nas mnogi spraševali. Rokovnik, ki je na voljo  treh različicah – Ježek, Magični samorog in Deklica z vžigalicami – je že dostopen v Hiši sanjajočih knjig (Trubarjeva 29, Ljubljana), v spletni knjigarni pa bo dostopen v kratkem.  

Vzpodbudna novica za ljubitelje zvočnih knjig: spletna knjigarna Sanje je odslej podprta tudi za nakup in poslušanje zvočnih knjig. Zaenkrat je na voljo le ena knjiga, Pravica Srečka Kosovela v sijajni izvedbi Nade Vodušek, ki jo člani knjižne družine Sanje lahko pridobite za vsega 3 evre. Pri knjigi v spustnem meniju preprosto izberite opcijo: zvočna knjiga. 

Ponudbo zvočnih knjig bomo v prihodnjih tednih pomembno obogatili. Medtem pa seveda lahko brezplačno spremljate številne literarne prispevke na sanje.tv

Hiši sanjajočih knjig je med pomembnejšimi novostmi ponudba oštevilčenih in podpisanih umetniških lepotiskov ilustracij izbranih slovenskih ilustratorjev. Zaenkrat so na voljo dela Mojce Cerjak, Gorazda Vahna, Mojce Fo in Sanje Žagar, v prihodnjih tednih pa bomo ponudbo še pomembno okrepili in jo kmalu predstavili tudi v spletni knjigarni. Namig: ilustracija v kombinaciji s knjigo je lahko čudovito darilo. 

Da ne pozabimo!

Rase, ureja, oživlja in bogati se tudi naša mednarodna spletna knjigarna Sanje. Zaenkrat je na voljo le v angleščini, a že omogoča naročanje in hitro dostavo naših knjig kamorkoli na svetu. Njeno uporabo priporočamo vsem, ki bi želeli naročati naše knjige iz tujine ali obdarovati prijatelje ali svojce v tujini. 

Mnoge naše knjige so zelo primerne za obdarovanje, spomnimo na legendarne Ježkove Zvezdica Zaspanka, in njegovi pesniški knjigi Ljudje, prižgimo luč! (z nepozabnim glasbenim albumom) ter Ljubezen naj gre vedno v cvet. Sprehodite se po naših zbirkah Sanjska knjigica in Roman sanje, v ponudbi Sanjski paket pa si lahko privoščite priljubljene zbirke Dune, Zrcalka in druge tematske izbore knjig (Otroci Slave, Srečna mamica, Vrhunci distopične literature, Partizanski paket, Zdravje!, Revolucija, Isabel Allende, Ženske sanje ...) po ugodni ponudbi – do kar 80 % ceneje. 

Naj zaključimo z navihanim, edinstvenim Ježkom: 

Ni res, da je danes dražje, kot je bilo včeraj! Narobe! 
Danes je ceneje kot bo jutri!

Sanje