Brezplačna dostava nad 35 €

Zadnji dan Festivala Sanje: Zaključek s forumom Kriza človečanstva

Zadnji dan Festivala Sanje: Zaključek s forumom Kriza človečanstva

27. junij 2022 2 min branja

Nedeljski, zadnji dan Festivala Sanje je Šmartno znova postalo pravljična vas. Dopoldne posvetili pravljicam in zgodbam vseh vrst, nastopili sta tudi nagrajenki natečaja Župančičeva frulica. Veste, zakaj se pes in mačka ne marata? Če ne, izveste v tem videu.

ČEZ MEJO PO PRAVLJIČNO PREJO

Pravljice iz Rezije je pred zbranim mladim in malo starejšim občinstvom pripovedovala Luigia Negro, dolgoletna kulturna ustvarjalka, po zaslugi katere spoznavamo in ohranjamo bogato rezijansko kulturno izročilo.

ČAROBNA PIŠČAL

Tinkara Kovač je v duetu s Saro Špelec prebrala, predstavila, zaigrala in z različnih zornih kotov osvetlila svojo pravljico, napisano po motivih Mozartove Čarobne piščali in znane pravljice bratov Grimm. S pomočjo občinstva sta pregnali hudobno čarovnico.

ŽUPANČIČEVA FRULICA

Srečali smo se tudi z ustvarjalnostjo mladih, kot se zasliši skozi navdihnjene pesmi udeležencev osnovnošolskega in srednješolskega pesniškega natečaja Župančičeva frulica. Nastopili sta Lara Gobec in Marija Hejja.

FORUM SANJE: KRIZA ČLOVEČANSTVA

Popoldan pa je bil namenjen Forumu Sanje, ki je potekal pod naslovom Kriza človečanstva. Tudi s tega dogodka je tu video zapis, ki vam bo najbolje pokazal, da je bila razprava in vprašanja, ki so jih odpirali sodelujoči, zanimiva, mnogoplastna in raznolika. Na forumu, ki se je dotaknil temeljnega vprašanja usode posameznika, njegove pravice, da živi in poskrbi zase in za svoje bližnje, kritično razmišlja in tako tudi deluje ter ne dovoli poseganja v lastno integriteto in integriteto svojega telesa, so govorili Biserka Ilin, dr. med., dr. Andraž Teršek, in odvetnik Domen Gorenšek. Forum je vodila Nada Vodušek.

Video:

Šmartno, pravljična vas

Forum Sanje