Brezplačna dostavaBrezplačna dostava nad 35 €.
Sanjsko pismo
Jezusova družinska grobnica
24.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Jezusova družinska grobnica

Avtor: | | | Založnik: Sanje

Prevod: Igor Antič Jure Potokar Matej Krajnc

Redna cena: 24,99 €

Sanjska cena: 15,00 €*

Prihranite: 9,99 € (40%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Knjiga popisuje triletno tajno raziskavo najosupljivejšega arheološkega odkritja minulega stoletja. Avtorja s sistematično navdušenostjo analizirata materialne dokaze in jih navzkrižno primerjata z viri iz kanoničnih in apokrifnih evangelijev, da bi sestavila prvo celostno podobo Jezusove družine.


Vprašajte nas

Zbirka: DOKUMENTA

Trda vezava

Obseg: 304 strani

Format: 240 mm x 160 mm

Barvne fotografije

Podrobnosti

Odkritje, ki se mu posveča knjiga, je zatreslo temelje ene osnovnih dogem zahodne kulture - dogme o vstajenju. Zato je establishment naredil vse, da ta knjiga in istoimenski dokumentarec ne bosta zares opažena in brana. Kljub izjemno zanimivi temi in dokazom, predstavljenih v knjigi, je avtor Simcha Jakobovichi le redko doživel povabilo za intervju. Dokumentarec The Lost Tomb of Jesus je bil najbolj gledana oddaja na TV kanalu Discovery v razdobju najmanj dveh let, in čeprav so imeli zakupljene pravice, ga niso nikdar več predvajali. Koproducenti filma, med katerimi so prav tako svetovno ugledne TV mreže, dokumentarca niso predvajali niti enkrat. Veliki oglaševalci so TV mrežam zagrozili, da bodo umaknili že napovedane oglaševalske pakete. V kapitalizmu je denarju podložno vse - tudi zgodovinska resnica. Proti tej knjigi je bilo napisanih na desetine knjig ... katerih cilj ni bil odgovorno preveriti in pretehtati dokaze v tej knjigi, pač pa jih diskreditirati. 

Knjiga popisuje triletno tajno raziskavo najosupljivejšega arheološkega odkritja minulega stoletja. Avtorja s sistematično navdušenostjo analizirata materialne dokaze in jih navzkrižno primerjata z viri iz kanoničnih in apokrifnih evangelijev, da bi sestavila prvo celostno podobo Jezusove družine. Knjiga se bere kot privlačna detektivka in uščipniti se morate, da se prepričate, da je resnična.

"Ta zgodba nas je prestrašila. Bila je nekaj velikanskega – res posebnega, silnega in postala bo kontroverzna. Nekatere ljudi bodo ugotovitve tako vznemirile, da bo njihovo zavračanje že podobno jezi."


Prvih 53 strani knjige lahko preberete tukaj, tule pa razmišljanje novinarke, pisateljice in publicistke Vesne Milek ob knjigi.


Več o odkritju:

Spletna stran projekta "The Lost Tomb of Jesus" na Discovery Chanell
Na tej strani si med drugim lahko ogledate več kot uro dolgo tiskovno konferenco, na katerem so razsikovalci in znanstveniki prvič javno predstavili odkritje.
Na strani se lahko povežete tudi v živahne diskusije, ki potekajo o projektu.

Uradna stran projekta "Jesus Family Tomb"

Odkritje je izzvalo veliko zanimanja po vsem svetu. Na spletnih forumih odzivi gredo odzivi v desetisoče.
V Sloveniji je posebno pozornost odkritju namenil Nedeljski dnevnik, ki je del knjige objavil v obliki feljtona.

Medijski odzivi

"... gre za vprašanja, ki jih sproži ta knjiga. Ne samo o tem, ali so kosti v kostnici res Jezusove, ampak za to, ali smo pripravljeni pogledati na zgodovino z drugega zornega kota, obrniti sliko narobe, jo raztrgati in jo sestaviti v novo celoto.
... Razumem ogorčenje tistih, ki jim takšna knjiga lahko poruši nekaj, na čemer temelji njihovo bivanje, ne razumem pa lastnih dvomov."
- Vesna Milek

"Napeta detektivka, v kateri se prepletajo zgodovina, arheologija in najnovejši znanstveni pristopi."
- Žurnal 24

"Pri založbi Sanje je te dni izšla knjiga z nedvomljivim naslovom ..."
- Čarli TV (25.10.2007)


Avtor: Charles Pellegrino, James Cameron, Simcha Jacobovici
Soustvarjalci: Redakcija besedila: Tjaša Koprivec
Založba: Sanje
ISBN: 9789616653367
Jezik: slovenski