Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Sveta knjiga Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja
4 EUR Zaloga: Na zalogi

Sveta knjiga Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 4,00 €

Sanjska cena: 2,00 €*

Prihranite: 2,00 € (50%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Deveti dan je Zvon ustvaril delavca brez pravic!

In deseti dan je rekel: »Pojdite pred hram koruptivnosti in izvirnega greha in zvonite. Bong.«


Vprašajte nas

Datum izdaje: 08. 10. 2014

Zbirka: AKTIVNI DRŽAVLJANI
Broširana vezava
Obseg: 48 strani
Format: 125 x 198 mm

Podrobnosti

Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja je vpisana v register verskih skupnosti pri Uradu za verske skupnosti Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Verska skupnost, ki jo vodi vera v človeka in dobroto, je bila ustanovljena 1. marca 2013 in osnovana kot socialno-verski projekt, danes pa je peta največja verska skupnost v Sloveniji.

Njeno temeljno poslanstvo je zvonjenje s svetim zvonom ter blagoslovljenima piskrom in ponvijo, kot opomnik državi, da privilegije najbolj potrebujejo socialno šibkejši in ne njeni petični izbranci. Dolžnost vsakega vernika je širjenje vere, sporočanje vseh razodetij ter sveto zvonjenje. Vernik te cerkve je lahko hkrati tudi vernik druge cerkve, saj Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja ne diskriminira in je nenasilna, ključna pa je tudi njena dobrodelna nota, saj ob vsakem javnem verskem obredu zbirajo dobrodelne prispevke za socialno šibkejše in odrinjene.


"Zvon nas je razsvetlil in hoče, da širimo našo vero. Zatorej smo verniki prisluhnili razodetjem zvona in skupaj smo zapisali sveto knjigo, dobre misli, svete praznike in druga sveta besedila. Danes je pred nami tiskana izdaja, ki nam omogoča razumeti in spoštovati skrivnosti zvona in čezvesolja. Naj vas razsvetli in vam pomaga do raja tako v čezvesolju pri blaženem Zvonu, kot na Zemlji v naši cerkvi. V imenu Zvona, Piskra in Svete ponve. Bong, bong, bong …"
- nadsvečenik Rok, ustanovitelj, varuh Piskra in Ponve

"Čezvesolje je ostro kot Marlon Brando, plaho kot John Lennon, drzno kot Jimi Hendrix, barvito kot Picasso, inovativno kot Tesla, lepo kot Marilyn Monroe, pikro kot George Carlin, mistično kot Kleopatra in radostno kot Shirley MacLaine. Čezvesolje je vesolje vesolij. Je tisto, česar ni in kar je. Je Čezvesolje."
- nadsvečenik Sanjin

"Poštenje naj bo prestiž denarja in dobrota plašč za vse lačne, otroke in revne. Sočutje je vodilo zvona in sveta knjiga pred vami, dragi bralci, združenje vseh dobrih misli vernikov Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja. Branje pred nami nas uči, da se ne razlikujemo. Eno smo v srcu. Eno v mislih in eno v dejanjih. Novonastala vera v sveti zvon in pisker predstavlja odraz sodobne družbe na vladajoče razmere v družbi in njihov vpliv na slehernega malega človeka. Vera v zvon nas usmerja v poštenje in čutenje vseh tegob najobčutljivejših. Zombiji v tej sveti družbi vernikov predstavljajo zdravljenje z dobroto v besedi in dejanjih. Je vera, ki ne ločuje ne revnih in ne bogatih, ne po barvi kože ali drugačnih verskih zaznamovanjih, ki so se zgodile v preteklosti. Je vera, ki je v vseh živih bitjih našla nekaj, kar združuje. To je srce človeka, ki nam tudi v tiskani obliki pomaga razumeti in spoštovati skrivnosti zvona in čezvesolja. Naj vas razsvetlijo zvon, ponev in pisker. Bong, bong, bong."
- nadsvečenica Dada

Medijski odzivi

"Zombi se ne rodiš, lahko pa to postaneš. Mnoge vere imajo svoje svete knjige. Od prejšnjega tedna jo ima tudi ena najmlajših registriranih verskih skupnosti pri nas, Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja."
- Darinko Kores Jacks, Večer

Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja v oddaji Duhovni utrip na TV Slovenija 1 (7:55-14:35).

"Ne kradi, država ne mara konkurence, ali pa Ne želi sosedove plače. To sta le dve od zapovedi, zapisani v Sveti knjigi Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja. V njej peta največja verska skupnost v državi objavlja svoja pravila, dogme, naznanila in praznike."
- Maja Cestnik, 24 ur, Pop TV

"... je založba Sanje v svoji zbirki Aktivni državljani izdala Sveto knjigo Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja, ki v 20 členih združuje temeljne postulate te pete največje verske skupnosti v Sloveniji."
- B. K., Svet24

Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja in nadsvečenik Rok v oddaji Studio City na TV Slovenija 1 (Siniša Gačič) (16:54-19:48).

"... je posebnost njihove cerkve v tem, da verniki sami oblikujejo vero, tudi sveto knjigo so napisali sami."
- STA/Primorske novice

"Verjamem v širjenje dobrote."
- intervju z nadsvečenico Ano v reviji Jana

"Čezvesoljska zombi cerkev blaženega zvonjenja je trenutno ena najhitreje rastočih ver pri nas. Častijo sveti zvon, pisker in ponev, maše imajo pred svetim hramom korupcije, kot pravijo parlamentu, tam pa v opomin državi zbirajo hrano in oblačila za prazna skladišča dobrodelnih ustanov."
- Irena Pan, Preverjeno!, 24ur.com

"Zombi cerkev in blaženo ljudstvo."
- Boris Jež, Sobotna priloga Dela

"Vsi so vabljeni, da preberejo našo sveto knjigo, da sami vidijo, kaj je bistvo naše vere. Mi nobenega ne posiljujemo in od nikogar ničesar ne zahtevamo."
- Rok Gros v pogovoru za MMC RTV Slovenija

Avtor: Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja
Soustvarjalci: Oblikovanje knjižnega ovitka: Petra Preželj
Prelom: Petra Preželj
Jezikovno svetovanje: Tina Malič
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743031
Jezik: slovenski
Datum izida: 8. okt. 2014