Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Pogum za upanje
3 EUR Zaloga: Na zalogi

Pogum za upanje

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Igor Antič

Redna cena: 3,00 €

Sanjska cena: 1,00 €*

Prihranite: 2,00 € (67%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

V svoji drugi knjigi, Pogum za upanje, Obama razmišlja o temah, ki jih je izpostavil v odmevnem uvodnem nagovoru na državnem zborovanju demokratov leta 2004, s katerim je stopil v politično središče.
Vprašajte nas

Zbirka: DOKUMENTA

Gibka vezava

Obseg: 334 strani

Format: 240 mm x 160 mm

Podrobnosti

Prva knjiga Baracka Obame, Očetove sanje (1995), so poglobljeni in ganljivi spomini, vezani na intimna vprašanja rase, identitete in skupnosti. V svoji drugi knjigi, Pogum za upanje, Obama razmišlja o temah, ki jih je izpostavil v odmevnem uvodnem nagovoru na državnem zborovanju demokratov leta 2004, s katerim je stopil v politično središče.

Marsikomu se zdi malo verjetno, pa je le res: Barack Obama ni le prodoren in uspešen politik, temveč tudi izjemno zanimiv pisec, v mnogih ozirih tudi zvesti učenec ene največjih osebnosti 20. stoletja, Martina Luthra Kinga mlajšega. Zato smo se pri Založbi Sanje odločili za prevod obeh njegovih knjig.

Opisuje politično vizijo ameriške prihodnosti: izrazi svoje upe o drugačni Ameriki in prenovljenih idealih njene demokracije, posebej izpostavi pomen empatije v politiki, saj meni, da je aktualna politika izgubila pravi stik z ljudmi. V tej knjižni uspešnici se lahko prepričamo, da bi Obama kot novi predsednik ZDA dramatično spremenil podobo, ki jo njegova dežela zadnja leta predstavlja v svetu.

Obama spregovori o svojih številnih političnih izkušnjah, usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, o odnosu do vere in vrednot. Knjigo je posvetil mami, Stanley Ann Dunham in stari mami, Madelyn Dunham, kot je sam zapisal, "dvema ženskama, ki sta me vzgojili". Zanimivo, izjemno informativno, podučno in navdihujoče branje, ki odpira doslej nesluten vpogled v zakulisje ameriške politike.

Gre za pomemben natis v slovenskem jeziku, ki ga je z uvodno mislijo pospremil nekdanji predsednik slovenske države, gospod Milan Kučan.

Eno izmed poglavij iz knjige lahko preberete tukaj.* Medijski odzivi na predstavitev knjige 3. novembra 2008 v Cankarjevem domu:
- Knjiga Baracka Obame, vest.si

- Obama ni mesija, je odličen politik, MMC RTV SLO

- O volitvah v ZDA, video.dnevnik.si
- Obamamanija zajela tudi Slovenijo, POP TV

- Preverjeno: Prvi temnopolti predsednik ZDAč, 24.ur.com

* Knjiga mene briga (TV Slovenija): Tina Košir, voditeljica oddaje, je gostila predsednika države dr. Danila Türka in novinarja, komentatorja Jurija Gustinčiča. Posnetek oddaje, ki je bila na sporedu 26.1. 2009 si lahko ogledate tukaj.

Odlomek

Pisanje knjige Pogum za upanje je bilo v soglasju z delom, ki ga dnevno opravljam - poskusiti razumeti probleme, s katerimi se soočamo kot dežela in zagotoviti svoj lasten pečat na njih.

Medijski odzivi

"Barack Obama je, tako kot je predstavljen v tej knjigi, dober in optimističen obet za ZDA in za človeštvo."
- Milan Kučan, v uvodni besedi

"Mislim, da predstavlja neko novo upanje in navdih."
- Chris Eckman, glasbenik

"Imenitna poteza založbe Sanje ... čar Obamove politike - sam jo je kot izvrsten mojster peresa predstavil tudi v tej knjigi."
- Branko Soban, Delo

"Manifest nekoliko drugačne tradicije ameriške politike. Delo, ki temeljne ameriške ideje, niz idealov in skupek vrednot prestavi v zdravorazumsko senatorsko vsakdanjost. Predvsem pa knjiga, ki pogumno razkrije nujno spremembo ameriške smeri in drzno napove Obamov začetek boja za Belo hišo."
- Miha Drozg, novinar zunanjepolitične redakcije 24 ur, POP TV

"Obamov Pogum za upanje tudi za Slovence."
- Irena Levičar, Indirekt

"Inteligentna avtobiografska refleksija stanja ameriškega duha in vizija poti, ki bi svetovno politiko v marsičem lahko spremenila na bolje."
- Žiga Valetič, Mag

"Naslov Obamove knjige izraža trdno zakoreninjen ameriški optimizem in pragmatizem, ki tudi v najhujših trenutkih ne izgubi vere v boljši svet."
- Vlado Milovanović, Nedelo

"Barack Obama ne velja le za perspektivnega politika, temveč tudi za dobrega pisatelja."
- Žurnal

"Ekskluzivno: Barack Obama - "Nezaupanje je Belo hišo spremenilo v trdnjavo" ..."
- feljton v Nedeljskem dnevniku

"Takoj začutite, zakaj Obama privablja predanost."

- Peter Preston, Observer

"Izraža redko iskrenost in skromnost. "Pogum za upanje" je svetlobna leta pred njegovimi tekmeci."

- Mary Fitzgerald, New Statesman

"... politik, ki je sposoben spremeniti Washington."
- Al Gore, Nobelov nagrajenec


"Njegova privlačna zunanjost in mehak glas, ko razglablja o slabostih sodobne politike, samo prikriva njegovo notranjo trdnost in neupogljiv značaj."
- Todd Purdum, urednik pri reviji Vanity Fair

"Barack Obama, senator iz Illinoisa in nova rock zvezda demokratske stranke, je eden tistih redkih politikov, ki dejansko znajo pisati – in za povrh pisati o sebi ganljivo in iskreno …"
- Michiko Kakutani, The New York Times

"Pogum za upanje pa je brez dvoma lastna stvaritev Baracka Obame; njegov ritem besedila, samokritični humor in elegantni prehodi spominjajo na njegovo prvo knjigo."
- Michael Kazin, Washington Post

"Bill Clinton ima tudi on dar za prepletanje osebnega in anekdotičnega s političnim in konceptualnim, zaradi česar se vsak poudarek zdi tako prepričljiv kot zdravorazumski."
- David Lammy (britanski kulturni minister v letih 2005-07), The Guardian


"Obama v knjigi dovolj artikulirano, razumljivo, a seveda tudi dovolj populistično zagotavlja, da bo Ameriki zagotovil drugačno politiko, torej tako, ki bo ustvarjena iz njihovega najboljšega izročila in s katero si bodo Američani, kljub vsem svojim razlikam, lahko delili svojo prihodnost »skupne upe in sanje, to neraztrgljivo vez«."
- Samo Rugelj, Bukla

"Knjiga Baracka Obame se vrti predvsem okrog enega vprašanja: v kolikšni meri si kljub našim razlikam delimo skupne upe in sanje, to neraztrgljivo vez."
- stars-si.net

"Zanimivo pisanje človeka, ki morda končno lahko reši ugled svoje države."
- Matej Krajnc, City Magazine

"'Obamamanija' ima nešteto oblik: obe njegovi knjigi, Očetove sanje in Pogum za upanje, sta v svetu silni uspešnici."
- Ana Jurc, MMC RTV SLO

Anjuta: Barack Obama
Soustvarjalci: Prevod: Igor Antič
Lektoriranje: Magda Lojk
Knjigi na pot: Milan Kučan
Založba: Sanje
ISBN: 9789616653954
Jezik: slovenski