Brezplačna dostava nad 35 €

Sanje v Medani, splošno

Sanje v Medani, splošno

22. junij 2018 1 min branja

Z letom 2002, ko je založba Sanje ustanovila Festival Sanje, festival za promocijo poezije in glasbe, ki vse odtlej poteka neprekinjeno 17 let, in ki ima do danes za seboj več tisoč dogodkov s področja literature, glasbe, gledališča, filma in drugih področji ustvarjalnosti. Festival je gostil vrsto slovenskih in tujih, zelo, manj ali bolj prepoznavnih umetnikov. V letu 2018 se bo festival Sanje godil deveto leto zapored godil v objemu briških gričev.

Letos se bo festival Sanje v Medani odvil med petkom, 29. junija, in nedeljo, 1. julija. V sklopu Pravljične vasi se bo v soboto, 30. junija, v Šmartnem odvijal pravljični festival za otroke.

Nit festivala se naslanja na pesnitev Antoina Cassarja Potni list, ki v času festivala izide v slovenskem, španskem, angleškem in hrvaškem prevodu v enem. Potni list bodo obiskovalci prejeli brezplačno, v zameno za vstopnico. Potni list njegove imetnike pooblašča za neovirano gibanje po znanih in neznanih ozemljih domišljije, sveta in neba.

Organizator festivala Sanje v Medani je založba Sanje v sodelovanju z društvom Festival Sanje.
Soorganizatorji: Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Kud Morgan, Društvo KONStruktivist, Kosovelova soba
Podporniki: Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, Občina Brda, številni nastopajoči, organizatorji in posamični donatorji
Medijski sponzor: Radio Slovenija
Zahvala: Društvo Kolo, Hiša kulture Šmartno