Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Sanje mojega očeta & Pogum za upanje (komplet)
49.9 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Sanje mojega očeta & Pogum za upanje (komplet)

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 49,90 €

Sanjska cena: 2,00 €*

Prihranite: 47,90 € (96%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Dve knjigi, ki vam bosta razkrili tančico skrivnosti življenja Baracka Obame.

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Datum izdaje: 15. 09. 2010

Zbirka: DOKUMENTA
komplet knjig v gibki vezavi
Obseg: 384 strani + 334 strani
Format: 160 mm x 240 mm

Podrobnosti

Sanje mojega očeta je prva knjiga Baracka Obame, ki se je leta 1961 rodil beli Američanki in temnopoltemu študentu iz Kenije ter nato z mamo in starimi starši odraščal na Havajih, medtem ko se je njegov oče vrnil v Afriko. Obamova mladost se v knjigi razpira kot samotno potovanje v iskanju rasne identitete, pritiskov v šoli, prebiranju afroameriške književnosti in odkrivanju svojega mesta v družbi. Poglobljeni in ganljivi spomini so vezani na intimna vprašanja rase, identitete in skupnosti.

V času študija je prejel novico o očetovi smrti in odpotoval v Kenijo, se soočil z izgubo in znova ovrednotil svoj odnos do življenja: "Odločil sem se, da sveta ne bom zapustil, ne da bi za sabo pustil kakšno sled." Ti spomini niso odsev očetovega življenja, temveč Obamovega, zapisanega v premišljujočem, intimnem tonu. Skozi celotno knjigo, napisano leta 1995, Obama gleda na rasna vprašanja s stališča nekoga, ki je sam doživljal raznolikost kultur in ki pojasnjuje, kako ga je to zaznamovalo.

V svoji drugi knjigi, Pogum za upanje, Obama razmišlja o temah, ki jih je izpostavil v odmevnem uvodnem nagovoru na državnem zborovanju demokratov leta 2004, s katerim je stopil v politično središče. Opisuje politično vizijo ameriške prihodnosti: izrazi svoje upe o drugačni Ameriki in prenovljenih idealih njene demokracije, posebej izpostavi pomen empatije v politiki, saj meni, da je aktualna politika izgubila pravi stik z ljudmi. V tej knjižni uspešnici se lahko prepričamo, da bi Obama kot novi predsednik ZDA dramatično spremenil podobo, ki jo njegova dežela zadnja leta predstavlja v svetu.

Obama spregovori o svojih številnih političnih izkušnjah, usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, o odnosu do vere in vrednot. Knjigo je posvetil mami, Stanley Ann Dunham in stari mami, Madelyn Dunham, kot je sam zapisal, "dvema ženskama, ki sta me vzgojili". Zanimivo, izjemno informativno, podučno in navdihujoče branje, ki odpira doslej nesluten vpogled v zakulisje ameriške politike.

Odlomek

Pisanje prve knjige je bil resnično proces samoodkrivanja, saj se je le-to dotaknilo moje družine in otroštva na mnogo bolj oseben način.

Medijski odzivi

"... politik, ki je sposoben spremeniti Washington."
- Al Gore, Nobelov nagrajenec


"Človek z neverjetno življenjsko zgodbo."
- Spectator

"To so najbolje napisani spomini, kar jih je kdajkoli ustvaril kakšen ameriški politik."
- Joe Klein, Time

"Ljudje navadno pričakujejo od politika vse kaj drugega kot lepo napisane osebne spomine, prepojene z iskrenostjo. Barak Obama jih je ustvaril."
- Oona King, The Times


"Obamovo pisanje vseskozi prežema prefinjena zgovornost, nesebično dojemanje in duhovna naravnanost, ki je redka pri nadarjenem in karizmatičnem mladem človeku ... tu je večen dokaz."
- Candace Allen, Independent


"Tako kot mnogim črnskim intelektualcem je prikriti, dejanski sistem rasnega razlikovanja v Ameriki tudi mlademu Baracku Obami pustil močan pečat jeze, nemoči, razočaranja in bojevitosti. K temu je svoje prispevala še odsotnost očeta, zato so opisi iskanja svojih korenin, identitete in ovir, na katere je v življenju naletel zaradi barve kože, zelo pristni in osebni. Če pa knjigo beremo z vedenjem, da jo je napisal sedanji predsednik Združenih držav Amerike, dejansko preseneti zelo čustveno priznanje vseh mladostniških osebnih stisk in iskanja izhodov."
- Veso Stojanov, Delo

"Barack Obama je, tako kot je predstavljen v tej knjigi, dober in optimističen obet za ZDA in za človeštvo."
- Milan Kučan, v uvodni besedi

"Mislim, da predstavlja neko novo upanje in navdih."
- Chris Eckman, glasbenik

"Imenitna poteza založbe Sanje ... čar Obamove politike - sam jo je kot izvrsten mojster peresa predstavil tudi v tej knjigi."
- Branko Soban, Delo

"Manifest nekoliko drugačne tradicije ameriške politike. Delo, ki temeljne ameriške ideje, niz idealov in skupek vrednot prestavi v zdravorazumsko senatorsko vsakdanjost. Predvsem pa knjiga, ki pogumno razkrije nujno spremembo ameriške smeri in drzno napove Obamov začetek boja za Belo hišo."
- Miha Drozg, novinar zunanjepolitične redakcije 24 ur, POP TV

Avtor: Barack Obama
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Prevod iz angleščine: Igor Antič
Lektura: Darinka Lamut
Oblikovanje naslovnice: Boštjan Pavletič
Prelom: Maja čuk
Založba: Sanje
ISBN: 978-961-6767-25-5/978-961-6653-95-4
Jezik: slovenski
Datum izida: 15. sep. 2010